29 Nisan 2024 Pazartesi

Engellilere hizmet teşekkürü

Engellilere hizmet teşekkürü

Isparta

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen’in her zaman yanlarında olduğunu ifade eden İsmail Er, “Başımız dara düştüğü zaman mutlaka Isparta Belediyemize başvuruyoruz. Belediye Başkanımız her konuda gerekeni yapıyor. Şükrü başkanımızın bundan sonraki süreçte görev alacağı her yerde yanında olmaya ve bizlerden istediği destekleri vermeye gayret edeceğiz” dedi.

 

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, dernek üyeleri ve yönetim kurulu üyelerinin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e selamlarını, saygılarını getirdiğini söyledi. SDÜ Sosyal Hizmet Bölümü uygulamalı ders kapsamında kendilerinin yanında staj gören öğrencileriyle Başkan Başdeğirmen’i ziyaret ettiklerini ifade eden İsmail Er, “Bizim gibi engelli derneklerin ve engelli kişilerin en çok başvurduğu kurumların başında belediyeler geliyor. Belediyenin çok faydalı hizmetlerini görüyoruz. Başımız dara düştüğü zaman mutlaka Isparta Belediyemize başvurduk. Bunların çoğunda olumlu cevaplar aldık. Belediye Başkanımızla eskiye dayanan dostluğumuz var. Derneği kurduğumuz günden beri ilk ziyareti ticaret merkezindeydi, kendi dükkanında karşıladı bizi. ITSO’da da diyaloglarımız güçlü şekilde devam etti. Bugün ne mutlu ki 2019’dan bu yana hem Isparta’ya hem de sosyal belediyecilik anlamında çok güzel çalışmaları var. Sayın başkanımıza çalışmalarından dolayı hem teşekkür etmek istedik hem de bundan sonraki süreçte 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde kendisini belediye başkanı olarak görmek istediğimizi, böyle bir arzumuzun olduğunu, yanında olduğumuzu vurgulamak istedik. Biz her zaman kadirşinas olmaya çalışıyoruz. Engellilerin elinden kim tutarsa, engellilere kim sahip çıkarsa biz de kendisine sahip çıkıyoruz. Dolayısıyla Şükrü başkanımızın bundan sonraki süreçte görev alacağı her yerde yanında olmaya ve bizlerden istediği destekleri vermeye gayret edeceğiz. Sayın başkanımıza, belediye başkan yardımcılarına, belediyenin tüm personeline, engelli koordinasyon birimine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Ziyaretimizin amacı budur, sorun belirtmeyeceğim. Çünkü sorunlarımızın çözümü noktasında gereken yapılıyor. Elbette yaşadığımız sürece insanoğlunun sorunları bitmeyecektir. Önemli olan duyarlılık ve sorunlara karşı ilgi, bizi anlamak, dinlemek. Sayın başkanımızın en büyük özelliği bizi dinlemesi ve anlaması. Bizi dinleyen ve anlayan olursa elbette çözüm bulunuyor. Bizi kabul ettiği için sayın başkanımıza teşekkür ediyor, ailesiyle birlikte sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er ile birlikte bugüne kadar birçok konuları istişareyle çözüme ulaştırdıklarına değindi. Er’in engellilerin sorunlarının çözülmesi için bir çaba içerisinde hareket ettiğini ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Bizler de duyarlı olduğumuz bir konu olduğu için engellilerimizle ilgili gerekli çalışmaları bugüne kadar yaptık. İsmail beyin söylemiş olduğu gibi kendi işyerimizden ITSO’ya ve buraya kadar kendisiyle işbirliği içerisinde olduk. Önerilerini her zaman dikkate aldık. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarındaki zorluklarının hepsini anlamamız, hissetmemiz mümkün değil. Bazı etkinliklerde empati yaparak engellilerimizin ne gibi zorlukları var onları anlamaya çalışıyoruz. Ancak yaptığımız empatiler yüzeysel. Ama sizler devamlı zorlukları yaşıyorsunuz. Her zaman sizlerle olmak, sizlerin dertleriyle dertlenmek bizlerin vazifesi. Hepimiz potansiyel bir engelliyiz. Bir saniye, bir dakika, bir gün sonra kimin ne olacağını kimse bilmiyor. Toplum olarak sizin yaşam şartlarınıza saygı duymak zorundayız. Eğer toplumda size olan saygımızı kaybedersek sizin yaşam şartlarınızı kötüye götürürüz. Engelli rampasına konulan bir araç, esnafın engelli rampasına eşya koyması, engelli rampasının yapılmaması gibi basit bir olay bile sizin yaşamınızda çok büyük bir zorluğa neden olabiliyor. Tüm vatandaşlarımızın sizlerle alakalı davranışlarında, sizlere bakışlarında mutlaka sizlere yardımcı olmaları ve yaşamınızı kolaylaştırıcı olmaları gerektiği inancındayım. Göreve geldiğimde engelli birim merkezinin olmadığını gördük. Hemen ilk yaptığımız işlerden birisi de engelli koordinasyon merkezimizin kurulması oldu. Orada arkadaşlarımızla bugüne kadar engellilerimizin ihtiyaçlarına yetişmeye çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Ziyaretinden dolayı İsmail başkanıma teşekkür ediyorum. Çok gayretli bir başkanımız, sürekli bir şeyler yaparak engelli üyelerine veya vatandaşlarımıza katkı sağlamak için çaba sarf ediyor. Bu yönden kendisini tebrik ediyorum. Yaptığı çalışmaların her zaman yanında ve arkasında olduğumu belirterek, teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Ziyaretin sonunda Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, engellilere vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür plaketi verdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Başkan Ozbey

16 Aralık 2023 Cumartesi 20:31

ismail ben ogretmen dum sende bos işlerle uğraşıp şükrü başkana kostak olmak yerine ben gibi ol abem

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR