28 Nisan 2024 Pazar

İçişleri Bakanlığı'ndan karekodlu plaka açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan karekodlu plaka açıklaması

Isparta

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2024'ten itibaren ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçların plakasında karekod bulundurma zorunluluğunun başladığını hatırlattı.

İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından plakalarda karekod uygulaması ile ilgili bir gönderi yayınladı. Bakanlık gönderisinde şunları dedi:

1 Ocak 2024 ve sonrası ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçlarda karekod (QR kod) ve tanım numarası bulunması zorunludu.

Eğer sahte veya APP plaka kullanıyorsanız, derhal bu plakaları çıkartarak, devletin belirlediği standartlara uygun plakaları kullanmaya geçmelisiniz. Çünkü, sahte ve APP plaka kullanmak suçtur ve cezai yaptırımları mevcuttur.

APP plaka kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 TL, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 TL para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecektir.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Gerek var mı

24 Ocak 2024 Çarşamba 13:45

Cindeki kölelik sistemini getirmeye çalışıyor beyefendi bop esbakaniiyim diodu zaten efendilere hizmet ediyo Allahım uyanmayı nasip etsin

Kullancı

24 Ocak 2024 Çarşamba 07:50

APP plakam. Mühürlü kullanıyorum mühürlü olduğu için normalinden çok para verdim bilginize plakam sahte değil

Kaptan Rıza

23 Ocak 2024 Salı 22:29

Nazife rumuzlu arkadaşa....APP sayı ve harflerin büyüklükleri farklı, kalın ve şekli değişik, bazen de plastikden olan, yani standartlardan farklı bir plaka türüdür.. şoförler derneklerinin soğuk damga mührü yoktur.. bu tip plakalarda, sahte sayı ve harf olma ihtimali çokdu .onun önüne geçebilmek için çalışmışlar...eski kullandığımız plakalar değişmeyecek..müsterih olun..

Doktor. 8032

23 Ocak 2024 Salı 22:20

Bunu Not edin bi kenara değerli hemşehrilerim. ADIM ADIM ÇİNDEKİ TOTALİTER TAKİP VE ÇİP SİSİTEMİNE DOGRU GİDİYORUZ.!! CORONA İLE HAYATIMIZA GİREN HES KODU ŞİMDİ KARE KOD OLARAK PLAKALARA UYGULANACAK İLERİKİ BİR AŞAMADA AYNI BARKODLU MAL GİBİ İNSANADA UYGULANACAK VE ÖZEL KİŞİSEL ÖZGÜRLÜKLER TAKİP ALTINA ALINACAK DAHA SONRA YÜZ TANIMA VE VATANDAŞ PUANLAMA SİSTEMİ GELECEK ÇİNDEKİ GİBİ AYNEN BUNLAR OLACAK DİKKATLE İZLEYİN ve GÖRÜN.

Doktor. 8032

23 Ocak 2024 Salı 22:19

Bunu Not edin bi kenara hemşehrilerim. ADIMA ADIM ÇİNDEKİ TOTALİTER TAKİP VE ÇİP SİSİTEMİNE DOGRU GİDİYORUZ CORONA İLE HAYATIMIZA GİREN HES KODU ŞİMDİ KARE KOD OLARAK PLAKALARA UYGULANACAK İLERİKİ BİR AŞAMADA AYNI BARKODLU MAL GİBİ İNSANADA UYGULANACAK VE ÖZEL KİŞİSEL ÖZGÜRLÜKLER TAKİP ALTINA ALINACAK DAHA SONRA YÜZ TANIMA VE VATANDAŞ PUANLAMA SİSTEMİ GELECEK ÇİNDEKİ GİBİ AYNEN BUNLAR OLACAK DİKKATLE İZLEYİN ve GÖRÜN.

Vatandaş

23 Ocak 2024 Salı 21:53

App plaka resmi yönetmeliğin dışında yazı karakteri ve puntoda cafcaflı görünsün diye bastığınız şekilli şüküllü plakalardır. Plakan doğru bile olsa yönetmeliğe aykırı şekilde bastıysan cezayı yersin diyor.

Erdem Adana

23 Ocak 2024 Salı 19:56

Şimdi bir de bu mu çıktı? Karekodu kim nasıl okuyacak? Zaten plakayı okuyan sistemler var..anlaşılan hepsi çöpe atılıp yeniden bir takım masraflara giriliyor ki bu krizde ne gerek var?

Nazife

23 Ocak 2024 Salı 18:08

App plaka nedir ya açıklama yapın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR