28 Nisan 2024 Pazar

Doğa ve Orman Okulu’M konseptli eğitimlerine başladı

Doğa ve Orman Okulu’M konseptli eğitimlerine başladı

Isparta

Doğa ve Orman Okulu’M ara tatil etkinliği, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi kampüsünde 30 Ocak – 01 Şubat 2024 tarihlerinde ISUBÜ Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ISUBÜ Çocuk Akademisi Koordinatörlüğü iş birliğinde gerçekleştirildi.

Eğitimlere Süleyman Demirel Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi Prof.Dr. Mustafa GENÇ doğal tekniklerle tişört boyama etkinliği ile destek verdi. Eğitimin, Doğada yaşam sanatı etkinliğinde Doğada Yaşam Sanatı Uzmanı Ayhan ASLAN, El sanatı becerilerinde İstanbul Mille Eğitim Müdürlüğü’nde Uzman Öğretmen Nuran KAHVECİ, Drama ve Tiyatro atölyesinde Orman Okulu Lideri Gülşah Doydu, Kampçılık ve Kamp teknikleri etkinliğinde ise Orman Yük. Müh. Mevlüt ZENBİLCİ eğitmen olarak görev aldılar.

Eğitime 6-9 yaş aralığında çocuklar katıldı. Doğada drama (Tanışma Çemberi), Doğada Yaşam Sanatı (Su bulma, Ateş yakma, Barınak yapma, Orman Okulu Araç ve Gereç Tanıtımı (Teleskop, Dürbün), Orman Okulunda Kampçılık ve Kamp Teknikleri, Düğüm Teknikleri Atölyesi-Paracord Bileklik, Orman Okulunda Sanat Atölyesi, Doğanın Ritmine Kulak Ver- Müzik Eğitimi etkinlikleri tamamen görerek, dokunarak, hissederek, yaşayarak doğa ve orman okulu eğitim konseptinde, uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Eğitim Koordinatörü “ISUBÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi ve ISUBÜ Çocuk Akademisi Koordinatörü Doç. Dr. Yasin ÜNAL, 2024 yılında ilkini yaptığımız ISUBÜ Doğa ve Orman Okulu’M eğitimini başarı ile gerçekleştirilmiştir. Konusunun uzmanı eğitmenlerimiz le birlikte 6-9 yaşında çocuklarımıza her anın eğitim zamanı, her yerin eğitim alanı olduğu bir modelle, çoğunluğu soğuk havaya rağmen dış ortamda doğa ve orman okulu konseptli eğitim modeli ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim sonunda yaptığımız değerlendirme de gerek velilerin ve gerekse çocuklarımızın memnun ayrılmışlardır.”

Doç. Dr. Yasin ÜNAL, konuşmasına; “ISUBÜ Çocuk Akademisi, Orman Fakültesi ve Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinesi ve iş birliğinde benzer eğitimlerin yaz kış olmak üzere devam edecektir. İlgi duyan tüm veli ve öğrencilerimizin https://cocukakademisi.isparta.edu.tr/ web adresi ile, https://www.instagram.com/dogaveormanokulum/ ve 

https://www.instagram.com/isubu_cocuk_akademisi/ sosyal paylaşım sayfalarımızı takip etmelerini tavsiye ediyorum.” şeklinde devam etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR