30 Nisan 2024 Salı

Depoda kalan elmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sattık

Depoda kalan elmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sattık

Isparta

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı elma üreticilerinin depolarda kalan elmalarının satılması ile alakalı olarak geçtiğimiz aylarda sürecin takipçisi olacaklarını ve elmaların satılması için Büyükşehir belediyeleri ile gayretlerinin olduğunu açıklamıştı. Başkan Yalım Halıcı bugün yaptığı yazılı açıklama ile elma üreticilerin depolarda kalan elmalarının bir bölümünü İzmir Büyükşehir Belediyesine sattıklarını duyurdu. CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, Gönen Belediye Başkanı Osman Kesmen, Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, Gelendost İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ve İl, ilçe yöneticilerinin çalışmaları sayesinde depolarda kalan elmaların bir bölümü kooperatif aracılığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
İlk tırın yola çıktığını ve transfer işleminin devam edeceğini dile getiren Başkan Halıcı, yaptığı yazılı açıklama da şunları kaydetti;

ISPARTA’MIZIN DEĞERLERİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR. 

Bir süredir Isparta’da satılamayan elmaların depolarda çürüdüğünü ve elma üreticilerimizin isyanını görüyoruz. Elma üreticilerimiz maalesef üretimlerini dökmek ya da meyve suyu fabrikalarına satmak zorunda kalıyor. Ne yazıktır ki elma üreticilerimiz pandemi döneminde çok büyük sıkıntılar ile baş başa bırakılmıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sezonun başından beri elma üreticilerimizin sorunlarına çare olmaya çalıştık. 21 Milletvekilimizin Isparta ziyareti sırasında ve Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Isparta programından sonra grup toplantısında Isparta’da elmalarını bir an önce satılmasını gerektiğini yoksa depolarda çürüyeceğini dile getirmiştik. Üreticilerimizin dertleri ile dertlenen herkesin en önemli konusu bu olmalıdır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer, bizden gelen çağrılara kayıtsız kalmamış ve Isparta elmamıza sahip çıkmıştır. Yaptığımız girişimler sonucunda Isparta elmamız İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşmak üzere yola çıkmıştır.

ISPARTA’MIZA VE GELENDOST İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

Isparta’mızın hiçbir değeri sahipsiz değildir. Bundan sonra da Isparta’mızın tüm değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. İktidar partisi milletvekillerinin de ellerini taşın altına koymasını ve üreticilerimize, çiftçilerimize destek olmasını bekliyoruz. Bizler elma üreticilerimize yardım elimizi Büyükşehir Belediyelerimiz ile birlikte uzatmaya devam edeceğiz. Eğer elma üreticileri iktidar yetkililerinin dertleri arasında yer alıyor ise patates ve soğanda olduğu gibi elmayı alsınlar. İktidar yetkilileri hiç merak etmesin. Biz elma üreticilerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyemiz için yola çıkan tırlarımızın Isparta’mıza ve Gelendost ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. İl, ilçe başkanlarımıza, yöneticilerimize ve Gönen Belediye Başkanımıza gayretleri için ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer'e çağrımıza kayıtsız kalmadığı için gönülden teşekkür ediyoruz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mustafa Kemal

08 Temmuz 2021 Perşembe 11:39

güneş doğudan doğana cevap: Senden su isteyen mi var. Eğer esnafsan camına benden CHP, İP, SP ve HDP liler alışverişe gelemesin yazısı asta bizde gelmeyelim. Yanlışlıkla alışveriş yaparız. Allah muhafaza.

Halo

08 Temmuz 2021 Perşembe 11:30

Eyyy A hbrciler maraba elin oğlu yapıyor siz seyretmeye dvm

Mustafa

08 Temmuz 2021 Perşembe 10:31

Tesekkurler yalım baskan, helal olsun ne diyeyim,

Memo

08 Temmuz 2021 Perşembe 02:33

İzmir e satmışlar hükümete satsaydınız devlet vatandaşın elmasını aldı derlerdi gavur izmir dersiniz bide

GÜNEŞ DOĞUDA DOĞAR

07 Temmuz 2021 Çarşamba 21:00

mademki: halkçısınız,mademki: atatürkçüsünüz,mademki:demokratsınız,mademki;devrimcisiniz, ISPARTADA İHTİYACI OLAN ADEM OĞLU YOKMUYDU. şimdi İHTİYACI OLUTA SİZE OY VERMEK İSTİYEN BEN VARDIM LAKİN: ĞERÇEK YÜZÜNÜZÜ SORGULAR OLDUK SİZİN BU YALANCI SİYASETİNİZ YÜZÜNÜZDEN BİZİ AKP ye mecbur ettiniz.mademki. ayrım yapıyorsunuz. BEN chp,hdp,ip,sp lilerden alışveriş etmiyeceğim,1 damla su dahi vermiyeceğim.

Tarik

07 Temmuz 2021 Çarşamba 20:29

Kac tir almislar ilk tir diyor cikti birinci yalan tir degil kamyon 2. Kac kamyon aciklasinlar bizden 100 tin elma alan ak parti il yoneticileri var bunlarda mi her satista haber yaptirsin ..

Macur Torunu

07 Temmuz 2021 Çarşamba 20:11

Akp rantcı bı kabziman bulamamış mi hayret onlar alışkın halbuki 2 liralık işi 10 liradan ihale edip aradaki üç beş rantcilara para kazandırıp 1.5 liraya yaptırmaya işi yapan firmayida batmaya mahkum etmeye ,hayret verici bir durum...

Mustafa Kemal

07 Temmuz 2021 Çarşamba 20:00

vatandaş rızaya cevap: Benim gözlerde sorun yok. Sen yazıyı okumamışsın. Yazıda tır diyor.

HEP 50 TL LIK ALAN ADAM

07 Temmuz 2021 Çarşamba 18:49

Neden akp yapmıyor bu işleri, hükümet onlar degilmi , bu halka iyilik yaramaz yine gider din tüccarı yobazlara oy verir.Kendini savunana degil.

Doğrucu Davut

07 Temmuz 2021 Çarşamba 18:47

Akp milletvekilleri 1 kg Isparta elması satabilmiş mi? Boş yorum yapmayın, hakkaniyetli olun biraz

vatandaş rıza

07 Temmuz 2021 Çarşamba 18:39

Mustafa Kemal adlı yorumcu bu tır değil kardeş kamyon sen yakın zamanda bir göz doktoruna görün yada senin gönlün razı olacaksa hadi tır olsun o zaman

YABANCI

07 Temmuz 2021 Çarşamba 17:16

REKLAMLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR.

soğancı

07 Temmuz 2021 Çarşamba 17:14

niye elma satmak zormu. SATMAK İÇİN ZORLANMAYA ĞEREK YOKTUR. SURİYEL,İLERE DAĞITABİLİRDİNİZ. YADA SURİYEYE ESADA ĞÖNDEREBİLİRDİNİZ. VEYA İRANA ĞÖNDEREBİLİRDİNİZ. AKŞENER DEMİŞTİ BANA İZİN VERİN BEN ESAD İLE ĞÖRÜŞEYİM. ĞEÇENLERDE 1 KĞ ELMA ALDIM AĞZIMA ZEHİR ĞİBİ ĞELDİ meğer sahibi chp li imiş hepsini çöpe döktüm.

Savlu

07 Temmuz 2021 Çarşamba 16:22

Vatandaş rıza seni tutan mı var bir kamyonda sen gönder nereye gönderirsen reklamını yaparsın

adem

07 Temmuz 2021 Çarşamba 16:03

bir bölümü derken kendi parti üyelerinizin elmasını satıverdiniz

Mustafa Kemal

07 Temmuz 2021 Çarşamba 15:56

vatandaş rıza cevap: Öncelikle kamyon değil tır. Sen veya senin partin alsaydı elmaları. Tabi kafada sürekli heykelci CHP safsatası olunca böyle çalışkan Belediye başkanları ve siyasetçi il başkanları olunca zoruna gidiyor. Sen yoksa PUDRA şekeri içen siyasetçileri mi seviyorsun. Neyse sinirlenme bu kadar.

Hüseyin

07 Temmuz 2021 Çarşamba 15:24

Allah razı olsun. Başları yatsın nasuksa millet ot verir mantığı. Teşekkürler başkanın

Vatandaş

07 Temmuz 2021 Çarşamba 15:04

helal olsun size

vatandaş rıza

07 Temmuz 2021 Çarşamba 14:19

1 kamyon elma gönder sonra bol bol reklam yap bizde yedik

elmacı sülü

07 Temmuz 2021 Çarşamba 14:19

aynı iktidar partisinin il başkanı gibi (!),

Mustafa Kemal

07 Temmuz 2021 Çarşamba 13:45

Sayın Yalım bey başarılar dilerim. Ama CHP heykelci diyenleri mort ettiniz. Ayrıca Sayın Tunç beye de teşekkür ederiz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR