28 Nisan 2024 Pazar

Göl ve göletlere 1 milyon adet sazan yavrusu bırakıldı

Göl ve göletlere 1 milyon adet sazan yavrusu bırakıldı

Isparta

Eğirdir Gölü ve göletlerde hem balık popülasyonunun devamını sağlamak hem de sportif balıkçılığın sürdürülebilirliği amacıyla yapılan balıklandırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Tarım ve orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan balıklandırma programı kapsamında, Isparta sınırları dahilindeki su kaynaklarından balık takviyesine ihtiyaç duyulan yerlere 1 Milyon 23 Bin adet sazan balığı yavrusu (Cyprinus carpio) bırakıldı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsünden temin edilen 1 Milyon  sazan balığı yavrusu  Eğirdir Gölünde, 23 Bin adedi ise Isparta'da bulunan diğer 7 gölette suyla buluşturuldu.

Balıklandırma programında amaç, su kaynaklarındaki balık stoklarının takviyesi,  yöre halkının beslenme alışkanlığında balığın sofralarda yer alması ve aynı zamanda vatandaşların sportif avcılıkla güzel vakit geçirmesini sağlamaktır.

Bu açıdan değerlendirildiğinde gelecek nesillere bırakılacak en değerli miras olan su kaynaklarının ve su ürünleri üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için balıkların üreme zamanında uygulanan av yasaklarına uyulmasıdır.

​ 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali

11 Ağustos 2023 Cuma 12:59

Yorum yapan arkadaşımOltayla balık tükenmez ağla serp ağ balık biter

sparta

09 Ağustos 2023 Çarşamba 17:03

çim sazanı saldınız diğer türleri yok etti sizde şaştınız ne yapacağınızı Allah akıl fikir vere.

hacı

09 Ağustos 2023 Çarşamba 17:02

isl****öy de sulama arıklarında balıklar geziyor. O balıkları salıyorsunuz da önce buna önlem alın.

Göl kuruyor, sazan kavakta.

09 Ağustos 2023 Çarşamba 16:07

Eğirdir gölü su seviyesinde tehlikeli kayıplar ile gol kurumaya ramak kalmışken; öncelik balık salmak değil halihazırdaki göldeki balıkların yaşayacağı suyu korumak değil midir. Hoyran boğazında derinlik 1,5m., Aşırı ve kontrolsüz sulama, disiplinsiz sulama birlikleri ve denetlemeyen DSİ. Eski kanaletler. Hala Isparta kuleonu ovasinda vahşi sulma yapan var. Ovaların tamamında derhal basınçlı kapama sistemine geçilerek dekar başına sulama ücreti yerine metreküp saat uygulamasına başlanmalı.

harun

09 Ağustos 2023 Çarşamba 15:11

bizim cahil balıkçılar hemen en küçük gözlü ağı atıp toplarlar 3 ay sonra merak etmeyin sonra balık yok olmaz tabiki

.

08 Ağustos 2023 Salı 23:01

Ispartalı 50 adet oltayı sıralar 1 yılda temizler bunları.adınada sportif balıkçılık der. Yasak zamanıda ağ serip geçen yılın balığı diye satar.

Deli Dumrul

08 Ağustos 2023 Salı 21:43

Pantolon balığı yiyin bol bol her akşam çok faydalı

Vatandas

08 Ağustos 2023 Salı 21:25

Çok guzel elinize sağlik. Karacaören barajına yok mu?

vatandaş

08 Ağustos 2023 Salı 21:06

DİKKAT ,BALIK YAVRULARI KULEÖNÜ ,BOZANÖNÜ OVASI KANAL HATTINDAN GELİP BAHCELERE SAÇILIYO BU YORUMU GÖREN YETKİLİ OLURSA KAPAN YAPILIP BU BALIKLARIN ÖLMESİNİ ENGELLERSE BÜYÜK HAYRA GEÇER

Çelik

08 Ağustos 2023 Salı 20:11

Önce gölü kurtarın

Abc

08 Ağustos 2023 Salı 18:15

Önce gölü bi kurtarında balık işi sonrada olur , vatan millet meselesi bu , hiç kayda değer bir çalışma yok gölü kurtarmak için , göletler kapatılsın , mermer ocakları su yollarını bozuyor izin verilmesin , kanaldan santrallere su gönderilmesin , Eğirdir gölünün akıbeti burdur gölüne benzemesin yoksa ne balık kalır ne elma olur nede Isparta ovası sulanır , biteriz biteriz

Nuri

08 Ağustos 2023 Salı 16:16

Ağ atan, zıpkınla dalan , dinamit atan , zehirle elektirikle avlayanları bulun onlara ceza kesin, elinizide korkak alıştırmayın.İbretlik cezalar olması gerek. Baba oğul gelmiş Olta atmış, 2 arkadaş olta atmış başlarına dikilip kaç kanca var, ee 2 olta fazla atmışsın gibi saçma sapan muamelelere maruz bırakmayın vatandaşı. Köylüsü çıkar gelir biz bu gölü kiraladık burda olta atamazsınız,derelere gidersin, güya milli park baştan sona dere alabalık havuzu yapmış şahıs çıkar gelir yasak der sana vs

Sazan

08 Ağustos 2023 Salı 15:46

Hepsi de bomba32 yorumlarına düşer yavaş yavaş

Adnan

08 Ağustos 2023 Salı 14:43

Önce kontrol, av yasağı başladımı, mahalle aralarında pazarlarda balık satanlar cirit atıyor. Senin bıraktığın balığı beş bilemedin, on anaç balık bırakıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR