03 Mayıs 2024 Cuma

EN İYİ OKUL EVLADIMIZIN EVİNE EN YAKIN OKULDUR

Vali Şehmus Günaydın’ın üzerinde hassasiyetle durduğu konuların başında öğrencilerin ikamet ettiği mahallelerdeki okullara gitmesi geliyor.

Isparta

Vali Günaydın’ın bu konudaki kararlılığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da desteklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEOG ile ilgili açıklamasında “En iyi okul aslında evladımızın evine en yakın okuldur” dedi.

Vali Şehmus Günaydın, sahte adres göstererek, öğrencilerini belli okullara gönderen velileri uyarmış ve herkesin  çocuğunu oturduğu adrese en yakın okula göndermesini istemişti. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü de harekete geçiren Vali Günaydın, sahte adreslerin iptal edileceğini ve bu konuda gerekli işlemlerin uygulanacağını söylemişti. Vali Günaydın bütün okullara ve öğretmenlere güvendiklerini belirterek, en iyi okulun eve yakın okul olduğunu vurgulamıştı. Kaldırılan TEOG sınavıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Günaydın’ın bu konudaki kararını destekler nitelikte bir açıklama yaptı ve “TEOG ile ilgili görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmıştım. Özel nitelikli okullar dışında lise eğitiminde ortalama standardı tutturduğumuzda hiçbir öğrencimizin böyle bir arayışı kalmayacaktır. Yavrularımızı sınav noktasındaki sıkıntılardan arındırmamız ve kendilerini derslerine yönlendirmemiz gerek. En iyi okul aslında evladımızın evine en yakın okuldur” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN DA BU ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasını hatırlatan Vali Günaydın, “Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konudaki görüşünü söyledi. Velilerimiz çocuklarını evlerinin yakınındaki okula göndermeli. Bu çocuklarımızın güvenliği açısından da önemli. Çocuğun evinin yanındaki okula gitmesinin en büyük faydalarından birisi trafikteki zaman kaybı ve olası risklerin asgariye inmesi. Bir de şunu düşünelim; çocuğunuzu 5 kilometre öteki okula gönderdiniz, öğlen arası 1,5 saat. Bu çocuğumuzu nasıl kontrol edeceğiz. Çocuğumuz 15-20 dakikada yemeğini yedi, geriye kalan zaman da ne yapacak? Her türlü kötülüğe maruz kalabilecek ortam oluşturuyoruz. Bu açıdan da baktığımızda konunun önemini anlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Objektif

28 Eylül 2017 Perşembe 17:31

Haklısınız en iyi okul eve en yakın okuldur, ancak TEOG sonrası yapılan yerleştirmelerde çocuk SAV kasabasında bulunan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesini kazandı. Okul da ders 08:30 da başlıyor servis 07:15 evden alıyor 07:40 'da okula bırakıyor çocuklar şehrin dışında 50 dak bekliyorlar Sayın Valim bu servislere bir düzen getirsek.

KelMahmut

28 Eylül 2017 Perşembe 13:37

Tamam ama her okulda şartlar, öğretmenlerin seviyesi aynı değil!

Sade vatandaş

28 Eylül 2017 Perşembe 12:59

Evde anne-baba varsa en yakın okul en iyi okuldur.Anne-baba çalışıyorsa, çocuk mahalle okulunda yalnız ve takipsiz kalacaksa gerekli yardım ve hoşgörü sağlanmalı diye düşünüyorum.Keşke bazı kararlar alınırken vatandaşların hayatı ve ihtiyaçları dikkate alınsa.Yaptım oldu ile mağdur olan yine vatandaş oluyor.Durumu iyi olanın zaten hiç bunlarla işi yok.

Bayram AYGÜN

28 Eylül 2017 Perşembe 10:28

Sayın Vali'miz Şehmus Günaydın’ın Isparta' mıza diğer hizmetlerinde olduğu gibi; eğitimde da yaptıklarının doğru olduğunu, bir eğitimci olarak desteklediğimi söylemek istiyorum. 30 Yıllık Isparta eğitimindeki Ülkü, Nazmiye Demirel okullarındaki yanlışlığı düzeltmelerinden dolayı Vali' miz Şehmus Günaydın' a bir öğretmen ve Ispartalı olarak teşekkür ediyorum.bayram AYGÜN E. Öğretmen-Köşe Yazarı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR