03 Mayıs 2024 Cuma

Havacılık Sanayindeki Gelişmeler Akademik Köşe'de Konuşuldu

Havacılık Sanayindeki Gelişmeler Akademik Köşe'de Konuşuldu

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi Kurumsal İletişim Uygulama Araştırma Merkezi ile Radyo- TV Araştırma Uygulama Merkezi işbirliğiyle hazırlanan “Akademik Köşe” Programının yeni bölümü yayınlandı.

Radyo-TV Stüdyolarında Program Yapımcısı Murat Kasap moderatörlüğünde gerçekleştirilen programın bu haftaki konuğu Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Şöhret oldu. “Havacılık Sanayindeki Gelişmeler ve Bilimsel Araştırma Süreçleri”nin konu alındığı programda havacılık sektörüne ilişkin konu başlıkları konuşuldu.  Havacılığın iki boyutta değerlendirilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Yasin Şöhret, “Havacılığı, sanayi bölümü (üretim ve ar-ge) ve işletme bölümü olarak değerlendirmeliyiz. Türkiye işletme bölümünde yıllardır havayolu işletmeciliği ve yer işletmeciliği olarak yer almakta. Biz daha çok küresel pazardaki büyük şirketlerin alt yüklenicisi, yan sanayi üreticisi, bakım merkezi gibi işlemler üstlenen bir ülkeyiz. Bakım sektörümüz gelişmiş bir sektör.” dedi.

Havacılık ve savunma sanayi ilişkisine de değinen Doç. Dr. Şöhret konuya ilişkin şunları söyledi: “Ülkemizde ilk olarak savunma amacıyla belli hava araçları geliştirildi. İlerleyen aşamada günlük kullanım aşamasında yer alan uçakların üretimi de gerçekleştirilecek. Ülkemiz için savunma sanayinin yanında sivil havacılık da çok önemli. Sivil havacılık alanında genel maksat helikopterimiz, personel taşıyıcı olarak kullanacağımız araçlarımız var. Ayrıca Türkiye, Avrupa’nın sayılı ticari balon üreticileri arasında yer alıyor. Kapadokya ve farklı bölgelerde yer alan balonların üretimi Türkiye’de yapılıyor. Bu üreticiler, Avrupa ile rekabet halinde. Biz sivil hava aracı üretimi konusunda da ülke olarak ciddi bir atılımdayız.”

Doç. Dr. Şöhret, ülkemizde havacılık sanayinde TEI, TUSAŞ, BAYKAR, ASELSAN, AVELSAN, ROKETSAN, ASPİLSAN gibi lokomotiflerin bulunduğunu ifade etti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR