27 Nisan 2024 Cumartesi

Geçici işçilere kadro düzenlemesi Meclis'e geliyor

Geçici işçilere kadro düzenlemesi Meclis'e geliyor

Isparta

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Meclis'ten geçmesinin ardından gözler geçici işçilerle ilgili düzenlemeye çevrildi. Sendikalar düzenlemenin Meclis tatile girmeden yasalaşmasını istiyor. Konuya ilişkin bir açıklama da hükümet kanadından geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, düzenlemenin bugün TBMM'ye sevk edileceğini duyurdu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından gözler geçici işçilere kadro verilmesine ilişkin düzenlemeye çevrildi.

Sendikalar 50 bin işçiyi kapsayan düzenlemenin 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler öncesi Meclis tatile girmeden yasalaşmasını talep ediyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Koop İş Sendikası Başkanı Eyüp Alemdar, geçici işçiliğin kısa süreli bir istihdam modeli olduğunu hatırlatarak, "15-20 yıl gibi sürelerle geçici işçilik olmaz" dedi.

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ise senede 10 ay görev yapan geçici işçilerin çalışma süresinin 12 aya çıkarılmasının devlete ek bir maliyet oluşturmayacağını söyledi.

Geçici işçilerin kadroya alınmasının Kamu Çerçeve Protokolüyle hüküm altına alındığını belirten Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök de Meclis tatile girmeden düzenlemenin yasalaşması gerektiğini vurguladı.

DÜZENLEME BUGÜN MECLİS'E SUNULACAK

Konuya ilişkin bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.

Bilgin, geçici işçilerle ilgili düzenlemeyi bugün Meclis'e sevk edeceklerini söyledi.

ZORUNLU EMEKLİLİK ŞARTI KALDIRILACAK MI?

Bir gazetecinin, "EYT ile ilgili yasal düzenlemede taşerondan kadroya geçenler emeklilik şartını karşılama durumunda zorunlu emekliliğe sevk ediliyordu, bunu kaldırdınız. 4B'lilerin böyle bir talebi vardı." sözleri üzerine Bilgin, "Yetiştirebilirsek o mevzuya bunu da ekleyeceğiz. Zorunlu emeklilik şartını hepsinde kaldıracağız." diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yargıç

12 Mart 2023 Pazar 04:02

Herkes olsun yaa çok çok iyi olur meclisten geçmesi dileğiyle

Yargıç

12 Mart 2023 Pazar 04:00

Olsada olmasada hiç kimse işden cikarilmasin çünkü ben özelden çalıştım HERGÜN korkuyordum lanet olsun kimse işden çıkmasın

Dikkatli olunmalı

08 Mart 2023 Çarşamba 10:38

Ne varsa veriyorlar,seçim garanti değil muhalefetin çok uyanık olması lazım bu çakallar her türlü manipülasyon ve dezenformasyonu yapacaklar,din ve millicilik üzerinden gidecekler,bunlar milliciyiz derler bedelli askerlik yaparlar dindarız derler torpilde üstlerine yoktur

Vatandaş

08 Mart 2023 Çarşamba 06:50

Belediye şirket işçilerine neden kadro çalışması yok? Belediye ve özel idare işçilerine kadro hakkını çok görmeyin.

Hüseyin

08 Mart 2023 Çarşamba 04:59

Son kozlarınızıda oynayın bakalım eskileri kötülediğinizberken emeklilik. İmar barışı v. B olmak üzere sırf oy için hepsini yaptınız. Demrkki insan odaklı değil seçim odaklı yaşıyoruz. Hayatımız siyaset olmuş seçim olmuş oy olmuş partiye üye olmuş başka hiçbir şey yok memleket bitmiş haberimiz yok. İnşallah 2023 ve 2024 seçimlerinde görüşeceğiz inşallah

Müjdeler olsun

07 Mart 2023 Salı 23:38

Konu dışı ama.Müjdemi isterim.domateste ihracat yasağı kalktı.hadi türkiyeye hayırlı olsun.tamda böyle ramazan ayına girerken şimdi kilosu 35.tl olan domates artık bir hafta sonra 60 .70 tl den yeriz.inşallah.yumurta zaten aldı başını gidiyor.bir allahın kulu şu zamlara dur diyemeyecekmi arkadaş.nolduk biz yaaa.yazıklar olsunnnnnnnnnnn

Çok haklı

07 Mart 2023 Salı 23:31

Dört aralık madurları yorumu yapan arkadaş çok haklı.zamanın yöneticileri ve şimdiki il başkanı sahip çıkmadı.zamanın genel sekreteri dr hüseyin yavuz hiç uğraşmadı.il başkanı osman zabun kılını kıbırdatmadı.akp mv ilgilenmedi.eee şimdi bedduanın nerelere dokunduğu belli artık.evet çok acı veriyor ama gerçek birşey.vallahi ben olsam bu madurları arar teker teker helallik isterim.kimin ne olacağını allah bilir.allah korusun beddua tutar hastalık peydah olur.bence helallik isteyin yüzünüz varsa...

Universiteli

07 Mart 2023 Salı 21:49

Kpss girip yüksek puanla atanamayanlarin günahı ne

4 Aralık madurları

07 Mart 2023 Salı 21:28

20 yıl sağlıkta çalıştık.4 aralık tarihini milat yaptılar.bir gün çalışan bile kadro aldı.bizler kadro dışı kaldık.tek kelime ile diyorumki bize sahip çıkmayan bizim hakkımı yiyen siyasetçilere yöneticilere hakkım bu dünyada mahşeri alemde hakkım haram zukkum zehir olsun inşallah.ısparta da akp bize sahip çıkmadı.seçim geldi.sen hangi yüzle kapımı çalacaksın soruyorum şimdi.haaa yazıklar olsun.

Yapacak bişey yok

07 Mart 2023 Salı 21:11

Sulama Birlikleri Sevinmeyin boşuna. Size aynı bütçede imkan varsa 12 ay çalışabilirler denecek.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR