01 Mayıs 2024 Çarşamba

HÜKÜMET PEMBE TABLOLAR ÇİZİYOR

HÜKÜMET PEMBE TABLOLAR ÇİZİYOR

Isparta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nun açıklamalarına ilişkin yaptığı açıklamasında, “Devletin valisi farklı, Bakanı farklı konuşuyor. Madem sıkıntı bu kadar büyük, neden hala pembe tablolarla insanları kandırmaya çalışıyorsunuz?” dedi.

  CHP Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nun, “Ölümlü vaka sayılarımız pandeminin ilk aylarındakinden çok çok fazla. Dolayısıyla koronavirüsle mücadeleye pes etmeden devam etmemiz gerekiyor. Bakın rakamlar benim elimde. Ağustos ayındaki ölüm sayısı ilk 5 aydaki sayının o kadar çok üzerinde ki, şaşırırsınız 'nasıl olur?' diye. Ağustos'u kabullendik Eylül'e geldik, Ağustos'un da 2 katını geçtik şu ana kadar. Büyük bir sıkıntı var” sözlerine, yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

“HALKI KANDIRMAYI BIRAKIN”

Bakanlığın açıkladığı verilerin durumun vahamiyetini yansıtmadığını, Vali’nin konuşmasının ise Bakanlığa ters düştüğünü dile getiren Başkan Halıcı, “Devleti yönetenler pandemi sürecinde büyük yanlışlar yaparak durumun daha da kötüye gitmesine neden oldu. Bunun son örneği de önümüzde. Devletin Valisi farklı, Bakanı farklı konuşuyor. Madem sıkıntı bu kadar büyük neden hala pembe tablolar yayınlayarak, vatandaşları kandırmaya çalışıyorsunuz. İnsanları kurallara uymamakla suçlarken durumu kontrol altında ve vaka sayılarını düşük gösterdiniz. Vatandaşı gerçeklikten uzaklaştırdınız ve sonra kalkıp yine vatandaşı suçladınız. Şimdi geldiğimiz noktada bu şekilde dikkat çekici açıklamalar yapmak ne kadar fayda sağlayacak. Su testisi kırılalı çok oldu. Devlet pandemi sürecinde ulusal çıkarları korumak için çabalıyor gibi gösterip, kendi vatandaşının ölümüne sebep oluyor. Daha geç olmadan gerçekleri halka sunun. CHP’nin yaptığı çalışmalar da gördük ki sizin sayınızın hiçbir gerçekliği yok” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hüloğcu

05 Ekim 2020 Pazartesi 14:30

din elden gidiyih

Alper

05 Ekim 2020 Pazartesi 09:54

Bence iktidar pek çok konuda şeffaf değil. Şeffaflığın olmadığı yerde her zaman şaibe vardır, bunun için mı iktidara getirmiştik.

Davrazlı

05 Ekim 2020 Pazartesi 09:02

Boş boş konuşuyon halıcı.boş.

AkKurt

05 Ekim 2020 Pazartesi 01:53

Siz gidin heykel yapın, kahvehanelerde her oyun sonunda sıfır kağıt dağıtın, devlet memleket işlerine aklınız ermez

sokak

04 Ekim 2020 Pazar 23:04

İL BAŞKANI ! VELEV Kİ GERÇEKLER GİZLENİYOR. YAHU BUNU SENİN GENEL BAŞKANINDA SÖYLÜYOR. SEN YEREL DE NE VAR. MENFAATİ İÇİN İKTİDAR YANLISI GÖRÜNÜP HALSIZLIK YAPANLARI HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYANLARI DİLE GETİR. BUNU ARAŞTIRMAYA DİLLENDİRMEYE KABİLİYETİN OLMADIĞIMDAN GENELDEN GENELDEN KONUŞIUORSUN. SOKAK AĞZI

Alperen

04 Ekim 2020 Pazar 20:04

Ne söyleseler inanmayacaksınız ve onunda eleştirecek siniz o nedenle Dikkaya almaya değmez

Demedi Deme İbrahim

04 Ekim 2020 Pazar 19:13

Yalım Halıcı ve ekibi Isparta da C.H.P yi temsil etmede başarısız çünkü risk alamayan tavır koyamayandan başkan olmaz dağ fare doğurdu maalesef yazık C.H.P demedi deme..

Isparta

04 Ekim 2020 Pazar 17:11

Halıcı çözüm nasil olacak iktidar bu süreci nasıl yonetirse atlatiriz fikrin nedir aciklarsaniz seviniriz diyecem ama chp partisinin bildiği benim bildiğim kadar onun için bir tane yapıcı elestiriniz olsa tebrik edecem ama nerde hep köstek hep köstek zaten pandemi nin bitmesini istemediginizdem şüphem yok.

Gerçek

04 Ekim 2020 Pazar 16:30

Vatandaşın biri, Atatürk ve CHP diyorsun ben Atatürkçü biriyim fakat CHP artık çağdaş çizgiden çıkalı çok oldu. Konuşmak konuşmak tekrar konuşmak,eleştirmek eleştirmek tekrar eleştirmek partinin sistemi oldu. İcraat sıfır. İnsanlarda bıktı artık bu yüzlerin saçma sataşmalarından. Hepsi bu.

VATANDAŞIN BİRİ

04 Ekim 2020 Pazar 15:07

olumsuz 88 kişi allah affetmesin sizi herşey sizin gibi çay makarna kömür ekmek arası dönerci yalakalar yüzünden geldi başımıza egitimsiz cahil ler yüzünden bütün bu olanlar birde utanmadan olumsuzluk koyuyorlar burda işiniz bu sizin zatewn bi halttan anladığunız için degil ATATÜRK VE CHP ADINI GÖRDÜNÜZMÜ OLUMSUZ KOYMAK İÇİN BURADASINIZ HAİNLER

Murat yılmaz

04 Ekim 2020 Pazar 14:37

ANLAMAK İSTEMİYELER;Başkan burada yapılanları eleştirmiyor gerçeklerin turkuaz tabloda açıklanan rakamların doğru olarak açıklanmasını rakamlar üzerinde oynanmamasını halkın doğru bilgilendirerek pandeminin ciddiyetinin daha çok anlaşılmasını istiyor,görülüyorki okumadan anlamadan bilgi sahibi olunmadan fikir üretme trolleri işbaşında.

ISPARTALILILILI

04 Ekim 2020 Pazar 10:34

Dünya Sağlık Örgütünden bile Türkiye’nin pandemi sürecini başarılı yönettiğine dair açıklamalar geliyor. Genel başkanınızın şu sözleri mi pandemiyi bitirecek: Kılıçdaroğlu, "Kahvehaneler açık güzel ama kağıt oynamak yasak. Vatandaş kahveye niye gitsin o zaman. Oysa önlem alabilirsiniz, dersiniz ki 'her oyunda sıfır, yeni kağıt açacaksınız.' Gerçekten çok komiksiniz.

Limon

04 Ekim 2020 Pazar 09:57

Hikmet beye haksız diyen dibine kadar Vatan hainidir!

Bıktık

04 Ekim 2020 Pazar 07:51

konuş konuş yorulmadı ya, bir çekirdeği eksik. Oturdukları yerden tek yaptıkları konuşmak.

Ispartalı

04 Ekim 2020 Pazar 03:17

Pandemi rakamları ile ilgili açıklanan hangi veri gerçek dışı acaba? Son dönemde artış var. Tedbirsizlik ve umursamazlık arttı. Bu konu siyasete katık yapılacak bir konu mu ki? Ne yani kullanılmamış iskambil destesi tavsiye etmek mi salgını önleyecekti? Kuru eleştiriler yerine işe yarar önerileri getirseniz daha yapıcı olurdu.

VATANDAŞIN BİRİ

04 Ekim 2020 Pazar 00:08

ekonomi için vatandaşı yaktılar yazıklar olsun bide yetmedi yalanları çay dagıttılar düğün yaptılar ayasofya açtılar ahlatta saray açtılar eee vatandaş kurallara uymuyor haDİ YA SİZ UYDUNUZMUDA VATANDAŞ UYACAK önce kendinize bakın gerçekleri CHP söyledi bide uıtanmadan gıprak damadı ekonomi uçuyor çeyrekte dünya ikincisiyiz ve buna inanan saflar allah affetmesin sizi CHP YE gerçekleri açıkladı diye terörist hain diyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR