06 Mayıs 2024 Pazartesi

Hatice Yıldız'ın kadınlara ve çocuklara yönelik çalışmaları

Hatice Yıldız'ın kadınlara ve çocuklara yönelik çalışmaları

Isparta

CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, kadın, aile ve çocuk üçgeninde toplumun kanayan yaraları olduğunu kaydederek “Merak etmeyin 14 Mayıs’tan sonra kadınlarımızın, ailelerimizin ve çocuklarımızın da yüzü gülecek. Yapılan tüm anket ve araştırmalar gösteriyor ki, 15 Mayıs sabahı bahara uyanacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, bir taraftan seçim çalışmalarını hızla sürdürürken, bir taraftan da partisinin ve millet ittifakının iktidarında uygulayacağı politikaları kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Aday adaylığı sürecinden bu yana toplumun tüm kesimlerinin ilgisini çeken ve büyük beğeni toplayan Hatice Yıldız, partisinin kadın, aile ve çocuk politikalarını anlattı. 

GÜMBÜR GÜMDÜR GELİYORUZ

Yıldız, “Seçim çalışmalarımız sebebi ile toplumun tüm kesimleri ile temas ediyoruz. Görüyoruz ki, toplumun kanayan sorunları var. Kadın, aile ve çocuk politikaları da bu kesimlerin yüzünü gülümsemekten uzak hale getirmiş. Ama merak etmeyin. 15 Mayıs sabahı bahara uyanacağız. Yapılan tüm kamuoyu araştırmaları ve anketler gösteriyor ki CHP ve Millet İttifakı gümbür gümdür geliyor. Isparta’da da büyük bir zafer yaşayacağımızı şimdiden görebiliyoruz” dedi.

KADIN, AİLE VE ÇOCUK BAKANLIĞI

İktidara geldiklerinde uygulayacakları kadın, aile ve çocuk politikalarından söz eden Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını “Kadın, Aile ve Çocuk Bakanlığı” şeklinde yeniden yapılandıracağız. Cinsiyet eşitliğini esas alarak parlamento, yerel yönetimler, siyasi partiler ve kamu kurumlarında kadınların karar ve yönetim süreçlerine katılımını destekleyecek, kadın temsilini artıracak, kadın haklarının korunmasını öncelikli tutan bir politika izleyeceğiz. Girişimcilikle ve istihdamla ilgili sağlayacağımız destekleri ve teşvikleri kadınlar lehine olacak şekilde güçlendirerek ve farklılaştırarak kadın girişimciliğinin önünü açacağız” diye konuştu.

8 MART’TA KADINLAR İDARİ İZİNLİ SAYILACAK

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda ciddi politikalar geliştirileceğini anlatan Yıldız, “Kadına Yönelik Şiddetle Toplumsal Mücadele Seferberliği başlatacak, şiddetin her türüyle ilgili “Önleme, Koruma, Kovuşturma ve Destek Politikaları” başlıklarında etkin çözümler uygulayacağız. Temel ihtiyaç olan kadın hijyen ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltacağız. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kamu ve özel sektörde çalışan kadınların idari izinli sayılmasını sağlayacağız”  ifadelerini kullandı.

ÇOCUK İŞÇİLİĞE SON VERECEĞİZ

Milletvekili Adayı Yıldız, “Evlilik öncesi eğitimler, aile danışmanlığı ve boşanma süreci danışmanlığı gibi hizmetleri yaygınlaştıracağız. Evlilik yardımı ve desteklerini güçlendirerek yaygınlaştıracağız. Çocukların Cinsel Suistimal ve Cinsel İstismara Karşı Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin (Lanzorete Sözleşmesi) yükümlülüklerine uyacağız. Bağımsız ‘Çocuk Hakları İzleme Kurulu’ kuracağız. Sokakta yaşamak zorunda bırakılan, çalıştırılan ve dilendirilen tüm çocukları kurumsal koruma altına alacağız. Çocuk işçiliği ile veri temelli ve ilgili paydaşların katılımıyla planlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Çocukların erken yaşta ve zorla evlendirilmelerinin önüne geçeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

aa

26 Nisan 2023 Çarşamba 22:41

megri megri türkü söyleyenler bu ülkenin başına bela etti terörü

Vatansever

26 Nisan 2023 Çarşamba 17:36

Yaşamın gerçek yüzü siyasi islamcı değilim terörü soktular evet ama sonrasında terör örgütünü destekleyen partilerle ittifak yapanları da desteklersek ki buna hem millet hem de cumhur ittifakı dahil o zaman bunu da yok sayarsa bu millet geçmiş ola.

Yaşamın Gerçek Yüzü

26 Nisan 2023 Çarşamba 16:57

Celladına aşık olmuşsa bir millet ister ezan istesen çan dinlet itiraz etmiyor ise sürü gibi illet müstehaktır ona her türlü zillet. Yorum yapan siyasi islamcılar size gelsin. Bu ülkeye terörü siz soktunuz. Gençleri rahat bırakın.

anne

26 Nisan 2023 Çarşamba 14:15

Hdpkk ve hüdapar ile anlaşanlar güldüremez çocukların kadınların yüzünü

ısparta

26 Nisan 2023 Çarşamba 13:52

hocam boşuna ugraşma chp den bi cacık olmaz 45 lerde kalırsınız seçimden sonrada İYİ bi yerlere gelirsiniz

Şaşkın

26 Nisan 2023 Çarşamba 13:38

Benim cumhurbaşkanım kadın ve çocuğa zaten değer veriyor kadın cinayetleri, dayak oluyor şikayet edenin devlet sonuna kadar arkasında sesi çıkmayanın evine bekçi sokamazya saçmalamayın vaatlerine 8 yaşındaki çocuğum bile gülüyor bende kadınım hem cinsimiz ezdirmiyor kendini merak etme heleki yeni kuşak gümbür gümbür arsız olan haklarımızı saymayın yemiyoruz Cenabetler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR