04 Mayıs 2024 Cumartesi

Hazine arazileri Suriyelilere mi dağıtılıyor?

Hazine arazileri Suriyelilere mi dağıtılıyor?

Isparta

Bazı illerin Ticaret Odası Başkanlıklarına; hazine arazilerinin Birleşmiş Milletler fonu ile Suriyeli sığınmacılara verilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan talimat geldiği iddia edildi. CHP konuyu Meclise taşıdı. CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı “Türkiye ile Birleşmiş Milletler arasında Suriyelileri kalıcı şekilde toprak sahibi yapmayı amaçlayan böyle bir proje bulunmakta mıdır?” diye sordu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP’li Halıcı, sığınmacıların iddia edilen protokolde ‘asli unsur’ olarak lanse edildiğini ifade ederek “Türkiye’de yaşayan ve Cenevre Sözleşmesi’ne göre de ‘geçici sığınmacı’ statüsünde olması gereken Suriyeli sığınmacılar Türkiye Vatandaşları ile aynı haklar çerçevesinde değerlendirilmiş ve onlar için ‘asli unsur’ terimi kullanılmıştır” ifadelerini kullandı. 

Yalım Halıcı’nın önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– Türkiye ile Birleşmiş Milletler arasında Suriyelileri kalıcı şekilde toprak sahibi yapmayı amaçlayan böyle bir proje bulunmakta mıdır? Varsa bunun içeriği ve imzalanan maddelerin ayrıntıları nelerdir? Bu protokol ne zaman kimler tarafından imzalanmıştır? 

– Böyle bir proje yürütülmekteyse; bu proje hangi il ve bölgeleri kapsamaktadır? Şu ana kadar kaç sığınmacıya ne kadarlık hazine arazisi verilmiştir? Bundan sonra daha ne kadarlık hazine arazisi verilmesi planlanmaktadır? 

– Cenevre Sözleşmesine göre coğrafi olarak Avrupa dışında mülteci statüsünde kimseyi almayan Türkiye’ye, hangi amaçlarla sığınmacılar getirilmektedir? Geri gönderilmesi gereken kişiler nasıl asli unsur olarak lanse edilmektedir? 

– Türkiye çiftçisi maddi manevi birçok zorlukla üretim yapmaya çalışırken hazine arazilerini onlarla değerlendirmek yerine neden sığınmacılara halkın toprakları verilmektedir? 

– Bahsi geçen proje kapsamında hibe alınmış mıdır? Varsa bu ne kadardır ve ne şekillerde kullanılmaktadır?

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

urul

15 Şubat 2024 Perşembe 08:06

Sayın Yalım böyle sorular sorulur mu? koyuncuklar sinir oluyor. Eğer böyle bir gerçeklik var ise suriyeli sığınmacıları savunan biladerlerin evleri ve tarlaları paylaştırılmalıdır.

ZAFER

15 Şubat 2024 Perşembe 04:44

Yahu bir devlet kendi ülkesinin toprağını baska ulkelerden gelenlere nasıl satar.anlamak mumküun degil.. secimden sonra zamdan,mülteci coğalmasından, cok cekiniyorum. Umutsuzum.

Idp

14 Şubat 2024 Çarşamba 21:08

Vatan sever senin bahsettiğin MHP 2000den önce idi

Tenten

14 Şubat 2024 Çarşamba 18:45

Isparta da her yer suriyeli kaynıyor o.c ler köpek sürüsü gibiler vatansızlar

Hüseyin

14 Şubat 2024 Çarşamba 18:12

Anan sayın vekil. Verilsin aman onlar mülteci değil ev sahibi. Yesinler işsinler heray paralarını alsınlar. Algı yok vergi yok sigorta yok. Memleket bitmiş haberimiz yok hayatımız seçim olmuş oy olmuş partiye üye olmuş başka hiçbir şey yok.

Keşke

14 Şubat 2024 Çarşamba 17:18

Ah bi belediye başkanı adayı olsaydın alacağın oyu görseydik ama nerde sende o cesaret

VATANSEVER

14 Şubat 2024 Çarşamba 15:51

MÜLTECİLERİN GÖNDERİLMESİ VE SONRADAN BUNLARA VERİLEN VATANDAŞLIKLARIN İPTAL EDİLMESİ ZARURİ BİR VATAN MÜDAFASIIDIR. MHP LİLER SİZ BARİ İKNA EDİN HÜKÜMETİ NEDİR BU ZULÜM

hucurat sure 6,ayt

14 Şubat 2024 Çarşamba 15:18

Ey inananlar, buyruktan çıkmış biri, size bir haber getirdi mi doğru, yahut yanlış veya yalan olup olmadığını araştırıp iyice bir anlayın, yoksa bir topluluğa, bilgisizlikle bir kötülükte bulunur da yaptığınıza nadim oluverirsiniz.

Tarikatci şeyh

14 Şubat 2024 Çarşamba 15:12

Din kardeşlerimizi geri göndermeye çalışan cehaye inat mültecileri evlerinize alın ,Suriyeli ,ugandali , Somalili , Bangladeşli ,afgan din kardeşlerimize sahip çıkalım Evlerinize alın ekmeniginizi paylasin , ceplerine para koyun.Bunlari yapmak reisin sünnetidir.

işsizdoktor

14 Şubat 2024 Çarşamba 14:23

geçen gittim arazi kiralamaya satın almaya bile değil, çok pahalı dediler, elimizde arazi yok dediler, meğer altında başka şeyler yatıyormuş

Memleketim

14 Şubat 2024 Çarşamba 13:45

Suriyeliler bizim memleketimizde bizden daha rahat yaşıyolar çocuklarımızın rıskını yiyorlar biz iki cocuğu üç yapamıyoruz onlar her sene doğuruyorlar eeeeee her şey bedava böyle giderse bizi bizim memleketimizden kovacaklar

Vatandaş

14 Şubat 2024 Çarşamba 13:39

:-D haberi okumaya gerek duymadım başlık var çünkü habere yorumum :-D budur

sdk

14 Şubat 2024 Çarşamba 13:26

ey halıcı baktınız bi iş yapamıyorsunuz ya suriyeliler dersınız ya atatürk konulu laiklik elden gidiyor dersiniz ...artık sus be adam !

bombacı mülayim

14 Şubat 2024 Çarşamba 12:57

sürekli boş laf

Ak ihaleci

14 Şubat 2024 Çarşamba 12:48

Suriyelileri reisi getirdi ve geri gondermeecegiz dedi.Onlara bakmak beslemek her türlü ihtiyaçlarını gidermek bizim ensarlik girevimizdir.Suriyede savaş bitti ama Avrupa'dan para almak için onlar kalacak hatta Avrupa'nın istemedigi göçmenler gelmeli , biz bakar besler her türlü ihtiyaçlarını gideririz..benim maddi durumum ve yerim yok yoksa bende evimie alırdım

Qqqq

14 Şubat 2024 Çarşamba 12:48

Beleş,toprak...ohh.bizde gidip Hollanda'dan toprak istesek mi acaba

peytın

14 Şubat 2024 Çarşamba 12:19

bizim halk uyusun mışıl mışıl

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR