05 Mayıs 2024 Pazar

Hayvan Hastanesi inşaatında sona yaklaşıldı

Hayvan Hastanesi inşaatında sona yaklaşıldı

Isparta

Isparta Belediyesi, hayvanların bakım, tedavi, rehabilitasyon ve kısırlaştırılması çalışmalarını daha iyi yapabilmek amacıyla donanımlı Hayvan Hastanesi kuruyor. Hayvan Hastanesi’ndeki inşaat çalışmaları sona yaklaşırken, Hayvan Barınağının daha modern hale getirilmesi için ilave alanlardaki işlemler de devam ediyor.

Isparta Belediyesi, can dostlarımız sokak hayvanlarının bakım ve diğer ihtiyaçları konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla 23 bin metrekare alana sahip olan Hayvan Barınağı daha modern bir hale getirilirken, alan 15 bin metrekare ilave ile 38 bin metrekareye çıkarıldı. Yeni ilave edilen 15 bin metrekarelik alana 8 adet açık padok ilavesi yapılarak, bin hayvan kapasiteli hale getirilecek.

Şehirde Hayvan Hastanesi olmaması nedeniyle kaza gibi durumlarda yaralanan hayvanlar çevre illere gönderiliyordu. Bu konudaki eksikliğin giderilmesi için Isparta Belediyesi tarafından Hayvan Barınağı yerleşkesinin içerisinde 300 metrekarelik alana 2 ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, röntgen odası ve muayene odaları ile diğer ihtiyaçların karşılanabileceği donanımlı bir Hayvan Hastanesi inşa ediliyor. Hayvan Hastanesi’nin kaba inşaatı tamamlanırken, çatı kaplama, mantolama ve dış cephe sıva ile iç kısımda elektrik tesisatları döşeme çalışmaları sürüyor. 

15 bin metrekarelik alan içerisinde oluşturulacak açık padoklar ilavesi için de panel çit imalatı tamamlandı. Bu bölgede kilit taşı ve bordür çalışmaları ise devam ediyor. Ayrıca Hayvan Barınağı içerisine Köpek Geçici Bakımevi inşa edilecek. İnşaat için hafriyat alımları yapılıyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Abdullah

14 Ekim 2022 Cuma 15:06

Lütfen Hayvan barınağını ziyarete açın. Hafta sonları oraya vatandaşlar gitsin, çocuklara hayvan sevgisi aşılansın. Oradaki hayvanların durumunu gözlerimizle görmek istiyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen'den destek bekliyoruz....

Vicdanlı vatandaş

14 Ekim 2022 Cuma 15:03

hayvan sevmeyen insanları sevemez. Şöyle bakıyorum sokaklardaki hayvanların durumuna içler acısı, kedi enikleri, köpek yavruları açlıktan ölüyorlar. Bunlara mama vermek lazım, vatandaş olarak bizlere çok büyük görev düşüyor. Çarşıdan alacağımız 20-30 liralık mamayla 5-10 kedi ve köpeğin karnını doyurabiliriz. İnsanlar bugün bir sigaraya 30-40 lira para veriyorlar, bu paranın yarısını sokak hayvanlarına harcasalar ne olacak? Belediyeyi de bu hastane yapımından dolayı kutluyorum.

Ccc

14 Ekim 2022 Cuma 14:15

Can dostlarımız mi?

Hastane

14 Ekim 2022 Cuma 11:20

Madem hastane lazımdı mensucat yanındaki devlet hastanesi binası niye yıkıldı ? Hem şehirden uzak tam kedi kopek için doğa ile iç içe güzel bir yerdi orası. Nasıl bir devlet aklı nasıl bir planlama …. İnsan şaşıyor…

kerim

14 Ekim 2022 Cuma 11:11

Tebrik ederim başkanı ancak,İnsanı yaşatki devlet yaşasın ilkesi ile önce insan sevgisi sonra hayvan sevgisi unutulmasın.İnsanlardan daha çok hayvanları sevenleri bende 2. sıraya alıyorum

Hayvan sağlığı

14 Ekim 2022 Cuma 10:03

Tam donanımlı hastaneye çok ihtiyac vardı sadece hayvanların tedavisi için yaralı kedi köpek at keçi koyun hastalanan hayvanlar Burdur Veterinerlik Fakültesine götütüyorduk çok zahmetli ve sıkıntılı bir durumdu Allah Başkandan ve ekibinden razı olsun

veteriner

14 Ekim 2022 Cuma 09:00

hayvanlar bizim gerçek dostumuz.. insanların ne kadar herbakımdan ihiyacı varsa, sokak yada ev dostlarımızında bakıma barınmalarına ihtiyac var. Çok güzel olmuş elinize yüreğinize sağlık..En buyuk duamda ısparta SDÜ ye Veteriner bölümünü getirmeniz...yüreği sevgi dolu o kadar gencimiz varki .Başkanım bunun için yolu açarsanız sevinirim..saygılar..

Nazlı Çubukçuoglu

14 Ekim 2022 Cuma 08:55

Çok iyi düşünülmüş bir proje.insallah istanbulada böyle bir hastane yapılır.

HASAN

14 Ekim 2022 Cuma 08:20

hayvan sevmeyen insan sevemez insanlar bir sekilde hayatlarını devam ettiriyolarhayvanlar peki?hayvanlar icin bisey yapmak elestirelecek bi durum değildir.Başkanım çok güzel düşünce alllah yolunuzu açık etsin.

Köpekci başkan

14 Ekim 2022 Cuma 07:48

Kediyle köpekle kafayı bozmus bunlar. Sokak kopegi beslenmez doğal seleksiyon içerisinde ölmeleri gerekiyor. 10 yavrudan 9 u ölmezse hepsini kurtarırsanız doğaya müdahale ederseniz işte böyle sokaklarda yürüyemezsiniz !

Vatandaş

14 Ekim 2022 Cuma 07:43

Başkanım güzel yaptığınız çalışma lakin bu kış gününde işten çıkarıldık sizinle görüşmek istiyoruz en azından derdimizi dinlemenizi istiyoruz ama hiç bir netice alamıyoruz

Kadir

14 Ekim 2022 Cuma 01:33

Hastane açıldığında kendi köpeğimiz de tedavi ettirebilecekmiyiz.Veterinerler çok pahalı ve kafasına göre para alıyorlar.Yoksa sadece sokak köpekleri içinmiş hastane?

Ahmet

13 Ekim 2022 Perşembe 22:43

Helal olsun başkanım özellikle değerli eşiniz ne kadar hassas sokak canlarımıza çöm gerekliydi bmyle bir proje teşekkür ederiz

Önder

13 Ekim 2022 Perşembe 22:26

Barınağın görevi tedavi,kısırlaştırma gibi hizmetlerdir,köpek toplayıp orada bakmak değildir,ayrıca tedavisi veya kısırlaştırması yapılan hayvan,alındığı yere bırakılmak zorundadır,ancak Tönge ,Çünür,Işıkkent gibi dış mahallelerde köpek sayısının artışı,çevre belediye ve köylerden bu böl****e bırakılan canlardır,ISPARTA belediyesi,sokak canlarına sahip önde gelen bir belediyedir,çok teşekkürler

Melih

13 Ekim 2022 Perşembe 22:21

Hayvan barınağı ziyarete açılsın, oradaki hayvanların durumunu yakından görmek istiyoruz, umarım aç ve susuz değillerdir.

Vatandaş

13 Ekim 2022 Perşembe 21:17

Köpekler ortalıkta dolaşıyor, nasıl barınak anlayamadık. Hastane yapılıp da hasta köpekler de bırakılacak mı sokaklara? Cunur , Mehmet tönge mahalleleri ve civarı barınaktan salınan köpekten geçilmiyor

Murat

13 Ekim 2022 Perşembe 16:57

Buraya pandemiyi bahane ederek ziyaretçi almıyorlar. Pandemi mi kaldı . Yetkililere sesleniyoruz. Hayvan barınağını ziyarete açın artık.

Hayvansever

13 Ekim 2022 Perşembe 16:39

Kış geliyor, hayvanlar yazık aç ve susuz, üşüyorlar. Geçenlerde yol kenarında ölmüş bir kedi gördüm. Sokak hayvanlarının durumu içler acısı, bunların daha modern şartlarda, güvenilir ve kapalı alanlarda kışı geçirebilecekleri yerlerde barınmaları lazım. Belediyeye Hayvan hastanesi için teşekkürler, gerçekten ihtiyaç birşey. Çünkü hayvanlarda bir canlı, onlara sahip çıkmak gerekir.

Ak Topraklar

13 Ekim 2022 Perşembe 16:20

Boş işler, önce insan

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR