27 Nisan 2024 Cumartesi

EY ATATÜRK, KEMİKLERİNİ SIZLATTIK

EY ATATÜRK, KEMİKLERİNİ SIZLATTIK

Isparta

AK Partili Kadir Dal’ın Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin Belediye Meclisi’nde de kutlanmasını istemesi üzerine konuşan Belediye Başkanı Günaydın, “Atatürk, kısa zaman kalmasına rağmen Isparta’da birkaç fabrikanın kurulması konusunu çözdü. Bunlardan birisi de Sümerbank Halı Fabrikası’ydı. Ne oldu Sümerbank Halı Fabrikasına? Ey Atatürk, kemiklerini sızlattık, arkası gelmedi. En sonunda bir iktidar geldi, tamamen kökünden kaldırdı” diye konuştu.

Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumları dünkü toplantı ile başladı. Mart ayının açılış toplantısı diğer aylara göre kısa sürdü. Meclis,sadece bir gündem maddesi ile toplantı. Gündemde yer alan imar tadilatlarının görüşülmesi maddesi oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclis ilk toplantısı bu şekilde tamamlanırken, söz alan AK Partili Kadir Dal, Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin Mecliste de kutlanmasını istedi. Dal’a yanıt veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Değerli Kadir Dal kardeşim biz Hükümet Meydanı’nda kutlama yaptık.Oraya gelmedin galiba” dedi. Günaydın, konuşmasında Sümerbank Halı Fabrikası’nın kapatılması üzerinden iktidarı eleştirdi.

EN SONUNDA BİR İKTİDAR GELDİ, SÜMERBANK HALIYI TAMAMENKÖKÜNDEN KALDIRDI

Daha sonra görüşlerini aktaran Belediye Başkanı Günaydın, “6Mart 1930 tarihinde Atatürk, Isparta’ya geldi ve birkaç saat kaldı. Bu birkaç saat içerisinde Isparta halkına büyük enerji ve çalışkanlık verdi. Kısa zaman kalmasına rağmen Isparta’da birkaç fabrikanın kurulması konusunu çözdü.Bunlardan birisi de Sümerbank Halı Fabrikası’ydı. Ne oldu Sümerbank Halı Fabrikası? Ey Atatürk, kemiklerini sızlattık, arkası gelmedi. En sonunda biriktidar geldi, tamamen kökünden kaldırdı. Atatürk’e minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Çünkü bugüne kadar Sümerbank Halı Isparta ve çevresine, hatta uzak vilayetlere kadar merkezlik yaptı. Bütün Isparta’nın kazancı buradan olmuştu. O yüzden Atatürk’ü şükranla anıyorum. Ülkemizde fabrikaları özelleştirme furyasıyla satmanın anlamı yok. Yenilemek, çalıştırmak ve çağa uyarak ekonomiye kazandırmak Atatürk’ün en temel sistemidir. Atatürk’ü anarken de bu özelliklerini ülkemize hatırlatmak da fayda vardır. Kadir Dal’a çok teşekkür ediyorum. Böyle bir anmayı mecliste söyleme fırsatını hatırlattı. Atatürk’ün gelişini her yıl kutladığımız gibi meclisimizde de kutlamış olduk” diye konuştu.

BUGÜN HİNDİSTAN’DA ATATÜRK’ÜN MİLLİ EKONOMİSİ İLEÇALIŞILIYOR

Öte yandan Atatürk’ün milli ekonomiyi çok iyi bilen birisi olduğunu ifade eden Başkan Günaydın, “Bugün Hindistan’da Atatürk’ün milli ekonomisi ile çalışılıyor. Hindistan büyük elçisine bunu neden yapıyorsunuz dediğimizde ‘Biz gece gündüz Atatürk’le yaşıyoruz. Atatürk’ün milli ekonomi politikasını uyguluyoruz’ diyor. Hindistan böylelikle gayrı safi milli hasılasını üst noktalara çıkararak yoluna devam ediyor” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Öz ısparta

07 Mart 2017 Salı 20:02

Atam saygıyla anıyoruz. Gençlerin kurdugun cumhuriyete sahip çıkacaktır. Emin ol

vatandaş

07 Mart 2017 Salı 14:32

1987 yılında Sümerbank'ın özelleştirilmesi kararı alındı ve banka Kamu Ortaklığı İdaresi'ne devredildi. 1988'de Sümerbank Holding kuruldu. Holdingin bankacılık birimi 1993'de Yüksek Planlama Kurulu kararıyla Sümerbank adı altında yeniden yapılandırıldı. 24 Ekim 1995'te Garipoğlu şirketler grubuna 103.4 milyon dolara satılarak özelleştirildi. Hayyam Garipoğlu'nun Malki cinayeti ve Türkbank skandalına adının karışması, Sümerbank'ın elinden alınmasına neden oldu. Sümerbank 21 Aralık 1999'da TMSF'ye

OLSUN

07 Mart 2017 Salı 14:02

KOLTUK UGRUNA U DÖNÜSÜ YAPANA!

Ahmet

07 Mart 2017 Salı 11:03

Birilerine kapak olsun başkanın bu sözleri.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR