27 Nisan 2024 Cumartesi

Günaydın'dan AK Parti İl Başkanı Er'e cevap

MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın’ın Ak Parti İl Başkanı Furkan Cem Er’e cevabıdır.

Isparta

Ak Parti İl Başkanı Sayın Furkan Cem Er’e

Cumhur ittifakı ortağımız Ak Parti İl Başkanı Sayın Furkan Cem ER’ in katıldığı bir programda bugün yapılacak olan TOKİ anahtar teslim töreni için şahsıma “gel sana da 2-3 anahtar dağıttıralım.” şeklinde bir çıkış yapması bizi derinden üzmüştür. Zira bugün teslim edilecek TOKİ konutlarının ilk çalışmaları 2017 senesinde başlamıştır hatta İl Özel İdaresinden devredilen arsaların haricinde bir miktar arazi tahsisi de bizim dönemimizde belediyemiz tarafından gerçekleşmiştir. Cumhur ittifakının bir paydaşı ve arazi tahsislerinin az da olsa bir kısmını gerçekleştiren bir belediye eski başkanı ve aday olarak törene gelmek en tabi hakkımızdır. İnşallah yoğun seçim programımızdan vakit bulabilirsek Sn. İl Başkanının bu nazik olmayan davetine icabet etmeye çalışacağız. Beni daha çok üzen Sayın Başkanın benim evladım yaşında olmasına rağmen bana karşı kullandığı üsluptur zira beni yalancılık ve iftira atmakla itham etmektedir. Adaylık sürecimiz boyunca mevcut belediye yönetimine dair pek çok iddiamız, ithamımız ve eleştirilerimiz olmuştur bunlar sırası ile şu şekildedir;
1- Belediye arsaları, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları değerinin çok altında KAFA KOL İLİŞKİLERİ ile haraç mezat satılmaktadır. Hatta bu arsaları satın alan bazı kişilerden “okul yaptırıyoruz” gibi gerekçelerle gayri resmi şeklide para talep edilmektedir.
2- Beş sene önce kayda değer bir borç olmaksızın devrettiğimiz Isparta Belediyesinin, bu kadar taşınmazın satılmasına rağmen, güncel borcu 800 MİLYON LİRA’nın üzerindedir.
3- Esnaf ve belediye alacaklıları belediyeden parasını almak için sıraya girmişken belediye yönetimi istediği alacaklıya yüzlerce milyonu ödeyebilmekte, istemediği alacaklının ödemelerini ise ertelemekte veya ödeyememektedir.
4- Böcüzade Parkı 100 milyon lira kredi karşılığında Ziraat Bankasına ipotek edilmiştir, belediye FAİZ batağındadır.
5- Yüzde 70’ini tamamlayıp devrettiğimiz yeni otogarın, değeri yaklaşık 5 milyar lira olan ticari alanları ve esas otogar kısmı çürümeye terkedilmiştir. Otogarın sadece yüzde 7’lik kısmı seçim öncesi alelacele açılmaya çalışılıp halkın gözü boyanmaya çalışılmaktadır. Sadece otogar değil bizim dönemimizde başlayan ve devam eden pek çok proje ya çürümeye terkedilmiş ya da ilerletilmemiştir.
6- Tek teklifli ihaleler çoğalmıştır. Belediyenin yüksek meblağlı ihaleleri FAHİŞ FİYATLARLA eş, dost ve iş ortaklarına adrese teslim verilmektedir. Belediyenin kasası TALAN edilmektedir.
7- Belediyede personele baskı yapılmaktadır, pek çok kişi MHP’li olduğu ya da bizim dönemimizde işe girdiği gerekçesiyle ya işten çıkarılmış ya da sürgün işlere gönderilmiştir. Hatta bu sürgünlerden Ak Partiye gönül vermiş ama kendini bize yakın hisseden personellerimiz de nasibini almıştır.
8- Batı Akdeniz’in tek iktidar belediye başkanı olan şahıs 2019’da vaat ettiği elektrikli trambüs, Isparta-ray, 5000 sosyal konut ve daha nicesi gibi onlarca vaadinin %85’ini hayata geçirememiştir.
9- Yaşanabilir iller sıralamasında üst üste iki defa birinci seçilerek bıraktığımız Isparta’mız yaşanamaz hale getirilmiştir. İddia edilenin aksine kötü koku sorunu çözülmemiş, şehir çöp dağlarına terkedilmiştir. Bir milyon ağaç dikerek yeşil Isparta haline getirdiğimiz şehrimizde, yetiştirdiğimiz ağaçların korunması bir kenara dursun, bu ağaçların binlercesi ya bakımsızlıktan kurutulmuş ya da kökünden kesilmiştir. Beş sene önce çeşmeden akan su içilebilirken, bugün insanlar çeşmeden akan suyla abdest bile almaktan çekinmektedir. Bizim dönemimizde yapılan Gökçay mesireliği, yine daha önceden yapılan Çünür Tepesi ve Ayazmana mesirelikleri, hatta Ak Partili Belediye Başkanı merhum Hasan Balaman döneminden bize emanet kalan ve bizim gözümüz gibi baktığımız Öküzbattı mesireliği bu yönetim tarafından mezbele haline getirilmiştir.
10- Beş sene önce başarıdan başarıya koşan, ödüller alan, kitap fuarları, festivalleri ve hizmetleri ile gündeme gelen Isparta Belediyesi son beş senedir yerel ve ulusal ölçekte SKANDALLARLA anılmaktadır.
Altına ıslak imzamı da bıraktığım bu iddialarımızın biri bile yalan ve iftira ise Cumhuriyet Savcılıklarının kapısı herkese açıktır, buyurun şikâyet edin diyorum. Dahası bu iddiaların doğruluğu bugün pek çok Ak Partili kardeşimizi bizim etrafımızda toplamıştır. Yine bu iddiaların doğruluğunun, içten içe Sayın İl başkanını ve pek çok vicdan sahibi Ak Partili kardeşimizi de rahatsız ettiğini tüm kalbimle bilmekteyim. Allah’ın izni ile 1 Nisan’da göreve gelirsek, beş senedir partimizi yok sayan ve hakir gören mevcut belediye başkanının yaptığını hiçbir siyasi partiye yapmayacağız. Bundan sonraki süreçte ne şahsım, ne MHP İl ve İlçe Başkanlarımız, ne Milletvekilimiz ne de teşkilat yetkililerimiz; Ak Parti ve Ak Parti teşkilat yetkilileri ile siyasi tartışmalara girmeyeceğiz. Mevcut belediye başkanının ise yanlış icraatlarını, yapamadıklarını, Isparta menfaatlerini gözeterek siyasi nezaket çerçevesinde dile getirmeye devam edeceğiz. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyeceğiz. SAYGILARIMLA…
YUSUF ZİYA GÜNAYDIN
 MHP Isparta Belediye Başkan Adayı ve Belediye E. Başkanı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR