29 Nisan 2024 Pazartesi

Emekli aylığı çekmek isteyenler bankalara gidebilecek mi?

Emekli aylığı çekmek isteyenler bankalara gidebilecek mi?

Isparta

Tam kapanma dönemi içerisinde 3 Mayıs ile 15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemeleri; Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanacak takvim ve sürelere uyulmak, TC Kimlik numarası veya diğer usullere göre açıklanacak olan takvim ve süreler içerisinde kendi grubuna denk gelen sürede kullanmak, maaş ödemesinin yapılacağı bankanın ikametine en yakın şubesine gidip gelmek, güzergah ve zaman kuralına uygun davranmak kaydıyla, banka şubeleri ve ATM'lere gidiş-gelişleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Maaş/aylık/ücret veya ikramiye ödemeleri sırasında fiziki mesafe kuralı başta olmak üzere salgınla mücadele tedbirlerine aykırı görüntülerin oluşmaması için mülki idare amirlerinin koordinasyonunda banka yönetiminin gerekli tedbirleri alması, açık bulundurulacak şube ve çalıştırılacak personel sayısının artırılması gerekecek. Yoğunlaşmanın önüne geçilebilmesi amacıyla bu dönemde banka şubeleri açılış-kapanış saatlerinde esnemeye gidilebilecek.

Tam kapanma dönemi içerisinde 5 Mayıs ile 10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan gerek engelli ve yaşlı aylıkları gerekse sosyal destek ödemelerinin salgınla mücadele koşullarına uygun şekilde gerçekleşecek. İçişleri Bakanlığı'nın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü ve valiliklerle yaptığı görüşmeler sonucunda, PTT kart sahipleri ve banka hesaplarına aktarılacak olanlar hariç; engelli ve yaşlı aylığında 867 bin 242, sosyal destek ödemesinde ise 765 bin 852 hak sahibinin ödemelerinin evlerinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

5 Mayıs ile 10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemeleri kapsamında; PTT kartına ya da İban numarasına gönderilecek olanların haricindeki toplam 1 milyon 633 bin 94 hak sahibinin ödemeleri; valilik koordinasyonunda ve Vefa sosyal destek grupları bünyesinde, PTT dağıtıcıları, kolluk görevlileri ve diğer kamu personeli aracılığıyla hak sahiplerine ikametlerinde teslim edilecek.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İspartali vatandas

03 Mayıs 2021 Pazartesi 13:39

Elektrik ve doğalgaz borcunu ödemeye gittik poliso beni görünce mecburen eve donduk hem yasak hemde elektrik kesilecek millet şaşkın icinde

esnaf

03 Mayıs 2021 Pazartesi 10:54

Doğalgaz borcunuzu ödemez iseniz 06.05.2021 tarinde borcunuzdan dolayı doğalgaz kesilecek mişNe diyeyim ben şimdi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR