28 Nisan 2024 Pazar

Doğayla tarihin buluştuğu Anadolu Köyleri: Kuyucak Köyü

Doğayla tarihin buluştuğu Anadolu Köyleri: Kuyucak Köyü

Isparta

Isparta şehir merkezine 50 kilometre mesafede olan Kuyucak köyü, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na 25 kilometre, Antalya- İstanbul Karayolu'na ise 10 kilometre uzaklıktadır.

Köy, yüksek konumu ile Burdur Gölü manzarasının seyredilebildiği bir alandır. Kuyucak köyünde 5000 dekarda yetiştirilen lavanta, Türkiye üretiminin yüzde doksanını oluşturur. Üreticisinin yaş veya hasattan sonra kurutarak satışa sunduğu lavanta çiçekleri, fabrikalarda işlenip krem, sabun, yağ, kolonya gibi ürünlere dönüştürülerek tüketicilere ulaştırılır.

Lavantaların çiçek açtığı dönemde mor renkli tarlalar fotoğraf çekimi için uygun alanlardır. Bu dönemde, köy ve civarında lavanta kokuları eşliğinde yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir veya yerel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ceyda Güngör

17 Kasım 2023 Cuma 09:52

10 lira da alır 50 lira da alır. Hayırdır siz elin tarlasını görmek için oralara kadar neden gidiyorsunuz o halde? Gidin Çanakkale de çekinin resminizi. Bu insanlar taş mi yesin amaciniz ney? Benim tarlam olsun orda 100 lira alırım. İşine gelmeyen gelmesin

Erdoğan ALTIN

14 Kasım 2023 Salı 19:43

Köyüm hakkında saçma sapan yorum yazanlar. Starbaksta kahve 80 tl. Kafelerde çay 20 tl. Köyümde fotoçekme üçreti yok. Çevre köylüler alıyor.. Fatura kuyucaklıya kesiliyor. Her smeğin r karşılığıvardır. İspatlayandan köyüm adına özür dilerim.

Wdt

14 Kasım 2023 Salı 15:30

10 lira nin değerimi kaldı 10 lira verip 30 fotoğraf çekiniyor...tarla sahibine emek veriyor bekliyor tabi alacak.

Lavantacı

14 Kasım 2023 Salı 12:07

Elinizdeki turisti fahiş fiyat ve saçma sapan aç gözlülüklerinizle kaçırdınız şimdi reklam mı yaptırıyorsunuz lavantacı kardeşlerim. Şahsen yerli turist olarak ben utandım yemin ederim. Bir gün tarlada fotoğraf çektirelim dedik tarla sahibiymiş geldi; fotoğraf çektirmek 10₺ dedi. Sinirimden ne diyeceğimi bilemedim ama iyi oldu bak ne güzel trakyada yetiştiriyorlar şimdi. Allah’ın verdiği ot sayesinde kendinizi .. zannettiniz şimdi izlersiniz turist gelecek diye… iyi olmuş bize iyilik yaramaz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR