27 Nisan 2024 Cumartesi

Halıkent Kapalı Pazaryerinde güçlendirme çalışması

Halıkent Kapalı Pazaryerinde güçlendirme çalışması

Isparta

Isparta Belediyesi, kış aylarındaki yoğun kar yağışında çatısı zarar gören Halıkent Kapalı Pazaryerinde güçlendirme çalışmalarına başladı. Pazaryerinde üniversite ile ortak hazırlanan güçlendirme projesi uygulanırken, Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinden sökülen malzemelerin bir kısmı burada değerlendiriliyor.

Isparta, geçen kış döneminde son 20 yılın en yoğun kar yağışını aldı. Şubat ayında yağan yoğun kar yağışında Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin çatısı çökerken, Halıkent Kapalı Pazaryerinin çatısı da zarar gördü. Akademisyenlerin de yer aldığı teknik ekibin yaptığı incelemede Halıkent Kapalı Pazaryerinin çatısına güçlendirme projesi uygulanmasına karar verildi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda hazırlanan güçlendirme projesi için çalışmalar başladı.

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kaya, Halıkent Kapalı Pazaryerinin kış aylarındaki yoğun kar yağışından statiğinin olumsuz etkilendiğini söyledi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda güçlendirme projesi hazırladıklarına değinen Kaya, “Halıkent Kapalı Pazaryerine güçlendirme yapmaya karar verdik ve bu yönde projeler tamamlandı. Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinden çıkan malzemelerin bir kısmını burada değerlendireceğiz” dedi.

Halıkent Kapalı Pazaryerinin yaklaşık 15-20 yıl önce yapıldığını kaydeden Serkan Kaya, “Burası 2007 deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmayan bir yapı. Üniversite ile istişare halinde makaslar şeklinde geçerek, burayı daha sağlam hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kış mevsiminde yağan yoğun kar yağışında Halıkent Kapalı Pazaryerinin üstündeki çatı kısmının göçme tehlikesi yaşadığını belirten Halıkent Mahallesi Muhtarı Abidin Yorgancı, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in o dönemde pazaryerine gelerek, incelemelerde bulunduğunu ve gerekli çalışmaların yapılması talimatı verdiğini kaydetti. Yorgancı, “Başkanımızın vermiş olduğu talimat sonucunda güçlendirme çalışmalarına başlandı. Şahsım ve mahalle sakinlerim adına sayın belediye başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Orhan bilgin

13 Haziran 2022 Pazartesi 09:45

Yapılan güçlendirme başlı başına yanlış kışın yıkılan pazar yerinin eski demirlerini güçlendirme adı altında tekrardan kullanıyorlar o demir zaten genleşmeden dolayı mukavemetini kaybetmiş tekrar kullanılması uygun değil

yenileme

11 Haziran 2022 Cumartesi 14:41

Daha önceki başkanın yaptığı her şey çöküyor bu bari göçmeden yenilenmiş yoksa bu da göçerdi

Gülkentli

11 Haziran 2022 Cumartesi 14:29

Fotoğrafın özeti Demir kaynak eden emekçi adam ve demir ulan bundan haber mi olur. İnsan utanır nerede mega projeler ,böylemi büyükşehir olacak İsparta bomba32 kabul etme kardeşim çapı küçük haberleri bir nebze sende gelişmesinde rol oyna Gülkentimizin valla sanayideki kaynakçılara ayıp oluyor şükrü başkan

Alaa

11 Haziran 2022 Cumartesi 12:47

4 tane kel direkle güçlendirme mi olır aynı asansörden elektrik çekilmiş yalanı gibi….su içer gibi rahat yalan iftira ne biçim bişey lan bu beceriksiz herif

SABRİ

11 Haziran 2022 Cumartesi 08:45

Belediye çalışıyor canımmm(!)..Tarım il, ve orman bölge md.lüğü ile Uygulamalı bilimler üniversitesi rektörlük binası önüne agactan iskeletler Yaparak( niye yaptılarsa) kaldırımı daraltmışlar.O yol zaten ağaçlar sayesinde gölgelik. Biz oradan geçerken gülüşüyoruz. Sizde oradan geçin ve gülüşün.

Abdülhamid

11 Haziran 2022 Cumartesi 00:41

Muhtar, Bld. Bsk. gelmesini ve talimatını lütuf gibi anlatmış da o onun görevidir kardeşim. Maaş alıyor ve millete hizmet etmek onun görev tanımı.

halıkentli

10 Haziran 2022 Cuma 22:44

pazar yerinin çatısı eskimişti iyi hoş olmulşa orada çatı dümdüz dilerim bir eğim veriir ki hem kar durmaz hem çatı yenilenir

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR