28 Nisan 2024 Pazar

Halıkent Kapalı Pazaryerinde güçlendirme çalışmaları bitti

Halıkent Kapalı Pazaryerinde güçlendirme çalışmaları bitti

Isparta

Isparta Belediyesi, kış aylarındaki yoğun kar yağışında çatısı zarar gören Halıkent Kapalı Pazaryerinde güçlendirme çalışmalarını tamamladı. Pazaryerinin çatısı güçlendirilirken, zeminine de beton döküldü. Çalışmaların tamamlanmasıyla Halıkent Kapalı Pazaryeri sağlam yapısıyla modern bir görünüme kavuştu.

Geçen kış döneminde yoğun kar yağışı sırasında Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin çatısı çökerken, Halıkent Kapalı Pazaryerinin çatısı da zarar görmüştü. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Halıkent Kapalı Pazaryerinde teknik ekiple birlikte incelemelerde bulunarak, ekibin raporuna göre pazaryerinin çatısına güçlendirme projesi uygulanması talimatını vermişti.

Hazırlanan güçlendirme projesinde statiği olumsuz etkilenen pazaryerinde güçlendirme çalışmaları yapıldı. Halıkent Kapalı Pazaryerinin güçlendirme çalışmalarında Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinden çıkan malzemeler kullanıldı. Güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından pazaryerinin kilit parke taşı ile döşenmiş zemini de kaldırılırken, zemine beton döküldü. Çalışmaların ardından Halıkent Kapalı Pazaryeri sağlam yapısıyla daha modern bir hale getirildi.

Halıkent Mahallesi Muhtarı Abidin Yorgancı, geçen kış döneminde yağan yoğun kar yağışında kapalı pazaryerinin zarar gördüğünü belirterek, “Belediye Başkanımız olay günü buraya gelerek hasarı gördükten sonra güçlendirmeyle ilgili yapılması gerekenleri söyledi. O günden sonra da güçlendirme çalışmalarına başlandı. Şuanda güçlendirme çalışmaları bitti. Alt kısma takviyeler yapıldı, üst kısmında çalışmalar yapıldı. Ayrıca zemine beton döküldü. Güçlendirme çalışmalarından dolayı sayın belediye başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Musti

24 Kasım 2022 Perşembe 10:21

Halıkent pazarına kaç kişi çıkıyor Çarşamba pazarına kaç kişi en elzem olan duruyor millet sırılsıklam sizhalikentle uğraşın. Bakalım.

Ispartalı

24 Kasım 2022 Perşembe 08:37

Çarşamba pazarını göz göre göre yıkılmasını seyrettiniz. Sanki biz bilmiyoruz…

aksın

23 Kasım 2022 Çarşamba 21:43

ek kolon yok ilave kiriş var eşke eskisi kalsaydı

Esnaf

23 Kasım 2022 Çarşamba 19:38

Darısı çarşamba Pazarı için biran önce yapılıp tekrardan Rus Pazarı kurulsun daha neyi bekliyoruz

Mahalle esnafı

23 Kasım 2022 Çarşamba 19:27

Hikaye anlatma muhtar

Vatandaş

23 Kasım 2022 Çarşamba 19:07

Dikmeler aynı kaldı üstüne tonlarca yük verildiİnşallah bir daha sorun olmazBu kamu zararlarını kim ödeyecek

Pazarsız

23 Kasım 2022 Çarşamba 16:29

Pazar kurulsun artık

...

23 Kasım 2022 Çarşamba 16:28

Çarşamba Pazarı da Zamanında Güçlendirilseydi de Aracı Olanlar ve Esnaf Mağdur Olmasaydı Keşke

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR