04 Mayıs 2024 Cumartesi

GAZETE SAHİPLERİNDEN AÇIKLAMALAR

ISPARTA'DA FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında Akdeniz Gazetesi'nin ortağı tutuklanmış ve daha sonra ise Akdeniz Gazetesi el değiştirmiş ve yeni sahibi Alper Alptekin olmuştu. Bu gelişmelerin ardından 11 gazete sahibi şikayette bulunmuştu. Bunun üzerine Akdeniz Gazetesi bugün Kamuoyuna Duyuru şeklinde bir açıklama yayınladı. Ardından Demokrat Gazetesi Sahibi Emre Altuğ'da bir açıklama yayınladı.

Isparta

İŞTE O AÇIKLAMALAR

SKANDAL

Akdeniz Gazetesi’nin satışının şaibeli olduğu yönünde şikayet dilekçesi veren kişi, Valilik Denetim Kurulu üyesi olarak şaibeli bir denetim yapmış olmuyor mu?

2 Ekim 2017 tarihi itibariyle MAK Gazetecilik-Reklamcılık Şirketi bünyesine giren Akdeniz Gazetesi’nin satışı tabiki de bu kadar sessiz olmayacaktı. Isparta’nın en büyük gazetesi, en çok okunan gazetesinin satışı gündeme bomba gibi oturdu. Bu satıştan, Akdeniz’in daha iyi günlere gideceğinden endişe duyanlar rahatsız olanlar bildik hareketlere başladı.

Bir grup gazete sahibi, Isparta Valiliği’ne başvurarak gazetenin satışının şaibeli olduğu yönünde şikayette bulundu. Burası devletin ilgili organlarını ilgilendiren bir husus. Kanunun kestiği parmak acımaz. Ama asıl ilginci, şaibe iddiasında bulunanların şaibeli bir iş yapması.

Isparta Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Denetleme Kurulu’nda Valilikten 1, Defterdarlık’tan 1, gazetecilerden de 1 üye bulunuyor. Akdeniz’in şaibeli satıldığı iddiasını incelemekle görevli kurulun gazeteci üyesi Nokta Gazetesi’nde Mustafa BAŞ. Satışla ilgili şikayet başvurusu bulunanlar içerisinde yer alan Baş, bu kurul içerisinde görev alarak şaibeli bir denetim yapmış olmuyor mu? Ayrıca denetlemeye gelen gazeteci üyenin görevi denetleme sırasında fotoğraf çekmek mi? Aynı Mustafa Baş, dönemin Valisi Memduh Oğuz tarafından Zaman Gazetesi Isparta temsilciliğine önerilmedin mi? Gazetende eksik adam çalıştırarak basın ilandan para almıyor musun? Abonelerden aldığın paralara fatura kesmeyerek reklam ve ilan bedellerinde vergi kaçırmıyor musun?

Ayrıca gazetenin satış sürecinde bizimle beraber gazeteyi almaya çalışan Emre Altuğ, Gazetenin eski sahibi İsmail Çelik'e bir siyasetçi üzerinden satınalma teklifi yaparken sıkıntı yoktu da, biz alınca mı sıkıntı oldu? Emre Altuğ'un ORTAĞI FETÖDEN ifade vermedi mi? Demokrat Gazetesi, hatta 3 gazetesi (Basın İlana Kurumu'na göre yasak) 5 kişi ile nasıl çıkıyor. Emre Altuğ çalışmayan ama çalışmış gibi gösterdiği kişilerden dolayı hangi bankaya hangi maaşları yatırıyor? Emre Altuğ'u denetlemeye giden Mustafa Baş, ofiste olmayan çalışanları önceden haber vererek nasıl oraya getirtiyorlar?

Akdeniz Gazetesi'ni Emre Altuğ ve Mustafa Baş alınca iyi gazete, biz alınca kötü gazete mi olduk?

Kamuoyunun taktirine.

AKDENİZ

Demokrat Gazetesi Sahibi Emre Altuğ tarafından yapılan açıklama:

KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU

Isparta Kamuoyunu bir süredir meşgul eden Akdeniz Gazetesi’nin satışı ile ilgili şaibe iddialarının ardından Akdeniz Gazetesi’nde bazı meslektaşlarımız hakkında mesnetsiz iddialara yer verilmesi aşağıdaki açıklamayı zorunlu kılmış ve kamuoyu bilgilendirmesi gereği ortaya çıkmıştır.

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nabulaşmış ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılması ihtimali yüksek olan Akdeniz Gazetesi’nin satışı ile ilgili ilimiz gazete ve internet sitelerinde çeşitli haberler yapılmıştır. Bu haberler doğrultusunda Isparta Valiliği konunun araştırılması için Kontrol Kurulu aracılığı ile gerekli teftişini yapmıştır.

Bu teftişte görevli meslektaşımız Mustafa Baş Oluşum Gazetesi’nde çalışmaktadır. Nokta Gazetesi ile hukuki olarak her hangi bir ilişkisi yoktur. Mustafa Baş’ın Nokta Gazetesi ile tek ilişkisi gazete imtiyaz sahibinin babası olmasıdır.

Gereken incelemeler sonucunda Valilik, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık’a gereken rapor gönderecektir. Bu rapor sonucu, hiçbir Isparta medyası töhmet altında bırakılmayacaktır.

İlimizde yayın yapan 4 Gazetenin imtiyaz sahibi Emre Altuğ ile görüşüldü ve kendisinin yazılı açıklaması alındı. Yazılı açıklama şöyle; “10 yıldır Isparta’da yayın yapan 4 gazetenin imtiyaz sahipliğini üstlenmekteyim. Bugüne kadar hem valilik  hem Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından denetlendik. Çok şükür her hangi bir usulsüzlüğümüz bulunmamıştır. Yaptığımız yayınlarla gösterdiğimiz karakterli duruşumuzla Isparta kamuoyunun nezdinde takdir toplayan bir yayın anlayışımız olmuştur. Ortağı FETÖ’den tutuklanan Akdeniz Gazetesi’ni satın almak konusu ile ilgili uzaktan yakından bir girişimim olmamıştır. FETÖ ile bağlantılı bir gazeteyi 1 TL’ye dahi almam söz konusu olamaz. Hayatım boyunca tek telefon hattı kullandım. İddia sahiplerini konuyla ilgili olarak hangi siyasi ile ne zaman, nerede, saat kaçta, nasıl konuşmuşum bunu ispatlamaya davet ediyorum. İspatlandığı takdirde4 GAZETEMİ KAPATMAYA SÖZ VERİYORUM. Bu iddiayı ispatlayamayanlar GAZETECİLİK MESLEĞİNİ BIRAKARAK GAZETELERİNİ KAPATMAYA söz veriyorlar mı? Bu iddiayı ispat edemeyen NAMERTTİR, MÜFTERİDİR”

Türkiye genelinde FETÖ ile ilişkisi ortaya çıkmış 45 yerel gazete KHK ile kapatılmıştır. Ortağı FETÖ’den tutuklanan Akdeniz Gazetesi’nin de bu kapsamda tutulmasını beklediğimizi kamuoyu ile paylaşırız.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ah vatanım

05 Ekim 2017 Perşembe 10:33

Başka işiniz yok mu kardeşim, neyin ispatını yapmaya çalışıyorsunuz,, ülkemizde hergün şehit verilirken asıl konu bu mu yani basitlik basitlik başka bir şey demiyorum ortalığı çorbaya çevirmeye çalışanlar asıl sorunları nedir ülkemin? şehit ****arının yüreği kan ağlarken ettiğiniz laflara konuştuğunuz konulara yazık be... bana ne kim satmışsa kim almışsa onca sıkıntı varken öküzün altın buzağı aramak misali

pırasa

05 Ekim 2017 Perşembe 10:23

alan firma açısından demiyorum ama devreden firma ve bu işe aracı olanlar planlayanlar üst akıl lütfen savcılıkça incelensin. bu gündeme oturan olay incelensin burda iz kaybettirme olayı var kanımca. savcılar ve konunun güvenlik uzmanları bunu mutlaka ortaya çıkarsın

mahmut aksu

05 Ekim 2017 Perşembe 09:05

hiç kimse pasta yı paylaşmak istemiyor. para ne kadar tatlı şu hayatta. gelsinde nereden gelirse gelsin mantığı haram helal bir hükmü kalmayınca basının düştüğü durum. basının burada hiç hatası yokmu? sütten çıkmış ak kaşıkmısınız? hür basınmısınız? hepinize bir haber dosyası atıyorum özellikle öve öve bitiremediğiniz emre altuğ beye. bakalım basın ne kadar hür? Sayın valimiz bu sorunu çözer boşuna laf kalabalığı yapmayın. yazabiliyorsanız bu gazetenin arkasında kimler duruyor onu yazın.

Vatandaş

05 Ekim 2017 Perşembe 02:53

Emre Abi Candır... Dosttur... mazluma el uzatan ve çekip çıkarmasını bilen yiğit bir adamdır... her zaman Ekibinin Arkasında duracak cesarettedir... kısaca Emre Altuğ’un dostluğu ve cesareti Anlatılmaz yaşanır! Yargılamadan önce tanıyın derim!

Sadık

04 Ekim 2017 Çarşamba 23:09

Akdeniz’in açıklamaları tutarlı değil, tedirgin bir üslup,

Verda

04 Ekim 2017 Çarşamba 22:46

hepinizi toplasak bir Emre abi etmez :)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR