27 Nisan 2024 Cumartesi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; saygı, minnetle ve rahmetle anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; saygı, minnetle ve rahmetle anıldı

Isparta

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. Yılında 15 temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle saygı, minnet ve rahmetle anıldı.

Törene Vali Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, askeri ve mülki erkan, şehit aileleri ve gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri , siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören; Atatürk Anıtı’na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde ise sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma törenleri Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde Gülkent Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programıyla devam etti.

Buradaki program Atatürk’ün yaşamını ve kişiliğini anlatan konuşmaların yapılmasıyla başladı. Program öğrenciler ve öğretmenler tarafından sahnelenen Atatürk Oratoryosu sahnelenmesi ve Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesiyle son buldu.

Program sonunda Vali Baruş sahneye çıkarak programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 7 kişi görseli olabilir

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 2 kişi görseli olabilir

Bir 1 kişi ve Tomb of the Unknown Soldier görseli olabilir

Bir 4 kişi ve takım elbise görseli olabilir

Bir klarnet görseli olabilir

Bir 1 kişi görseli olabilir

Bir 11 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı var olmalarının yegâne koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktıt. K.atotak GAL GUTKE' görseli olabilir

Bir 9 kişi, keman, klarnet ve yazı görseli olabilir

Bir 14 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 11 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir

Bir 8 kişi, Partenon ve yazı görseli olabilir

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Muallim

10 Kasım 2023 Cuma 17:05

Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapmayın.Allah rahmet eylesin Atatürk ve arkadaşlarına,şükran borçluyuz.Olumsuz yorum yapanlar Adam devlet kurdu,çadır kurmayı beceremezsiniz ,elestiriyorsunuz.Tüfek patlasa altınıza kaçırırsınız, Atatürk'ün ömrü cephelerde geçti,Irak,Filistin,ürdün vs.bir Atatürk çıkaramadığı için bu halde,ibrett alın ,susun.

Ispartalı

10 Kasım 2023 Cuma 12:27

Özgürlüğümüzü sayesinde yaşayabildiğimiz büyük devlet adamı, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü saygı minnet ve özlemle anıyoruz.

Mechul

10 Kasım 2023 Cuma 12:03

O Atatürk resmini yanlış asan bilinmiyormus birkin bu işi boylesi daha kotu dünyadan haberiniz yok bir an önce bulunsun ve görevinden alınsın

ismail

10 Kasım 2023 Cuma 11:48

Bu hangi inancın anmasıdır , cansız varlıklara bişeyler sunmak.......

Gerek var mı

10 Kasım 2023 Cuma 11:21

NİYE HAYAT DURSUN DEVAM EDİYOR DURSA 9 6 GECMEZ

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR