03 Mayıs 2024 Cuma

FEN BİLİMİ İYİ ÖĞRENCİYİ BELİRLEYECEK

ISPARTA'da Matematik Bilim Evi Kurucusu Selim Değer bir açıklama yayınladı.

Isparta

ISPARTA'da Matematik Bilim Evi Kurucusu Selim Değer bir açıklama yayınladı.

Yaptığı açıklamada: Yeni sınav sisteminde Türkçe ve Matematik merkeze alınmıştır. Dünyada da sözel ve sayısal yeteneği ölçmek için böyle bir yöntem kabul görüyor. Bu nedenle öğrencilerin sözel ve sayısal yeteneğini ölçmek için Türkçe ve Matematiğin merkeze alınması olumlu bir değişim. İkinci oturum sınavlarda ise herkes kendi alanındaki sınav sorularını çözecektir. Puan sayısının azaltılmasını olumlu karşılıyoruz.

Matematik ve Geometri soru dağılımı açıklanmadı. Ayrıca iki oturumdaki Matematik sınavlarının toplam soru sayısının 80’e inmesi konuların birleştirilerek ölçme ve değerlendirme yapılacağını gösteriyor. Matematik konularını öğrenciler birbirine bağlantılı bir şekilde öğrenmelidirler.

Meslek yüksek okullarına giriş için fen ve sosyal bilimlerden soru çözmeye gerek olmaması eleştiriye açık. Liselerde bu dersler okutulmaya devam edecek fakat ders dinleme motivasyonu düşük olacaktır. Eşit ağırlıklı puanın hesaplanmasında Tarih ve felsefe gurubu derslerinin dikkate alınmaması da eleştirilebilir. Psikoloji temelli rehber öğretmenlik gibi branşları kazanmak için psikoloji dersi yerine coğrafya sorularını çözmek gerekiyor. Ayrıca öğleden sonra oturumunda dört testin aynı anda yapılması yerine cumartesi ve Pazar gününe yayılmasını teklif ediyoruz. Temel yeterlilikler testi sonucu bilinmeden öğleden sonraki oturuma öğrencilerin alınması muğlak bir durum. Barajı geçemediği anlaşılan bir öğrencinin sınav ücreti iade edilecek mi? Açık uçlu soru yer alıp almayacağı açıklanmadı. 200 puan sınırı olmadan sınav sonucunun seneye de geçerli olmasını öneriyoruz.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Eğitimci

14 Ekim 2017 Cumartesi 00:08

matematik belirleyici olacak; ilk sınavın %20 puanı, ikinci sınavın %30 puanı yani yarısı matematik, biyolojinin katkısı %10; yani tıp için matematik yapmak gerekecek; soru dsayısı artmalı; puan çeşidi artmalı, tıp isteyenin biyoloji kimya fizik çarpanı, mühendislik isteyenin matematik çarpanı fazla olmalı; yani matematik puanı, Fen puanı ayrı olmalı..

ALİ

13 Ekim 2017 Cuma 11:53

Çocuklar yarış atı olmasın deniliyor!! Fakat sözde yeni diye gelen sistemde aynı gün 2 tane ağır sınav yapıyorsun??? Ayrıca daha 1. sınavın sonucu belli olmadan, 2. sınava tabi tutulmak tabiri caizse kör kuyuya taş atmak gibi. Belki çocuk 1. sınavda tam istediğini bulamadı, 2. sınavda kafasındaki planı değiştirmek isteyecektir. Yani sistemde aslında bir şey değişmedi, tam aksine daha karışık ve zorlaştı. Bu haliyle bir çok değişiklik yapılması gerekiyor ki en başta iki sınavın aynı günde olması

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR