28 Nisan 2024 Pazar

İçişleri Bakanlığı'ndan trafikte 'sıfır can kaybı' hedefi

İçişleri Bakanlığı'ndan trafikte 'sıfır can kaybı' hedefi

Isparta

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, '2024-2027 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı'nın trafikte 'sıfır can kaybı' hedefiyle hazırlandığını belirterek, "Hiçbir vatandaşımızın hayatını kaybetmediği ve ciddi derecede yaralanmadığı bir ülke hedefinin gerçekleştirilmesi yolunda faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu Toplantısı'nı, kurul üyesi bakanlıkların Bakan Yardımcıları, Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdürü ile ilgili kurum ve kuruluşların başkan ve genel müdürleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini belirterek, "2024-2027 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı' trafikte sıfır can kaybı hedefiyle hazırlandı. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla, 'Güvenli Sistem Yaklaşımı' esas alınarak hiçbir vatandaşımızın hayatını kaybetmediği ve ciddi derecede yaralanmadığı bir ülke hedefinin gerçekleştirilmesi yolunda faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kaptan Rıza

24 Ocak 2024 Çarşamba 13:57

EDS ve MOBESE kameralarıni artırın ..Radarları devamlı gezici radar uygulaması yapın..Bak nasıl düşecek jaza ve can kayıpları...

Tenten

23 Ocak 2024 Salı 22:16

Öncelikle sürücü kurslarını denetlemekle başlayın

Hüseyin

23 Ocak 2024 Salı 18:00

Sıfır can kaybı olacaksa sayın bakan önce kanun değişikliği yapın. Alkollü araç kullanan uyarıcı madde kullanan hız sınırını geçen ehliyetsiz araba kullanıpta başkasının canına malolanlarında acilen taksirli suç kapsamından çıkarılsın. Haydi verin tbmm önerge. Madem niyetlisiniz. Ama nerde hayatımız siyaset olmuş seçim olmuş oy olmuş partiye üye olmuş başka hiçbir şey yok memleket bitmiş haberimiz yok. Bütün partiler aynı yeminle.

AVUKAT

23 Ocak 2024 Salı 17:29

İç İşleri Bakanlığı yaşanan trafik kazalarının nerede yoğunlaştığına bir baktığında ve bir de İl Trafik Komisyonlarının, Belediyelerin, Karayollarının nerede eksikleri olduğuna baktığında bu hedefe zaten ulaşacaktır. Her şeyden evvel MOBESE kameraları Isparta'nın kritik kavşaklarının hiçbirinde yok. Trafik Işıklı kavşaklarda şöforlerin ve yayaların hangisi kırmızıda geçtiği belirlenemiyor ve bu durum krize yol açmakta; sorumlulukların tayininde ve adaletin sağlanmasında akamet yaratıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR