29 Nisan 2024 Pazartesi

Dinarlılar Günaydın’ın etrafında kenetlendi

Dinarlılar Günaydın’ın etrafında kenetlendi

Isparta

 20 binin üzerinde Dinar’lı seçmenin bulunduğu Isparta’da siyasi partilerde Dinarlı meclis üyesi adaylarını listelerine yazarak Dinarlıların oylarına talip oluyor. MHP ise Isparta’da Dinarlıları adeta etrafına kenetlemiş durumda. MHP İl Başkanı Önder Topçu’nun Dinarlı olması ve MHP Belediye Meclis Üyesi listesinde ilk 10’da biri Dinarlılar Dernek başkanı olmak üzere 2 Dinarlı ismin yer alması kamuoyunda “Dinarlılar Günaydın’ın etrafında kenetlendi” yorumlarına sebep oluyor.
 
Isparta’da ciddi bir Dinarlı nüfusu var. Yaklaşık 21 bin Dinarlı seçmen ise Isparta’da oy kullanacak. Dolayısıyla 31 Mart yerel seçimlerinde seçimin kaderini belirleyecek olan en önemli unsurlardan birisi de Dinarlılar.
Siyasi partiler de bu matematiğe uygun listeler hazırlamaya çalıştı. Ancak, MHP Isparta İl Başkanı Önder Topçu’nun Dinarlı olması ve MHP Belediye Meclis Üyesi listesinde ilk 10’da 2 Dinarlı isme yer verilmesi dengelerin hangi noktaya kayacağına da işret etti. 
MHP’nin meclis üyesi listesinde ikinci sırada yer alan eski MHP merkez ilçe başkanı ve otomotiv sektörünün tanınan sevilen ismi Vedat Yılmaz Dinarlı.
Yine listenin 7’nci sırasında yer alan Nuri Ayberk Özdemir’de Dinarlı ve Isparta Dinarlılar Dernek Başkanı.
Öte yandan Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın’ın hemen hemen tüm programlarına Dinarlıların büyük ilgi gösterdiği de kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR