30 Nisan 2024 Salı

Deregümü’de Domates ve Karanfil Festivali coşkusu

Deregümü’de Domates ve Karanfil Festivali coşkusu

Isparta

ISPARTA’NIN Merkeze bağlı Deregümü Köyü’nde domates ve karanfil festivali düzenlendi.

Kortej yürüyüşüyle başlayan festivale Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, kamu kurumu temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivaldeki konuşmasına köydeki tarımsal üretime büyük katkılar sunan kadınlara teşekkür ederek başlayan Vali Baruş; “Bir köyde festival düzenlemek kolay bir iş değil. Bu nedenle böyle birlik ve beraberlik havasını yansıtarak ülkemiz adına bizleri sevindiren bu festivali düzenleyen başta köy muhtarımız olmak üzere festivale katkı sunan firmalarımıza ve belediye başkanımıza diğer katkısı bulunanlara çok çok teşekkür ediyorum. Domates ve Karanfil Festivali Deregümü köyü ve çevre köylerimize hayırlı olsun’ dedi.

Festivale katkı sunanlara, destek veren firmalara ve en güzel domatesi yetiştiren çiftçilere plaket takdimi yapıldı.

Öte yandan köyde bu yıl 10 Bin ton domates rekoltesi beklenirken, 250 Milyon dal da karanfil üretimi gerçekleştirilecek.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yeter be

28 Ağustos 2022 Pazar 20:36

yaqbancı.....konyada çocuk kaçıranda sizinkilerdi 300 bin fidye isteyenler neye kızarcak yuzumuz be sizin kızarsın vatanınızı bırakıp geldiniz bedava hayat siz utanın evet ne işiniz var burda esat af çıkardı gidin sizin yuzunuzden biz bittik be 0onurlu oldugundanmı karınızı kızınızı bırakıp geldiniz sen et töbeyi çalışma tarlada boynuna zincirmi takdılar git memleketinde çalış

NAZIM

28 Ağustos 2022 Pazar 08:31

Tipik ortadoğu protokolü,keyfe bak keyfe...üretenlerde arkalarda sıkış tepiş ayakta .Esas önde oturanlar üreten kadınlar olmalı bence.

YABANCİ

27 Ağustos 2022 Cumartesi 22:28

TOPLUMUNU BÖYLE BİR ARAYA ĞELMESİçok ğüzeldir.lakin: acaba toplumda İŞÇİ OLARAK ÇALIŞAN EMEKÇİ insanlarımızın ,KIYMET VE DEĞERİ NEDİR? TARLADA YABANCI DİYE ÇALIŞTIRIP hem IRKÇILIK YAPARAK HEMDE YABANCILARIN NE İŞLERİ VARDIR ISPARTAMIZDA DİYENLER VAR İSE.rabbim ğereğini yapsın rabbime havale ETTİK.IRKÇILIK YAPAN YÜZÜ KIZARMIYOR İSE, VAY O İNSANIN HALİNE Özür DİLEMİYOR İSE.vaylar halineTEVBE etmiyor İSE VAY ONURUNA VAYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

hocanım

27 Ağustos 2022 Cumartesi 13:41

ne güzel çalışıyorlar hergün festival aşure günü pişi bayramı domates güzeli seçimi şu karanfiller nerdedir neden ıspartada satılmaz acaba vekiller ne güzel çalısıyor hergün gez ne tatlı hayat dolçe vita

işsizdoktor

27 Ağustos 2022 Cumartesi 12:49

koyun can derdindeeee, kasap et. bunlar da festival yaparlar. tomata ucuzusa gelip ordan alalım deycem amma mazota da zam gelik. çıldırcam artık işsizlikten... vekillere bak hele karnıburnunda hepisinin maşşallah besiciliği kim yapıyorsa iyi bakmışlar, gele sene gurbana yetişmezler inş.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR