28 Nisan 2024 Pazar

EĞİRDİR GÖLÜNE 562 BİN SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

EĞİRDİR GÖLÜNE 562 BİN SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

Isparta

Eğirdir Gölü'ne, sazan balığı popülasyonunu artırmak için Tarım ve Orman Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü’nden temin edilen 562 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı. Eğirdir limanında düzenlenen programa Vali Ömer Seymenoğlu, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ile Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Balıkları ilk olarak suyla buluşturan Vali Seymenoğlu yaptığı açıklamada Isparta genelindeki göl ve göletlerde toplam 600 Bin balığın suyla buluşturulacağını belirterek bu güzel gölde balık popülasyonunun artışına katkı sunmak amacında olduklarını söyledi.

Vali Seymenoğlu sözlerine şöyle devam etti, “Tarım bakanımızın talimatları doğrultusunda 562 Bin yavru sazan balığını Eğirdir Gölü’nün muhtelif yerlerinde suyla buluşturacağız. Geri kalan 50 Bin balık da ilimizin farklı yerlerindeki göletlerde suyla buluşturulacak. Bizim temennimiz bu tür doğal güzellikleri hem turizm anlamında yaşayabilmek hem de yörede yaşayan insanlarımızın ev ekonomisine katkı sağlayabilmesine fırsat verebilmek. Bu yavru balıklar eminim ki birkaç yıl içerisinde büyüyerek bu gölden faydalanan balıkçılarımızın ekonomisine büyük katkı verecektir. Eğirdir gölümüz tatlı su balıkçılığı açısından ülkemizin önemli bir değeri özellikle kerevit üretiminde önemli bir yere sahip. “ dedi.

Kaçak avcılıkla mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini ve balıkçıların yasaklara özenle uymasını isteyen Vali Seymenoğlu vatandaşlara ise Eğirdir Gölü’nü temiz tutmaları ve korumaları çağrısında bulundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök de balık popülasyonun artmasının özellikle avcılıktan geçimini sağlayan vatandaşlara ciddi katkılarının olacağını kaydetti.

Eğirdir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse ise tüm balıkçılar adına ilgililere teşekkür ederek, Eğirdir Gölü’nün korunması için herkesin çok özverili olması gerektiğini söyledi.

Ardından Vali Seymenoğlu ilk balıkları gölle buluşturarak hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartalı

05 Eylül 2020 Cumartesi 21:08

kılçıklı çin sazanıysa bi işe yaramaz

Çevik

05 Eylül 2020 Cumartesi 00:05

Sayın valim ve sayın kaymakamım bu çalışmalarınız umut verici ancak göl ve göletlerimiz bilinçsiz sulama neticesinde hızla çekiliyor. Bunun önlemini almak lazım. Ayrıca göl ve göletlerdeki çin sazanlarıyla ilgili itlaf çalışmaları yapılmalı. Doğayı insanoğlu mahvediyor. Misal, benim çocukluğum Pazarköy, Bağıllı, Ayvalıpınar, Menteşe bölgesindeki Aksu çayında balık tutmakla geçti. Ama şimdi bir tane bile balık yok çayda. Yazık, malesef herkes günü kurtarmanın peşinde. Gelişir mi böyle bu canım ü

Ahmet

04 Eylül 2020 Cuma 23:55

inşallah bir an önce balıklar evrimleşip karaya çıkarlar yoksa işleri zor göl kuruyor

Ispartalı32

04 Eylül 2020 Cuma 23:28

Gölün etrafına yapı yapmak yasak ama göle sıfır elma bahçelerine ilaç atmak serbest. Göl kenarındaki elma bahçelerini kaldırtın göl daha fazla zarar görmeden.

Hasan

04 Eylül 2020 Cuma 23:26

Sazan bırakmakla suyu yükselemezsiniz kesin santralara şu vermeyi santrallar devlet deyken senede 3 ay su alr çalışırdı şimdi 12 ay çalışıyor ozel sektör suyu nasıl biriktiriyor degilmi millet egirdir ve kovada 2 ile 3 sene sonra tamamen kurumaya doğru gidecek

Doğa

04 Eylül 2020 Cuma 18:48

Bu israil sazanları yüzünden ne levrek kaldı nede aynalı sazan veya has sazan kaldı günler göl ve göletlerin hiç bir balık türüne izin vermeyen hiç bir yararı olmayan türüdür birde amatör balikcilarin hiç haz olmadığı canlıdır akdenizdeki balon balığı misali

Bi dost

04 Eylül 2020 Cuma 18:39

HASTANENİN ALT KISIMLARINDA SUYUN İÇİNDEKİ OTLAR SU YÜZÜNE ÇIKTI,STADYUMUN ORADAKİ KIYILARA BAKIN,ALTINKUM PLAJINA,BEDRE PLAJINA... YAKINDA O KIYILARI DA İMARA AÇIP İNŞAATA BAŞLARLAR. MERMER OCAKLARININ ÇEKTİĞİ SU CABASI...DAHA SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR AMA ... EĞİRDİR VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKMEYE MAHKUM.

Bi dost

04 Eylül 2020 Cuma 18:34

KURUYAN GÖLE BALIK BIRAKSANIZ NE FAYDA ? SU O KADAR ÇOK ÇEKİLDİ Kİ ADA YOLUNDAKİ KÖPRÜNÜN ALTINDAN KAYIKLAR GEÇEMEDİĞİ İÇİN BELEDİYEYE AİT KEPÇE İLE DERİNLİK YAPIYORLAR. GEÇEN HAFTA ADA DA KAYIKLARIN GİRDİĞİ LİMANIN SUYU KALMADI DİYE ORAYA DA KEPÇE SOKUP DERİNLEŞTİRDİLER. BUGÜN DE KÖPRÜBAŞINDA DERİNLİK AÇIYORDU KEPÇE, SU KANALA DAHA RAHAT AKSIN DİYE. MALUM ELMA BAHÇELERİ SUSUZ KALIR! GÖLÜ BİLEN BİLİR. GELİN GÖRÜN. EN AZ KIYIDAN 20 METRE ÇEKİLDİ. KİM NE YAPIYOR ?

Euro 4

04 Eylül 2020 Cuma 17:23

İsrail sazanı bırakıp durmayın. Gölün tüm dengesini işi bilmeyen liyakatsiz memurlar mahvetti. Gölün dogal balıklarını bırakın.

erhan

04 Eylül 2020 Cuma 16:37

kuruyan, yok olmaya başlayan göle sazan bıraksan ne olacak,ilk önce bunun önüne geç ,şov yapmayı bırakın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR