03 Mayıs 2024 Cuma

HOCA ARİF OLDU HIZIR ARİF

Eğirdir Bağıllı Köyü'nde Mustafa Demiralay'a ait tek katlı bir evde bugün saat 12.30'da yangın çıktı.

Isparta

Elektrik kontağından çıktığı anlaşılan yangında ev tamamen yandı. 10 dakika içerisinde evin çatı kısmı başta olmak üzere içerisindeki eşyalarda kül oldu. İçeride yatmakta olan yaşlı ve hasta Kamile DEMİRALAY evin kızı Ayşe DEMİRALAY’ın feryatlarıyla olay yerine gelen köylüler tarafından dışarı çıkarıldı. Olay yerine gelen Pazarköy İtfaiyesi ve Jandarma ekipleri yangın olayına anında müdahale ettiler.

Soğutma çalışmaları sürerken olayı duyar duymaz Bağıllı Köyüne gelen İşadamı Arif DEMİR (Arif Hoca)  yangından zarar gören ev sahiplerini teselli ederek, üzülmeyin hemen yarın evi yeniden yaptıracağım, dedi.

Olay yerine giden muhabirimiz Arif Hocanın daha önce evsiz olan ve yardıma muhtaç kişilere yaptırdığı evleri buldu. Osman KARABAY ve Veli Amcaya’da Arif Hoca’nın yardım eli daha önce ulaşmış ve Arif Hoca bu vatandaşlara da ev yaptırmıştı. Bu vatandaşlara Arif Hoca’yı sorduk, ev sahipleri; ‘Arif hocamızdan Allah Razı olsun, onu başımızdan eksik etmesin’ dediler.

Bugün meydana gelen yangında kül olan evin yapımını üstlenen İşadamı Arif DEMİR’in yaptıkları, yapacaklarının teminatı oldu. Nitekim, yangından zarar gören aileyi kendi evine davet eden Arif Hoca evin yapımı bitene kadar bu mağdur aileyi misafir edecek.

Ev sahibi Yaşariye DEMİRALAY Arif Hoca’nın anında Hızır gibi yetişerek bu toplumsal yarayı sarmasının ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Yangın haberini duyar duymaz gittiğimiz Bağıllı Köyünde karşılaştığımız İşadamı Arif DEMİR, ‘Bağıllı Köyü için değil, çevre köylerde dahil herkesin yardımına koşmaya devam edeceğim, biz helal işlerde kazandığımız paraları, gazinoda, pavyonda değil işte böyle yerlerde harcıyoruz. Benimle ilgili çıkan haberlerden sonra arkamdan argo yorumlar yapanlar, cesaretiniz varsa gelin, yüreğiniz varsa yüzüme konuşun, dedi. Sözlerine, ‘Ben  yokluk içerisinde büyüdüm, hiç kimse benim nasıl insanlara faydalı işler yaptığımı anlayamaz, beni üzen arkamdan konuşanlardır’ dedi.

 

Haber ve Fotolar: Kemal ERBEN

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR