05 Mayıs 2024 Pazar

Erdoğan'ın talimatıyla emekli maaşlarına düzenleme geliyor

Erdoğan'ın talimatıyla emekli maaşlarına düzenleme geliyor

Isparta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin geçim sıkıntısı şikayetleri artınca maaşlara düzenleme yapılması için talimat verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çalışmalara başladıklarını belirterek, düzenleme için ekim ayını işaret etti. Kulislerde düzenleme ile en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkacağı konuşuluyor.

Temmuz ayında aldıkları yüzde 25'lik zamdan memnun olmayan emeklilerin şikayeti artınca hükümet düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milyonların geçim sıkıntısını azaltmak için talimat vermesinin ardından çalışmalar başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, düzenleme için ekim ayını işaret ederken, kulislerde en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılacağı konuşuluyor.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATINI ALDIK"

Geçtiğimiz günlerde emekli aylıklarında iyileştirme talepleriyle ilgili konuşan Bakan Işıkhan, "Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum." demişti.

BAKAN IŞIKHAN EKİM AYINI İŞARET ETTİ

Bakan Işıkhan, Çorum'da bir emekli vatandaşın şikayetlerini dinlerken de "Çok rahat olun, lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah…" diyerek Meclis'in açılacağı ekim ayını işaret etmişti.

EN DÜŞÜK MAAŞIN 10 BİN LİRAYA ÇIKMASI GÜNDEMDE

Temmuzda yüzde 25'lik zammı kök maaşa göre alan emeklilerin bir bölümünün maaşları artmadı. Seçim öncesi 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkan en düşük emekli maaşı temmuzda da 7.500 TL'de kaldı. Emeklilerin tepkilerinin ardından düzenleme için harekete geçen hükümetin, ekim ayında Meclis'in açılmasıyla en düşük maaşı 10 bin TL seviyesine çıkaracağı konuşuluyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Reis sevdalısı

20 Ağustos 2023 Pazar 10:34

Reisim zaten sana oy veriyoruz. Senden başka çaremiz yok. Bir iyileştirme durumuna girmeye gerek yok. Seçim için hele hiç gerek yok. Oyumuz sonsuza kadar sana.

esnaf

20 Ağustos 2023 Pazar 09:16

ver reis çol çoçuk okula gidecek masraf var masraf

DEMOKRASİ YOKSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR VARMI?

20 Ağustos 2023 Pazar 08:54

Millet iktidarların umurunda değil tek dertleri iktidarlarını korumak şeytanın bile aklına gelmeyen tezgahlar yapıyorlar milletin yararı olacağı bir yasayı seçim var diye oyalıyorlar sendikalarla açıkça tiyatro oynuyorlar sahayı oyuncuları hakemi seyircileri zamanı sonucu milletin ihtiyacları değil iktidarın menfaatleri belirliyor bunada demokrasi diyorlar ülkede demokrasi adalet yasalar iktidarın yararına ise var halk iktidardan korkuyorsa zulüm iktidar halktan korkuyorsa özgürlük vardır

Defolun gidin reis tek başına yönetsin

20 Ağustos 2023 Pazar 08:53

Yahu adam başkan oldu hala c.başkanımız talimat verdi diyor siz ne işe yarıyorsunuz marabamısınız herşeyi reis yapacaksa siz niye ordasınız başarı varsa reisin olacak yoksa suçlusu siz olacaksınız siz değistirileceksiniz reis devam valla böyle sorumsuz bir yetkiyle yemin olsun iktidarı reisten ve iktidarından çok daha iyi yönetirim meclisi bürokratları bakan ve vekilleri kovsam tasarrufu ihya eder ne diyosam ben hayal hayal hayal

DEMOKRASİ YOKSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR VARMI?

20 Ağustos 2023 Pazar 08:47

Millet iktidarların umurunda değil tek dertleri iktidarlarını korumak şeytanın bile aklına gelmeyen tezgahlar yapıyorlar milletin yararı olacağı bir yasayı seçim var diye oyalıyorlar sendikalarla açıkça tiyatro oynuyorlar sahayı oyuncuları hakemi seyircileri zamanı sonucu milletin ihtiyacları değil iktidarın menfaatleri belirliyor bunada demokrasi diyorlar ülkede demokrasi adalet yasalar iktidarın yararına ise var halk iktidardan korkuyorsa zulüm iktidar halktan korkuyorsa özgürlük vardır

LÜLÜLÜ

19 Ağustos 2023 Cumartesi 16:17

Geçen sene de 7500 tl ya çıkardınız en düşük emekli maaşlarını . 10 000 tl 11 000 tl maaş alan emeklilere 2 yıldır haklarını vermiyorsunuz. Yılbaşında Temmuz ayında söz vermiştiniz şimdi de ocak ayını işaret ettiniz. %25 temmuz zammıyla 10 bin 11 bin tl maaş alanlar ne olacak ? Bunların dul ve yetimleri ne olacak ? Haram zıkkım olsun emeklinin dulun yetimin hakkını vermeyenlere.

ZAM

19 Ağustos 2023 Cumartesi 15:35

Eskilerden beyin tuzu kuru herhalde? okuyan çocukların var mı? evlenecek çocukların var mı? evin kira mı? sosyal bir etkinlik hiç olmazsa 10 gün bir tatil planı yapabilir misin? hadi bunları da geçtim emekli maaşı 20 bin bile olsa aileni ayda kaç defa bir lokantaya ****ürebilirsin? el insaf aklımızla alay etmeyin, yazık be daha ne diyelim ki?

haso

19 Ağustos 2023 Cumartesi 15:19

en düşük emekli maaşı 15000 olmalı

Tayyipcan

19 Ağustos 2023 Cumartesi 15:01

10 bin emekli için çok olur ,zaten akşama kadar bedava bankta oturup etrafı izliyip bedava belwdiye otobüsle geziyorlar ,halinden memnunlar .15 bin ikramiye verini değil süründürenı seçiyorlar. Emekli maasindan kesinti yapıp Suriyelilere verilsin.

Abuzer KAFASIZ

19 Ağustos 2023 Cumartesi 14:27

Seçimde Millet ittifakı emekliye bayramlarda bir maaş ikramiye vereceğini, ayrıca maaşlarının durumlarını düzelteceğini söyledi. Emeklilerin yüzde 80 i hayır biz aç kalırız Kemal beye oy vermeyiz çünkü namaz kılmıyor dediler. Şimdi şikayet mi ediyorlar maaşlarından.

Eskilerden

19 Ağustos 2023 Cumartesi 13:47

7500 lira alanlara sözüm yok...Ama 13.....15.....18 .hatta 22 bin alan memur ,işçi emeklileri de hala acizleniyorlar yaaa...bunlara açar mevlüt okuyorum, anlayanlara... Ayıp ve, bu kadar da aç gözlü olmayın, yeter artık... vallahi devlet 50 bin verse yine az diyecekler...Hiç biri de Allah bereket versin, hamd olsun, şükür edelim diyen yok ...varsa da vallahi billahi ben duymadım....hala daha yetmiyor, bitmiyor, falan filan...

Ezan din iman

19 Ağustos 2023 Cumartesi 13:34

Reis bizi uzaya uçur

Alim abi

19 Ağustos 2023 Cumartesi 13:33

Soruyorum şimdi 10 bin tl ile bir ay nasıl geçinsin bu millet.memur 30 bin işçi 30 bin alırken üçte birini vermek hangi vicdana sıgar anlamak mümkün değil.bu verecek olduğunuz 10 bin tl varya bir bürokratın bir seferde restaurant ta yemek parası.yap kardeşim 20 bin tl memura işçiye veriyorsun.ver emekliyede sözün bittiği yerdeğiz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR