28 Nisan 2024 Pazar

Eğirdir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele toplantısı

Eğirdir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele toplantısı

Isparta

ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde Çocuk Koordinasyon Toplantısı ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı gerçekleşti.

Kaymakam Adem Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantılara Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Özcan Alıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol, İlçe Sağlık Müdürü Enis Özdemir, İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu, İlçe SYDV Müdürü Nurgül Türker, İlçe Nüfus Müdürü Ramazan Tezcan, Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Jale Gözübenli, psikolojik danışman Merve İnan, psikolojik danışman Selma Demiral ve psikolog Yeliz Kutlu katıldı.

Toplantıda Kaymakam Adem Çelik, 5395 sayılı kanunun ve 6284 sayılı kanunun uygulanması, kurum/kuruluşların görev ve sorumlulukları, çocuklar, şiddet mağdurları ve şiddet uygulayanlar hakkında yapılan iş ve işlemlerle ilgili kuruluşlardan bilgi alarak vaka bazlı örneklerle inceleme ve değerlendirmede bulundu. Çocuklar, kadınlar, dezavantajlı gruplar hakkında yapılan işlemlerin titizlikle yerine getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Çelik, 6284 sayılı kanun kapsamında şiddet mağdurları ve şiddet uygulayanlar ile 5395 sayılı kanun kapsamında suça sürüklenen veya korunma ihtiyacı içerisinde olan çocuklar hakkında Eğirdir'de bulunan kurumların iş birliği ve koordinasyonlu olarak çalışmaları, her kurumun kendi görev alanları içerisinde değerlendirme ve çalışmalar planlaması talimatını verdi. Toplantıda belirlenen diğer gündem maddeleri görüşülerek değerlendirmelerde ve istişareler bulunuldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR