27 Nisan 2024 Cumartesi

GÜLEDA CİNAYETİNDE VALİLİK İHMAL İDDİALARINI İNCELİYOR

GÜLEDA CİNAYETİNDE VALİLİK İHMAL İDDİALARINI İNCELİYOR

Isparta

Isparta Valiliği, üniversite öğrencisi Güleda Cankel'in (19) ayrılmak istediği erkek arkadaşı Zafer Pehlivan (19) tarafından 17 saat süren mücadelesine rağmen öldürülmesinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Isparta Fatih Mahallesi'ndeki apartta 18 Kasım Pazartesi günü saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel, ayrılmak istediği erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından boğazı sıkıldıktan sonra kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Zafer Pehlivan, cinayetten 3 saat sonra polis merkezine gidip teslim oldu. Üniversiteli Güleda'nın hayatta kalmak için 17 saat mücadele ettiği, bu sürede 3 kez Zafer Pehlivan'ın elinden kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Sorgusunun ardından dün Isparta Adliyesi'nde sevk edilen Zafer Pehlivan, nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak Isparta Cezaevi'ne gönderildi. Güleda Cankel ise Muğla'nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahalle Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bugün Başsavcı Mustafa Akbulut imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Bazı yazılı ve görsel basında yer alan haberlere istinaden kamuoyunu bilgilendirme zarureti hasıl olmuştur. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık birinci sınıf öğrencisi G.C.'nin 18/11/2019 tarihinde Fatih Mahallesi'nde bir apartta kalmaktayken eski erkek arkadaşı Z.P. tarafından bıçaklanarak öldürülmesi sonucu soruşturma başlatılmış, şüpheli Z.P. yapılan sorgusu sonucunda 19/11/2019 tarihinde tutuklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Isparta Valiliği ise Güleda Cankel'in öldürülmesinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiaları üzerine inceleme başlattı. İncelemenin devam ettiği belirtildi.

HALUK LEVENT'TEN GÜLEDA CANKEL MESAJI

Diğer yandan, cinayetle ilgili sosyal medyada çok sayıda tepki mesajı paylaşılırken, AHBAP Başkanı, sanatçı Haluk Levent de Güleda Cankel cinayetiyle ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Güleda Cankel'in fotoğrafıyla, #guledacankel hashtag'iyle paylaşım yapan Haluk Levent, "El bebek büyüt. Yeme yedir. Tek umudun kızının okuması mutlu olması olsun. Sonra bir katil gelsin onu bıçakla kessin. Ana yüreği dayanır mı? Kızlar. Haluk abinizin tavsiyesi. Sevgilinizde en ufak bir şiddet eğilimi gördüğünüzde uzaklaşın kaçın. Lanet okuyun sevgiye" ifadelerine yer verdi.

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

uzaklaştırma

21 Kasım 2019 Perşembe 14:37

evli insanlara bile bir telefonla uzaklaştırma verip kocaları kadınları kapının önüne koyabilen polis bu olayda seyirci nasıl kalır?? "şikayetçimisin" diye sormak da nedir? ortada hastanelik durum var, seyirci kalmak olayı cinayete sürüklemektir.hani ÖNLEYİCİ TEDBİR?

Memet

21 Kasım 2019 Perşembe 12:57

Önce kanun yasa çıkmalı yani idam. Polis eğer kimse şikayeti değilse ihbar varsa şikayeti olmadığına dair tutanak tutmuş sa kanunen polis haklı. Sağlıkçının yapacağı bir şey. Kolluk kuvveti değilki.önce yasayı çıkar. Ondan sonra suçlu ara.

Avukat

21 Kasım 2019 Perşembe 11:09

Ben size kısaca ihmal var mı yok mu söyleyeyim.apartların denetlenmemesi,çatı katı apartlarının hala çalışıyor olması,günlük apart kiralanması,apartlarda güvenlik ,bekçi olmaması,apartlarda kız ve erkek karı koca hayatı yaşaması,kız apartına erkek,erkek apartına kız girmesi,karışık apart olması daha ne söyliyim.her yeriniz ihmal

hepsi

21 Kasım 2019 Perşembe 11:07

sadece polis değil o apartta yaşayanlar da suçlu.polise verilen ifade ortada.bağırmadan boğulabilirmi insan?o kız bağırırken onca şey olurken hayvan olsa müdahale ederdi.o apartta yaşayanlar sağırmı, resmen seyretmişler olayı!ısparta sadece seyretmiş bu cinayeti!

acaba

21 Kasım 2019 Perşembe 00:22

kızın ailesinin bu çocukla aralarındaki durumdan haberi varmıymış ? ıspartaya üniye geldikten sonramı ayrılmak istemiş kız? osman kim?

VATANDAŞIN BİRİ

20 Kasım 2019 Çarşamba 23:18

öğrenciler evlerdede kalmayacak apartlardada yurt mecburiyeti gelecek begenirsen buyur begenmiyorsan evine bu kadar ne demek yahu karıkoca gibi bi evde olacak şeymi bu

VATANDAŞIN BİRİ

20 Kasım 2019 Çarşamba 23:16

ihmalimi var yahu kızı ailesine niye teslim etmiyorlar neden aileye haber vermiyorlar neden aileyi çagırıp durumu anlatmıyorlar elbette baştan sona ihmal bu kadar kadın cinayeti oluyorda bu aklıda bizmi verelim güvenlik güçleri polis nedir bu layları ya okula ya aileye bildireceksin kızı güvene alacaksın bu oğlanıda içeriye aile gelene kadar ee bunlar napmış bırakmışlar bide ikisi uyumuşlar pessssssssss

Zalım

20 Kasım 2019 Çarşamba 21:09

Apartlara denetleme gelsin kimin girip çıktığı belli değil. Çoğu apart randevu evi gibi.

Gülden sayar

20 Kasım 2019 Çarşamba 19:10

Bir olay var sonuçta neden otogara bırakılıyor.

Belediye=apart

20 Kasım 2019 Çarşamba 19:02

Sayin belediye baskani şu ruhsatsiz apartlara el atamaz mi tepki mi alir ruhsatsizlari muhurlese hani bodrumlar cati katlari aparta ceviriliyorya bir ruhsatli bir ruhsatsiz satiliyor beledite baskani kuru taziye mesaji yerine bunlara el atsa sikistirsa bundan sonra boyle olaylar olmasa nedersiniz dersenizki belediye baskani apart sektorune el atamaz o baska

Apartaküs

20 Kasım 2019 Çarşamba 17:44

Ben apartlardaki güvenlik sorununun birçok soruna yol açtığı kanısındayım. Bence güvenliği olmayan apartlara ruhsat verilmemeli. Otel odası gibi apartlara belediye müdahale etmeli. Bu sadece Isparta nın degil turkiyenin sorunu. Param var ama apart almıyorum. İşte sırf bu nedenle.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR