27 Nisan 2024 Cumartesi

Eğirdir Gölü için AK Parti Milletvekilleri seferber oldu

Ak Parti Isparta Milletvekilleri Osman Zabun ve Mehmet Uğur Gökgöz Ankara’da DSİ Genel Müdürlüğü’nde bürokratlarla biraraya geldi. Çok önemli toplantıda su seviyesi her geçen gün azalan Eğirdir Gölü’nün durumu ele alındı ve hayata geçirilmesi planlanan acil eylem planı ayrıntıları üzerinde duruldu. Eğirdir Gölüne ilave su kaynakları sağlanması, Gölden kullanılan su miktarının aşağıya çekilmesi, Darıdresi 2 barajının tamamlanması gibi önemli konular masaya yatırıldı.

Isparta

Eğirdir Gölü’nün tüm çözüm ortakları ile DSİ Genel Müdürlüğü’nün bütün bürokratları Ankara’da  biraraya gelerek uygulanması gereken acil eylem planını masaya yatırdı. AK Parti Isparta Milletvekilleri Av. Osman Zabun ve Mehmet Uğur Gökgöz’ün de katıldığı önemli toplantıda Eğirdir Gölü’nün içinde bulunduğu durum ele alındı ve Göl suyunun başka yerlerde kullanılmaması ve Eğirdir Gölüne ilave su kaynaklarının sağlanması konusunda neler yapılması gerektiği konularında Milletvekilleri ve DSİ Bürokratları biraraya geldi. Ankara’da DSİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda Eğirdir Gölü acil eylem planı için Eğirdir Gölünün paydaşları ile biraraya gelen DSİ’nin bütün bürokratları kısa sürede Eğirdir Gölü acil eylem planını hayata geçirip Eğirdir Gölü’nde yaşanan sorunlara çözüm noktasında son noktayı koymaya hazırlanıyorlar.

ACİL EYLEM PLANI 4 ANA KONUDAN OLUŞUYOR

Eğirdir Gölüne ilave su kaynaklarının sağlanmasına yönelik Ankara’da DSİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıyla ilgili olarak AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun şu açıklamayı yaptı:

“Ankara’da DSİ Genel Müdürlüğü’nde bürokratlarla ve Eğirdir Gölünün paydaşları ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda 4 ana konu masaya yatırıldı ve bu konularla ilgili acilen yapılması gereken konular değerlendirildi. Bu konuların birincisi Eğirdir Gölüne nerelerden ilave su kaynakları sağlayabiliriz o konu ele alındı. İkinci olarak Eğirdir gölünün sulama havzası içerisindeki alanlarda baraj yapmak suretiyle Eğirdir gölünden alınan su miktarının azaltılması, üçüncü olarak Eğirdir gölünden yapılan sulamalarda basınçlı sisteme geçilmek suretiyle Eğirdir gölünden kullanılan su ihtiyacının aşağıya düşürülmesi yani suda tasarruf sağlanması, dördüncü olarak ise Isparta Belediyesinin su ihtiyacının karşılanacağı Darıderesi 2 barajının biran evvel bitirilmesi ve böylelikle Eğirdir Gölünden alınan içme suyu miktarının aşağıya düşürülmesi.

Genel olarak bu konular üzerinde acil eylem planı ayrıntıları üzerinde çalıştık. Kısa sürede bir yol haritası oluşturarak çözüm üretmeye odaklandık.”

Zabun ve Gökgöz DSİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantının son derece verimli geçtiğini belinterek, Eğirdir Gölü’nde yaşanan sorunların kısa sürede çözümlenmesi konusunda yapılması gereken her türlü çalışma ve gayreti göstermeye devam edeceklerini belirterek,  “İnşallah alınacak tedbir ve önlemlerle Eğirdir gölümüzü içinde bulunduğu sorunlardan kurtaracağız” şeklinde görüş belirttiler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kalk koltuktan sahaya in M.Ç

23 Kasım 2023 Perşembe 14:38

senirkent eğirdir ve gelendostta 1000 lerce kaçak kuyu var DSİ neden ceza kesmez kapattırma 200 m derinliğe kadar indiler artık gölü besleyen suları kuruttular DSİ temmuzda su verirken onlar nisanda başlıyor su basmaya kuyusu yoksada içme suyu hattına kaçak saplama yapıp elmalık suluyorlar zabıta kimin nerden sapladığını biliyor ama kör ömer diye kara bir oğlan gelendostta gece gündüz kaçak kuyu açıyor onun aletleri müsadere edilse göl kurtulur o derece.

ISPARTALI İNSAN

23 Kasım 2023 Perşembe 07:32

kendi elleriyle kuruttukları göl için seferberlik güzel böyle devam aferim taktik geçerli....

Vatandas

22 Kasım 2023 Çarşamba 20:50

20 yıldır bu akp li vekiller Isparta için ne yapmış bilen var mı....Övündüklrri duble yolları Isparta li nedense Burdur da Antalya da görüyor. Eski vekil sadinin memleketi bile asvaltin en kötüsüyle serpiştirilmiş. Heyy akcilar hey.....

Vatandaş

22 Kasım 2023 Çarşamba 19:28

Ana, vekillerimiz çok güzel poz vermişler, göğsümü kabardı.

Komedi

22 Kasım 2023 Çarşamba 10:45

DSİ den Komedi filmi serisi başlıyor. Önce yata yata körlerle sağırlar birbirini ağırlayarak gölün kurumasını izlediler. Şimdi gölü kurtaralım da adımız yürüsün derdindeler galiba. Isparta vekilleri ve bölge müdürlüğü çalışanlarını gelecekte çok güzel anılarla yad edecektir eminim.

Işık

22 Kasım 2023 Çarşamba 10:21

15 yılda gölü besleyen kaynakların önüne baraj yaptınız giderleri kapatmadınız.yani gölü kurutmak için elinizden geleni yaptınız

Süleyman

22 Kasım 2023 Çarşamba 10:11

Toplantıdan başka bir şey yaptığınız yok. Antalya Yolunda hiçbir hareket yok.

Ispartalıyım

22 Kasım 2023 Çarşamba 09:43

Yıllardır salma suya izin verdiniz bi kapalı sisteme geçemediniz 20 yıldır aynı masal boş insanlar topluluğu

SADİİİİİİİİİ SENİ BELEDİYE BAŞKANI YAPAK

22 Kasım 2023 Çarşamba 09:28

HER TARLANIN BAŞINDA GÜNEŞ PANELİ VAR KAÇAK HARBİ GÖLÜ KİM KURUTTU LAAAN. NEYSE YEREL SECİMDE REKOR KİRCEEEZZZZ SAKA DEĞİL GERÇEK Nasıl saniz ÖYLE YONETİLİRSİNİZ (S.A.V.)

Daver bey

22 Kasım 2023 Çarşamba 09:13

Satalım kurtulalım

KIRINTILI

22 Kasım 2023 Çarşamba 09:02

HER YANIMIZ HES, GES İLE DONANMIŞ VE DOĞAL ŞEKİLDE ELEKTRİK ÜRETEBİLİYORKEN ARTIK KOVADA HES İPTAL EDİLMELİ VEYA KAMULAŞTIRILMALIDIR. EĞİRDİR GÖLÜ ISPARTA'NIN KALBİDİR, HİÇBİR ŞEY GÖLDEN DAHA KIYMETLİ DEĞİLDİR.

feslikan

22 Kasım 2023 Çarşamba 08:53

aspendostan Akdenize dökülen köprü çay ırmağı 5 günde eğirdiri ihya eder . Betona yatırım yapmayın o suyu Eğirdir ve Beyşehir gölüne akıtın. Eğirdir gölü ile Beyşehir gölü birbirinden bağımsız göl değildir. iki göl arasında bağlantı vardır.

.

22 Kasım 2023 Çarşamba 08:16

BİRAZ ERKEN DEĞİL Mİ YA, KURUYUNCA YAPARDINIZ

koşun laaa

22 Kasım 2023 Çarşamba 08:07

Kim inanır koyun sürüsü 22 yıldır inandıkları gibi laf olsun ülke nasılsa sürüsü koyun dolu

evci

22 Kasım 2023 Çarşamba 07:50

Seferberlik madalyası verilsin :)

mohikan

22 Kasım 2023 Çarşamba 07:17

Bizim gibi halka bu yakışır zaten, cahapa dene parti 20 senedir bi halt yapmadı hatta kendi vekillerine ait kovade elektrik santraline gölün suyunu hiç kısmadan akıttılar, akp sayesinde gölü kurtaracağız. Yemin olsun şaka gibi, zırcahil olduk iyicine.

Balıkçı

22 Kasım 2023 Çarşamba 02:14

Önce mevcutu koruyun. VAHŞİ sulamayı kesin acil damlama sisteme kontrollü geçin. Yeraltı sondajlarını kontrollü saat sistemine gecirmezseniz BU GÖL KURUR. ELEKTİRİK PANELLİ DONDAJ VARSA TARLANIN YAZ 7 AY ÖZELLİKLE YAZIN 7 AYI TARLADAN SU EKSİK OLMAZ. ÇÜNKÜ ELEKTİRİK VAR GÜNEŞ VAR DONDAJ TAM 7 AY YERALTINDAN SUYU CEKİYORRRR. BUDA GÖLDE NE DAMAR NEDE OMAR KOYMAZ. BİLMEM ANLATABİLDİMMİ.

asdasd

22 Kasım 2023 Çarşamba 00:26

komikmiş gölü siz bu hale getirdiniz neyin eylemi neyin planı :D

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR