30 Nisan 2024 Salı

Dr. Fatiha Geçer; AIDS buz dağının görünen kısmıdır

Dr. Fatiha Geçer; AIDS buz dağının görünen kısmıdır

Isparta

Eğirdir Belediye Meclisinin 2023 yılı son meclis toplantısı birleşimleri tüm hızıyla sürüyor. Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğünden Dr. Fatiha GEÇER Eğirdir Belediye Meclisinde kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Dr. Fatiha GEÇER; ‘HIV virüsü insanın bağışıklık sistemini bozarak, vücudun normalde dirençli olduğu birçok hastalığa karşı kendini koruyamamasına neden olur. Buna Kazanılmış Bağışıklık Eksikliği Sendromu yani AIDS denir. Ülkemizde 1985 ve 2022 yılları arasında toplam 36.630 vaka bulunmaktadır ve bu hızla artmaktadır.’ dedi.

Dr. Geçer, ‘HIV virüsü ile enfekte kişi yaklaşık 10 yıl herhangi bir belirti göstermeyip sağlıklı görünebilir, fakat AIDS’i başkalarına bulaştırır. AIDS buz dağının görünen kısmıdır, toplumda belirti vermeyip HIV pozitif olan kişi sayısı çok daha fazla. Cinsel ilişki ile HIV bulaşının önlenmesi güvenli cinsel davranışların benimsenmesi ile mümkündür.’ ifadelerini kullandı.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK meclisi bilgilendiren Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğüne ve Dr. Fatiha GEÇER’e teşekkür etti.

Eğirdir Belediye Meclisi gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi ile devam etti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR