28 Nisan 2024 Pazar

Davraz Kayak Merkezi ziyaretçi akınına uğradı

Davraz Kayak Merkezi ziyaretçi akınına uğradı

Isparta

HABER/ NURETTİN ARKAN- Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olan Davraz Kış Sporları Merkezi haftasonu ziyaretçi akınına uğradı. Isparta ve çevre illerden gelen günübirlik ziyaretçilerin yanısıra kayak yapan sporcular ile cıvıl cıvıl hale gelen kayak merkezinde hava sıcaklığının 15 derece olması sayesinde ziyaretçiler güzel bir gün geçirdi.

Isparta Valisi Aydın Baruş’un da Ragbi şampiyonası için bulunduğu kayak merkezinde bu yıl faaliyete geçen Gondol sayesinde tesis daha modern bir hale getirildi. Vali Baruş 1950 rakımlı tepede geçen yıl yapılan yürüyen bant sayesinde günübirlik ziyaretçilerin de kızakla kayma keyfi yaşadığını önümüzdeki yıl bu alanın daha da genişletileceğini duyurdu. Vali Baruş geçen yıl 250 bin ziyaretçi ağırlayan kayak merkezinin mevsimsel şartlar nedeniyle karın geç yağmasının bu sayıyı bu yıl olumsuz etkilediğini vurgulayarak; ‘Bu yıl 16 Şubat’ta açılan kayak sezonu nedeniyle ziyaretçi sayımız şu ana kadar 9 bin araç 40 bin ziyaretçi olarak gerçekleşti’ dedi.

JAK 24 SAAT GÖREVDE

Kayak merkezinde sağlık ekipleri ve Jandarma Arama Kurtarma Timleri kayak merkezinde kayakseverlerin güvenle eğlenebilmesi amacıyla 24 saat görev yapıyor. Eğitimli köpeklerinde bulunduğu ekip acil durumlarda anında müdahalede bulunuyor.
Eğirdir Havacılık Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi olan ve Davraz’da paraşüt ile kayak yapmayı deneyen Yavuz Saraçoğlu rüzgar nedeniyle Davraz’da yamaç paraşütü yamanın zor olduğunu ancak kendisinin bunu defalarca denediğini belirterek, ‘Davraz hem şehre yakın olması hem konumu itibari ile harika bir yer.  İklim olarak da gayet güzel. Buranın doğal güzelliğini kayak zevkini yşayabilirler. Herkese tavsiye ediyorum’ diye konuştu.

Hafta sonu kaçamağı yapmak için Antalya’dan Davraz’a gelen Ender Emin Özcan kayak merkezine her yıl geldiğini belirterek; ‘Bu yıl gondol tesisinin hizmete açılması kayakçı ve boardçular için muazzam bir kolaylık olmuş. Çok keyifli, konforlu. Umarım çok daha güzel karlar yağar da bu tesis, daha güzel değer görür’ sözlerine yer verdi.

Antalya’dan gelenler arasında yer alan Umutcan isimli bir ziyaretçi de DHA mikrofonuna şunları söyledi:
“Günübirlik olarak Antalya’dan geldim. Bugün hava oldukça güzel. Geçen yılda gelmiştim ama hava sisliydi bugün kaymak için oldukça ideal bir gün. Gondol tesisinin hizmete girmesi kayakçıların biraz daha uzun süre kuyrukta beklemesine neden oluyor. Davraz lokasyon olarak güney şehirlere çok yakın özellikle Antalya’ya. Denizli’ye de yakın o yüzden ulaşılabilir olduğu için herkese uygun bir yer tavsiye ediyorum.”

HER YIL GELİYORUM

Davraz’a kış aylarında kayak yapmak için her yıl geldiğini belirten Antalya’da yaşayan Merve Çetinkaya kayak merkezindeki gondolun devreye girmesi, 8 kişilik kapasitesinin olmasının sevindirici olduğunu ancak kayak yapanlarla yapmayanların aynı sırayı beklemesinin olumsuzluk yarattığını belirterek, ‘Uzun süre gondola binmek için sıra beklemek zorunda kalıyoruz. Buna bir çözüm bulmaları lazım. Onun dışında kar olmaması üzücü’ sözlerine yer verdi.
Kayağa yeni başlayan ve kaymaktan çok hoşlandığını belirten 12 yaşındaki Uğurkan Karakiraz da ailesi ile Isparta şehir merkezinden geldiğini ileride profesyonel bir kayakçı olmak istediğini belirtti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Serkan tas

27 Şubat 2024 Salı 23:00

Tam bir çile. Türkiye'de gitmedigim kayak merkezi yok denecek kadar az. Davraz kadar kotu yönetilen bir kayak merkezi yok.

Vatandaş

26 Şubat 2024 Pazartesi 12:47

30 yumurta 100 tl

görmesem söylemem

26 Şubat 2024 Pazartesi 10:59

pazar günü kayakçılar çok eziyet çekti.Halk ile Kayak yapanların ayrılmaması ,davrazı görmeye gelenlerin kayak pistlerinin olduğu yere kadar ****ürülmesi ile yeni yapılan teleferik önünde 200 metre kuyruklar oluştu.Kayakçılar ağır ayakkabılar ile tepeye kurulan tesise ulaşmak için düşme tehlikesi geçirerek tırmanmak zorunda bırakıldılar.Davraz çok kötü yönetiliyor.Koca davrazda 3 adet bilet satan eleman var .1.30-2 saat bekleyerek bilet alınabildi.Gelenler bir daha gelmez söyleyeyim.

Vatandas

26 Şubat 2024 Pazartesi 10:51

Ekmek 40 tl

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR