30 Nisan 2024 Salı

Deregümü’de altyapı çalışması

Deregümü’de altyapı çalışması

Isparta

Isparta Belediyesi Deregümü Ovasındaki 2,5 milyon metrekarelik yeni yapılaşma alanında Türkiye’ye örnek bir çalışma gerçekleştiriyor. Yapılaşma başlamadan parsel girişlerine 100 milyon liralık yatırımla içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatları bırakılıyor. Belediye ile birlikte doğalgaz, telekomünikasyon, elektrik firmaları da aynı anda altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Deregümü’dealtyapı için artık hiçbir yol asfaltı ve kaldırımın bozulmayacağını söylerken, arazisi 2 bin metrekareyi geçen inşaat alanlarındaki binaların da yağmur sularını toplayarak, bahçe ve diğer noktalarda kullanacağını söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Davraz Mahallesi Mahrukatçılar Sitesi esnafı ile bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen, site esnafının sorunlarını, istek ve taleplerini dinlerken, esnafın belediye yatırımlarına ilişkin merak ettiği sorulara da cevap verdi.

Kendisinin de esnaflıktan geldiğini hatırlatan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Şehrimizin daha da ileriye götürülebilmesi ile ilgili konuları ele aldık” derken, pandemi sürecinin esnafı zorladığını ancak bu sürecin yavaş yavaş aşılmaya başlandığını kaydetti. Başdeğirmen, önümüzdeki süreçte daha güzel işler yapılacağı inancını taşıdığını dile getirdi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnafın belediyenin yapmış olduğu çalışmalar, şehir ekonomisinin geliştirilmesine ilişkin sorularını da cevapladı. Esnafın Deregümü Ovasındaki yapılaşmanın başladığını, bölgede belediyenin ne gibi altyapı çalışmaları yaptığına ilişkin sorusunu cevapladı. Esnaf, “Bölgede yapılaşma başladı, yeni bir yaşam merkezi oluşuyor. Geçmiş dönemde altyapı arkadan geldiği için Çünür’de bazı sorunlar yaşandı, vatandaşın mağduriyeti söz konusu oldu. Deregümü’deki durum nedir?” şeklinde soru yöneltti.

Deregümü’nün Isparta’nın en büyük inşaat alanlarından birisi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yaklaşık 2,5 milyon metrekarelik bir alanda inşaatların yapımlarının başladığını aktardı. Deregümü için Isparta’da yeni bir sistem getirdiklerini dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Daha önce böyle bir uygulama olmamış ancak bundan sonra bu yaptığımız uygulamalar yapılacak. Öncelikle arazisi 2 bin metrekareyi geçen inşaat alanlarındaki binalar yağmur sularını toplamak zorunda. Bu uygulamaya geçen yeni bir projemiz. 2 bin metrekare üzerinde tek bir tane ev de yapsa, 25 adette daire yapsa yağmur suyunu bahçesinde diğer noktalarda kullanmak için toplamak zorunda. Bu birinci yeniliğimiz.

Bir diğer yeniliğimiz de Deregümü’deinşaatı başlamış ya da başlayacak olan tüm arsalara doğalgazın, yağmur suyunun, kanalizasyonun, içme suyunun bütün hatlarının çıkış uçlarını bırakıyoruz. 3-5 sene sonrada olsa buralarda inşaata başladığında artık yolu, asfaltı keserek, kaldırımı bozarak oradan içme suyu ve diğer hatlarını almayacak. Bunlar bizim için çok önemli. Yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yapıyoruz. İçme suyu hattını bitirdik, yağmur suyu ve kanalizasyon hat çalışmalarının yarısına geldik. Buraya başlamadan öncede hem doğalgaz firması hem telekomünikasyon hem elektrik firması hem de belediyemiz birbirleriyle koordineli çalışıyor. Tüm kurumlar hep birlikte çalışmalara girdiler, hep beraber çıkacaklar. Doğalgazla birlikte çalışıyoruz, telekomünikasyon altyapı çalışmalarına başladılar. Direk olan yerler var, orada elektrikler yer altına alınıyor.

Gölcük yolu ile yeni Zabıta binası arasında kalan DSİ kanalının bulunduğu bölünmüş yolun asfaltlamasına başlayacağız. Yapılaşmanın devam ettiği alanlarda sıcak asfalta girmeyeceğiz. Tozu çok olan, rahatsızlık veren yerlerde iyileştirmeler yapacağız.

Deregümü’deki çalışmalar belediyemize 100 milyon lira gibi bir maliyetle tamamlanmış olacak. Diğer 3 kurum da 100 milyon lira gibi bir harcama yapıyor, orada 200 milyon liralık bir altyapı yatırımı var. Altyapı yatırımına büyük önem veriyoruz. 3-4 ay içerisinde tüm altyapıyı bitirmiş olacağız ve hiçbir sorun kalmayacak” dedi.

Başkan Başdeğirmen’in içlerinden birisi olduğunu dile getiren esnafta bugüne kadar siteleri başta olmak üzere Isparta’ya yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, başarılarının devamını dilediler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Deregümülü

07 Ekim 2021 Perşembe 15:32

Hiç gidip inşaat alanlarının olduğu arazileri gördünüz mü? Oralar seraların çoğunlukta olduğu kısımlar değiller. Maddi getirisi az olan, çiftçiyi bir karış büyütmeyen üzüm tarlalarıydı. Domates seraları köyün diğer her yerinde hala üretime devam ediyor. Domates daha bu yıl para etti. Ondan önce kaç Deregümülü iflas etti haberiniz var mı? Bu ülkede olan çiftçiye oluyor. Bırakın da çiftçilikle geçinen Deregümü halkının da bir yüzü gülsün. Tarım alanı kısıtlanmıyor merak etmeyin.

Kerem

06 Ekim 2021 Çarşamba 20:49

rantiyeciler iş başında. Ülkeyi betonlaştırmaya devam. Kendi ayağımıza sıkıyoruz. İlk seçimde bu rantiyeciler gitmeli.

Ahmet

06 Ekim 2021 Çarşamba 20:12

Rantcilar nekadar arazi topladiniz deregume domatesi of beton yukarı salataya yemeğe beton afiyet olsun

gabakcı

06 Ekim 2021 Çarşamba 17:15

Isparta'nın en verimli topraklarını (çünür deregümü) nitelikli tarım yapılan yerleri imara açın bakalım bu memlekette bir tane bile akıllı adam yok maalesef

Gani Met

06 Ekim 2021 Çarşamba 16:56

Türkiye'ye örnek toprak katliami.Yagmur neden yok.

Jeoloji Mühendisi

06 Ekim 2021 Çarşamba 14:39

Ovada yapılaşma olmaz. Ovalar tarım arazisidir. Yapılaşma asgari ölçüde tutulmalıdır. Yeni kentleri ovalara kurmak büyük bir intihardır. Pekleşmemiş vede suya doygun zemine yapılaşma hiçbir zaman öncelik olmamalıdır.

Yazık

06 Ekim 2021 Çarşamba 12:51

domatesin kilosu 50 lira olunca napıcaz buraya yaptığınız binaların alt yapının betonunu mu kemiricez? Yıkık dökük mahalleler dolu aç kentsel dönüşümü herkes yapsın ne fazla daire isteyene göz açtırılsın ne de milletin hakkı yensın. Yazıktır günahtır milleti açlığa terk ediyorsunuz ressmen. Bugünün gençleri çocukları bebekleri size hakkını helal eder mi böyle??

Evsiz

06 Ekim 2021 Çarşamba 11:28

Ev fiyatları pahalıDaha fazla alan imara açılmalı

Haram zıkkım olsun

06 Ekim 2021 Çarşamba 09:59

Şükürünün ortaklarının tapularına bakın deregümüyü satın aldı bunların hepsi aynı hizmet etmeye gelmemiş kendi cebini doldurmaya gelmiş haram zıkkım olsun inşallah

Doğacı

06 Ekim 2021 Çarşamba 01:16

Tarım yapılabilen verimli araziler tek,tek elden gidiyor,konut uğruna. Gelecekte Isparta da tarım, Davraz dağında yapılacak! böyle giderse.Şehirlere göçü doğuran yanlış politikalar bu hale getirdi. Hedef, tarım arazilerini katlederek konutları artırmak, büyük şehir hayal etmek olmamalı, şehrin her yönüyle yaşam kalitesini artırmak olmalı, nüfus artışından kaynaklı konut ihtiyacı için ise verimi düşük üçüncü sınıf tarım arazileri seçilmelidir. Bu tespit aynı zamanda, Türkiye'nin de problemi...

kooperatif

06 Ekim 2021 Çarşamba 00:58

ISPARTAYA 50BİN TOKİ YAPSANIZ SAYIN BAŞKANIM HİÇ EVİ OLMAYAN ASGARİ ÜCRETLİ EVSİZ 300-450TL TAKSİTLE EV SAHİBİ OLABİLSE ÇOK SEVİNİRİZ SELAM

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR