28 Nisan 2024 Pazar

Halıkent Kapalı Pazaryerinde çalışmalarında sona gelindi

Halıkent Kapalı Pazaryerinde çalışmalarında sona gelindi

Isparta

Isparta Belediyesi, kış aylarındaki yoğun kar yağışında çatısı zarar gören Halıkent Kapalı Pazaryerinde güçlendirme çalışmalarında sona geldi. Pazaryerinde üniversite ile ortak hazırlanan güçlendirme projesi uygulanırken, Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinden sökülen malzemelerin bir kısmı burada değerlendirildi. Halıkent Pazaryerinin güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından demirlerin boyama işlemleri yapılırken, aynı anda da zeminde bulunan kilit parke taşları kaldırılıyor. Kaldırılan kilit parke taşlarının yerine daha modern bir yer kaplama çalışması yapılacak.

Geçen kış döneminde yoğun kar yağışında Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin çatısı çökerken, Halıkent Kapalı Pazaryerinin çatısı da zarar görmüştü. Akademisyenlerin de yer aldığı teknik ekibin yaptığı incelemede Halıkent Kapalı Pazaryerinin çatısına güçlendirme projesi uygulanmasına karar verilmişti.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda hazırlanan güçlendirme projesi için çalışmalar başlamıştı ve o çalışmalarda sona gelindi.

Statiği olumsuz etkilenen pazaryerinde güçlendirme çalışmaları yapıldı. Pazaryerinin güçlendirilmesinde Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinden çıkan malzemelerde kullanıldı. Güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından pazaryerinin kilit parke taşı ile döşenmiş zemini de kaldırılıyor. Zemin kaldırma çalışmalarının ardından pazaryerinin zemini daha modern bir hale getirilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İsa

24 Eylül 2022 Cumartesi 10:42

Davraz mahallesi çarşamba pazarı ile ilgili sayın belediye başkanımız ne düşünüyor acaba biz mahalle sakinleri olarak pazarın eskisinden daha güzel şehrimize ve belediyemize yakışır bir proje ile yenisini istiyoruz hem bu yolun kapatılmaması açısından da aciliyeti var teşekkürler saygılar

çarşamba

24 Eylül 2022 Cumartesi 00:00

çarşamba bazarını da yapceniz mi malum kış geliyo yağmur kar soğuk fırtına

Veli yapı denetim

23 Eylül 2022 Cuma 20:43

Eferecep nicli mal sen hiç metal yorgunluğu diye bir şey duydunmu.Altan niclinin ne dediğini anlamamışsın bence okullarda güçlendirme çalışmaları yapılıyor hiç eski çıkma demir kullanılıyormu.Mütahit ev yapıyor kolana hurdacıdan demir alıp attığını düşün sen bence damarları bırak beyine önem verip beynin nasıl çalışır yanan devreler nasıl düzelir ona bak sonra yaz boş insan.

Mahalleli

23 Eylül 2022 Cuma 17:55

Güçlendirme çalışma çok yanlış yapıldı. Kolonlar güçlendirilip çatıya eğim verilmesi gerekirken ne çatıya eğim verildi ne de kolon sayısı artırıldı. Eklenen demirler kolonlara daha fazla yük oluşturdu. Allah korusun kışın bir afette hem mala hem de cana büyük bir etki oluşturur. Belediye başkanı ve ilgili müdürlerin buradaki faaliyeti denetlemesi gerekiyor. Başkan yardımcısı Serkan Kaya haftanın belli günleri Ayazmana muhtarına ziyaret ediyor. Umarım arada buradaki faaliyeti de denetler.

Karaağaç mahallesi

23 Eylül 2022 Cuma 14:54

Kış geldi yine heryeri su basacak festivaller yerine alt yapıya bakılsa keşke

aksın

23 Eylül 2022 Cuma 14:36

bence burada bir hata var..1- yıkılan pazar yerinin malzemesi kullanılmış..2- hep kiriş atılıp kolonlara ek yük binmiş ek yükü taşıyacak yeni kolon dikilmemiş ilave kiriş yükünü taşıyacak en az 10 adet yeni kolon atılmalı

Eferecep

23 Eylül 2022 Cuma 14:09

Altan insan hasta olduğunda kendi damarı, kanı veya başka bir ORGANI kullanıyor. Destekleniyor.. Hurda demirleri tekrar tüketicinin eline geri geliyor. Bunu düşünemedin mi.Akıllı bir şey eleştirsen daha iyi olur ,

tarık

23 Eylül 2022 Cuma 13:51

Utanın be . Nİye yalan haber yapıyorsunuz . Daha bu hafta başlandı çalışmaya . Hiç bişey de yapılmadı , sadece üzerindeki etermitler söküldü.

Vatandaş

23 Eylül 2022 Cuma 11:46

Birincisi bu kamu ya verilen zararı kim karşılayacak,İkincisi güçlendirme hiç de iyi olmadı alt da ki dikmeler sabit kaldı üstüne tonlarca yük verildi kışın kar yağınca ağırlık ile ne olurAlt dan güçlendirme yapılmalı ve biraz eğim verilmeliydi kışın yine yıkılır ise bu zararları kim ödeyecek

Erkan

23 Eylül 2022 Cuma 11:08

Büyük proje, vay anasına...

Altan

23 Eylül 2022 Cuma 11:03

Yıkılan yerin malzemeleri kullanılmış.Yıkılan pazar yeri noldu kaç ay geçti yenisi yok.İnsanlar yazın güneşte kışın yağmur karda ne yapacak hangi pazar daha yoğun Çarşamba pazarını halletseydin ya ! Kirazlı dereye gömdüm paraları 1 ay sonra kimseler gitmez elzem yerler dururken bu kirazlı derede seni bitiricek Şükrü.

şerife çevik

23 Eylül 2022 Cuma 09:32

aman ne güzel, bu zaten zorunlu görevidir belediyenin, işbilmezliklerinden oldu hep bunlar, akp gidecek mhp gidecek ısparta halkı refaha erecek... bır derboğazı yolu bitmedi recep özel sen söz vermedin mi yıllardır nerde yol? ya sen belediye başkanı hani metro yapıyordun???

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR