27 Nisan 2024 Cumartesi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk saygı, minnet ve rahmetle anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk saygı, minnet ve rahmetle anıldı

Isparta

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. Yılında Şarkikaraağaç Çınaraltı Meydanı’nda düzenlenen törenle saygı, minnet ve rahmetle anıldı.

Anma Programına Isparta Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Vural, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, İl Genel Meclis üyeleri, Belde Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarından amirler, STK temsilcileri, öğretmenler, idareciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Tören; Atatürk Anıtı’na sırasıyla Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde ise sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma törenleri Atatürk İlköğretim okulunda öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programıyla devam etti.

Buradaki program Atatürk’ün yaşamını ve kişiliğini anlatan konuşmaların yapılmasıyla başladı. Program öğrenciler ve öğretmenler tarafından sahnelenen Atatürk Oratoryosu sahnelenmesi ve Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesiyle son buldu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR