27 Nisan 2024 Cumartesi

İbradi'de Kardelen Festivali Düzenlendi

İbradi'de Kardelen Festivali Düzenlendi

Isparta

Türkiye' nin önemli ekoturizm lokasyonlarından biri olan Antalya / İbradi' da düzenlenen Kardelen Festivali' ne İbradi Belediyesi'nin davetiyle katılan üniversitemiz akademisyeni ve Nörobilim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Leyla AKBAŞ katılımcılara ekoturizm lokasyonlarının pazarlanması ve bu alanlardan istihdam sağlanmasına yönelik eğitim verdi.

İbradı' nın lokasyon olarak ekoturizme çok uygun bir bölge olduğunu söyleyen Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi Leyla AKBAŞ, "Düğmeli evleri, Altınbeşik Mağarası, dağ yürüyüşü rotaları, yayla turizmi konusunda İbradı ciddi anlamda değere sahip ve bu sahip olduğu değerler de geliştirilebilir ve bölge halkına da büyük katkılar sağlayabilecek değerler. Bizler de bu bağlamda İbradı halkına ekoturizm rotalarının pazarlanması noktasında eğitimler verdik. Bu eğitimler sayesinde umuyoruz ki İbradı çok daha iyi yerlere gelecek ve çok daha iyi işler yapacak" dedi.

Panele Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi' ni temsilen Öğretim Görevlisi Leyla AKBAŞ' ın yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim üyesi Doçent Doktor İlker ÇİNBİLGEL,  Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Alternatif Turizm İhtisas  Başkanı Mikail KÖROĞLU, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR