28 Nisan 2024 Pazar

Eski vekil Göker'e 2 yıl hapis istemi!

Eski vekil Göker'e 2 yıl hapis istemi!

Isparta

Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Burdur Milletvekili Mehmet Göker, iş yeri dokunulmazlığını ihlal suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili Mehmet Göker, 2017 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen Burdur Merkez Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Gazi İlkokulu'nun yıkım çalışmaları sırasında okul binasının dış duvarında asılı duran Türk bayrağı ve Atatürk posterini dönemin CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten ile birlikte alarak İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'a teslim etmek üzere makamına gitti.

Müdür Bayram'ın özel kalemine gelen Göker, sekreterine Müdür Bayram'ı ziyarete geldiklerini söylemesini istedi. Mahmut Bayram'ın makamına giren sekreter kısa süre sonra dışarı çıktı. Göker'in, "Kiminle görüşüyor içeride" diye sorduğu sekreter, "Şube müdürü ve müdür yardımcımız var. Randevu olmadığı için kabul etmiyor" cevabını verdi. Sonrasında Mehmet Göker, "Ben gireyim" deyip kapıya yöneldi. Sekreter kadının engellemelerine rağmen Göker ve Ayten, kapıyı açıp Bayram'ın makamına girdi. Milletvekili Göker içeri girdiğinde, toplantı halindeki Mahmut Bayram'a, "Gümüşlüğünüze gösterdiğiniz özeni Atatürk'ümüze ve bayrağımıza da göstermenizi temenni ediyorum. Gazi İlkokulu'nun yıkıntılarını kapatmak için bunları kullanamazsınız. Oradan almayı unuttuklarınız bir ulusun bayrağı ve bir ulusun kurucusudur. Sizi bu değerlerimize saygılı olmaya davet ediyorum." dedi.

Göker ve Ayten daha sonra ellerindeki bayrak ve posteri Mahmut Bayram'ın makamının yanındaki misafir koltuğunun üzerine bırakıp, "Toplantınıza devam edebilirsiniz" diyerek odadan ayrıldı. Yaşananlar sırasında Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ise herhangi bir tepki vermeden Göker'i dinledi.

2019 yılında Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınan Mahmut Bayram, Mehmet Göker hakkında şikayetçi oldu. Milletvekilliğinin 14 Mayıs 2023 seçimlerinde bitmesinin ardından Göker hakkında 'İş yeri dokunulmazlığını ihlal' suçundan Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Göker, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade verdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR