27 Nisan 2024 Cumartesi

Hamile kadınlara aşı önerisi

Hamile kadınlara aşı önerisi

Isparta

Şehir Hastanesi Covid-19 Yoğun Bakımlar Sorumlusu Prof. Dr. Seval İzdeş, son zamanlarda çok sayıda aşısız hamile kadının koronavirüse yakalanarak hastaneye başvurduğunu söyledi. İzdeş, bazı hamile kadınların bebeklerine dokunacağını düşünerek aşı olmadığını belirterek, "Burada dün gece kaybettiğimiz hamile hastamız da dahil hiçbirinin aşısı yoktu. Dolayısıyla kendileri çok riskli duruma düşüyorlar. Genç yaşta hayatlarını kaybedebiliyorlar. Aşı olmak çok önemli.  Bu nedenle gebe de olsa mutlaka aşı olmalarını öneriyoruz" dedi.

Prof. Dr. Seval İzdeş, DHA'ya yaptığı açıklamada, hastanenin yoğun bakım servisine gelen koronavirüs hastalarının çoğunun aşısız hastalardan oluştuğunu söyledi. Serviste yatanların yüzde 90'ının aşısız olduğunu ve hastalığı ağır geçirdiğini belirten İzdeş, "Aşılı olan hastalarda Covid-19 oluyor ancak onlar eğer bağışıklık sistemleri çok zayıf değilse genel olarak serviste yatıyorlar, hastalığı hafif atlatıyorlar. Yani şu anda aşısız hastalar ve bağışıklık sistemi düşük aşılı hastalar burada yatıyor. Özellikle son zamanlarda maalesef çok fazla sayıda gebe geldi buraya. Gebe hastalardan da 'mortalite' dediğimiz ölüm oranı artmaya başladı. Örnek olarak, dün gece bir gebe hastamızı kaybettik. Hastamız 23 yaşında, 24 haftalık bir gebeydi. Bebeğini aldık, fakat daha sonra pıhtı attı. Özellikle aşısız gebelerde hastalığın bayağı bir ağır seyrettiğini gözlemliyoruz. Bu nedenle gebe de olsa mutlaka aşı olmalarını öneriyoruz" dedi.

'HİÇBİRİMİZ GÜVENDE DEĞİLİZ'

İzdeş, hamile kadınların bebeklerine dokunacağını düşünerek aşı olmadığını belirterek, "Doktorlarına soruyorlar, onlar da tavsiye ediyorlar. Fakat aşıda bir zorlama olmadığı için bu tavsiye niteliğinde kalıyor. Burada dün gece kaybettiğimiz hamile hastamız da dahil hiçbirinin aşısı yoktu. Dolayısıyla kendilerini çok riskli duruma düşüyorlar. Genç yaşta hayatlarını kaybedebiliyorlar. Aşı olmak çok önemli. Burada 20-30-40'lı yaşlardaki hastalarımızı gördük. En genç hastam 21 yaşındaydı. Vatandaşlarımız aşılarını mutlaka olsunlar. Son kişi aşılanana kadar hiçbirimiz güvende değiliz" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Direksiyon cu

01 Eylül 2021 Çarşamba 00:00

Ulan bunların hayatı yalan olmuş

Aklınızı kullanın

30 Ağustos 2021 Pazartesi 17:24

Nasıl vicdansız ve düşüncesizce vebal alınır örneği bu ve bunun gibi açıklamaları yapan prof lardır. Yarın bir gün bu aşıların ne gibi etkiler bıraktığı gün yüzüne çıkınca da böyle kendinizden emin konuşmaya devam edebilecek misiniz acaba. Ortada hala onay almış bir aşı yok yalnızca acil kullanım onayı uzatıldı araştırıp görebilirsiniz algı yaparak milleti kandırmayın yetti artık.

ÇAMUR

30 Ağustos 2021 Pazartesi 10:09

12 mart 2020 tarihinde resmi olarak ilk vaka ülkemizde görüldü 18 ay olmuş bu hastalık geleli daha hic test bile yaptırmadım hasta olmadım çünkü ellerimi saat başı yıkarım kimseyle sarılma tokalasma yapma ki yaparsam çepte dezenfektan var sıkarım kısacası temizliğine dikkat edersen aşı felan **** aşını olabilirsin ama temizlik yoksa aşı da boş şimdi herkes ellerini bi yıkasın bakem

mmsysv

30 Ağustos 2021 Pazartesi 10:02

Aşı oranı yüzde 80 diyorsunuz şimdi hasta olan kalan 20 lik kısımdan mi bu hiç inandırıcı değil

Muhalif

30 Ağustos 2021 Pazartesi 09:59

Anlaşılan bu küresel şeytanlar Türk milletini yok etmek için elinden geleni yapıyor uyanın artık anne karnındaki bebeğe kadar göz diktiler.

Hangi şehrin hastanesi ?

30 Ağustos 2021 Pazartesi 08:21

Hangi şehirin hastanesi ?

İspartali

30 Ağustos 2021 Pazartesi 06:41

Almanya hamile emziren ve bebek bekleyenler olmasın diye açıklama yapti

Nasıl yani?

30 Ağustos 2021 Pazartesi 02:23

Annenin yediği içtiği doğal besinler bile bebekleri etkilerken ne olduğu belli olmayan Corona aşısı mı zarar vermiyormuş. Aklımda deli sorular...... Çok saygılı doktor kardeşlerimiz aşının içinde ne olduğunu söyleyebilir mi acaba?. Daha üretici firma bile bu derece açıklama yapmıyor, ama baksan herkes rahatça açıklama yapabiliyor.

doktor

29 Ağustos 2021 Pazar 23:55

Emzirenler için hiç bir sakıncası yok aşının rahatça olabilirsiniz

Vatandas

29 Ağustos 2021 Pazar 23:49

Son kişi aşılanmış olsa güvende mi olacağız su prof. ...

Kopyala yapıştır

29 Ağustos 2021 Pazar 23:38

Ispartaşehir hastanesinde böyle bir hoca varmıymış. Yine feyk atmışsınız.

.

29 Ağustos 2021 Pazar 23:18

Emzirenler içinde kesin bısey söylenebilse keşke.

Yasemin

29 Ağustos 2021 Pazar 21:38

Benim doktorum kadın doğum alanında profesör ve kronik bir rahatsızlığım ya da aşırı kilom olmadığı için ol diye öneremem, son karar sizindir dedi. Pediatri uzmanı tanıdığım bir gebe doktor ise doğum sonrasını bekleyeceğini söyledi. Ee şimdi çıkmış bir yoğun bakım uzmanı olun diyor. Gebelik gibi hassas bir süreçte bile şuursuzca ya da bilinçsizse yorum yapmayalım lütfen.

hamileyi denek yapamazsınız

29 Ağustos 2021 Pazar 20:28

hamilenin saç boyası kullanması bile riskliyken aşıyla deneme tahtası yapılamaz..çift cana kıymaktır bu..hamile maske-mesafe-temizliğe dişini sıkıp doğuma kadar sabretse yeterli..kalabalığa girmek zorunda değil

gerçekçilikten kopukluk

29 Ağustos 2021 Pazar 20:25

"son kişi"yi göremezsiniz..çünkü böyle bir gerçeklik yok..hangi grip türünün kökünü kurutabildiniz ki?? aksin her yıl grip aşılarını yenilemek zorunda kaldınız..tabi yıldan yıla kaç kez kendini geliştirdi o virüs, aşının onu nakavt etkisi vs..bunlar hep tartışmalı konular..yani "son kişi" demek bilimsel gerçeklikten kopukluktur

Vatandas

29 Ağustos 2021 Pazar 19:50

Asi firması prospektüsünde hamilelerin kullanımı için sakınca belirtirken nasıl dr.larimiz önerebiliyor???

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR