28 Nisan 2024 Pazar

Cumhuriyetin 100. Yılında Yalvaç Sempozyumu & Çalıştayı gerçekleştirildi

Cumhuriyetin 100. Yılında Yalvaç Sempozyumu & Çalıştayı gerçekleştirildi

Isparta

Isparta’nın medeniyetlere ev sahipliği yapmış ilçesi Yalvaç’ ta düzenlenen Cumhuriyetin 100. Yılında Yalvaç Sempozyumu & Çalıştayı Yalvaç Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kılıçarslan Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

ISUBÜ Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Fakültesi konferans salonunda açılışı yapılan Cumhuriyetin 100. Yılında Yalvaç Sempozyumu & Çalıştayı’na Rektör Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Rektör Yardımcıları, Dekanlar Yüksekokul Müdürleri, Yalvaç ilçesi protokolü, akademisyenler ve ilgililer katıldı.

Cumhuriyetin 100. Yılında Yalvaç Sempozyumu & Çalıştayı Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Kürşad Tüfekci’nin açılış konuşması ile başladı, Rektör Prof. Dr. Yılmaz Çatal’ın konuşmasıyla devam etti. Rektör Çatal, “Cumhuriyet’in 100. Yılında Yalvaç Sempozyumu & Çalıştayı" ile Yalvaç’ımızın kültürel, iktisadi, sosyal ve beşerî sermayesini bilimsel olarak ele aldık. Programda 55 bildiri, 2 workshop, 7 masada çalıştay, 5 farklı konsepte sergimiz yer alıyor. Emeği geçen ve katkı sunan bütün herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış programında ayrıca davetli konuşmacılar Prof. Dr. Kemal Göde Konuşmasında Yalvaç bağlamında Miryokefalon Savaşı’ndan söz ederken, Prof. Dr. Mehmet Özhanlı konuşmasında dünden bugüne Psidia Antiocheia temalı sunumunu gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından müzik dinletisi ile açılış programı son buldu.

Programın ikinci yarısında ise; Yalvaç Dili ve Kültürü, Yalvaç Ekonomisi, Yalvaç Tarihi ve Siyaseti, Yalvaç Turizmi, Yalvaç’ın Doğası ve Mimarisi, Yalvaç’ın Geleneksel El Sanatları, Yalvaç’ın Gıda Ürünleri ve Yemek Kültürü, Yalvaç’ta Şehircilik ve Çevre, Yalvaç’ta Tarım ve Orman konularının ele alındığı Çalıştay ve Sempozyum oturumları ile devam etti.

Bu etkinliklerin yanı sıra oluşturulan sergiler ve workshop çalışmaları ile program renkli görüntülere sahne oldu.

Yalvaç'ın mevcut değerlerine vurgu yapılarak, gelecek vizyonu konusunda projeksiyon sunan Sempozyum & Çalıştay programında da Yalvaç’ın geleceği için birçok proje fikri ortaya çıktı.

55 bildiri, 2 workshop, 7 masada çalıştay, 5 farklı konsepte serginin yer aldığı Yalvaç Sempozyumu ikinci gününde çevrimiçi sunumlarla devam ederken, Yalvaç için değer üretmeye devam edilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR