28 Nisan 2024 Pazar

Depremzede ressamdan Antalya'da ilginç portreler

Depremzede ressamdan Antalya'da ilginç portreler

Isparta

ADIYAMAN'da yaşanan depremde evleri yıkılınca ailesi ile birlikte Antalya'ya gelen 19 yaşındaki ressam İbrahim Eyüp Özkaya'nın farklı tekniklerde resmettiği ilginç portre resimleriyle hayranlık uyandırdı.

Muratpaşa Belediyesi Fuayesi Fikret Otyam Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan sergide yer alan karakalem, tükenmez kalem, renkli kalem, yağlıboya ve akrilik boya ile portre ve farklı konulardaki ilginç resimlere belediye çalışanları ve sanatseverlerin yoğun ilgisi oldu. 6 yaşından beri resim yapan, son 2 yıldan beri de profesyonel çalışmalar yapan Adıyaman Üniversitesi Mimari Sanatlar Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi İbrahim Eyüp Özkaya, Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal'ın da karakalem çalışması portre resmini yapıp hediye etti. Başkan Uysal, gelecek vadeden genç ressama teşekkür edip başarı dileğinde bulundu. Sergilenen eserleri hayranlıkla inceleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülnur Karaaslan'da Özkaya'ı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

HEDEFİ TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEK

Deprem sonrası ailesi ile birlikte Antalya'daki Adalet Bakanlığı'na bağlı sosyal tesislerde kalan İbrahim Eyüp Özkaya, boş durmayıp bakanlığın izniyle tesisin birçok duvarına da Antalya'nın simgesi olan ve farklı konularda resimler yaptı. Ressam İbrahim Eyüp Özkaya, hayalinin ve hedefinin gelecekte Türkiye'yi uluslararası arena da resim dalında en iyi bir şekilde temsil etmek, emeğinin karşılığını da görmek olduğunu ifade etti. Özkaya, "Resme ilgim çocukluk yıllarında başladı. Bu alanda kendimi geliştirdim, kendime özgü farklı teknikler yarattım. Deneme-yanılma yöntemiyle de bugünkü aşamaya geldim. Çalışmalarımda dikkat çeken ilginç portre resimlere daha fazla yer verdim" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR