29 Nisan 2024 Pazartesi

Cumhurbaşkanımız Eğirdir Elmasını afiyetle beğeniyle yiyor

Cumhurbaşkanımız Eğirdir Elmasını afiyetle beğeniyle yiyor

Isparta

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Eğirdir 2. Elma Hasat Festivali’ renkli görüntülerle sona erdi. Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi organizesi ile gerçekleşen festival babasultan kavşağından başlayan kortej yürüyüşü ile başladı. Kale Meydanında devam eden festival programına Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Milletvekili Osman Zabun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Enver Merallı, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin il ve ilçe protokolü ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. 

Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun festivalde konuştu. Zabun; ‘Elma Hasat Festivalinin çok güzel bir şekilde hayırlara vesile olmasını, bereketli bir elma hasatına vesile olmasını temenni ediyorum. Artık elmalarımızı hasat edeceğiz, Allah afetinden de saklasın inşallah. Elmalarımızı ya pazara çıkaralım, yada soğuk hava depolarımıza elmalarımızı kazasız belasız yerleştirmeyi Allah nasip etsin diyorum. Gerçekten de elmamız bizim elmamız, Eğirdir Gölü Havzasındaki elmamız aroması ülkemizin başka yörelerinde bulunmayan bir aromaya sahip. Isparta dışından kime ikam ettiysek, bu aromayı başka bir yerde bulamadıklarını da ifade ediyorlar. En son Veli Başkan hatırlar zannediyorum, Sayın Cumhurbaşkanımızda Isparta’ya geldiğinde özellikle Veli Başkana; ‘Benim Elma Nerede Başkan’ demişti. Sayın Cumhurbaşkanımızda Eğirdir Elmasını afiyetle beğeniyle yiyor. Türkiye’nin yüzde 27 elma üretimini yapan bir ilimiz Isparta. Ve bununda neredeyse Eğirdir Gölü havzasındaki çiftçilerimiz gerçekleştiriyor. Elma Isparta için önemli ama elmanın sağlıklı bir şekilde üretilmesi için belki en önemli olan bu güzel gölümüz. Gölümüzle ilgili son yıllarda iklim değişikliğinden kaynaklanan bir problemi yaşıyoruz. Su çekildi, ciddi anlamda çekildi, inşallah önümüzdeki sezonlarda da güzel yağışlarla, afetsiz yağışlarla inşallah bu gölümüzde dolacak. Bunları temenni ederken bir taraftan da gölümüzün suyunu daha az kullanarak, daha verimli kullanarak nasıl muhafaza ederiz, yeni kaynakları nasıl gölümüze ilave edebiliriz bunun hep beraber mücadelesini veriyoruz. Milletvekili arkadaşımızla, il başkanımızla, valimizle bütün imkanları zorlayarak mücadeleyi hep beraber veriyoruz, bundan hiç kuşkunuz olmasın. Eğirdir Belediye Başkanımız bu tür organizasyonları sık sık Eğirdir’li hemşehrilerimizin beğenisine sunuyor, bir taraftan işlerini yürütüyor Eğirdir’e hizmet etmenin gayreti içerisinde. Bir taraftan da bu kültürel etkinliklerle hem üretime katkı sağlamaya farkındalık yaratmaya, hem de Eğirdir’li hemşehrilerimize güzel bir buluşma ve kardeşlik duygularını paylaşma imkanını da sunmuş oluyor, bundan dolayı da kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. 2 mahallemizi doğalgazla buluşturduk, bu yıl yazla mahallemizi de doğalgazla buluşturmak suretiyle önemli bir adım atmış olacağız. BOTAŞ genel Müdürlüğümüzle görüştük önümüzdeki yıl Atabey güzergahından Eğirdir’i boru hattı ile gaza kavuşturacağız. Eğirdir’in tüm mahallelerine önümüzdeki yıl doğalgaza kavuşturacağız. Tüm hemşehrilerimize bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum.’ dedi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

goldenmi starkıng mi

05 Eylül 2023 Salı 23:17

ejder meyvesi yemek varken kim napsın senin elmanı sanki yanındaymış ta yediğini görmüş gibi konuşmanın ne alemi var

TÜRK Vatandaşı

05 Eylül 2023 Salı 13:41

Sayın Cumhur başkanı kesinlikle ısparta Konya yolunu duble olduğunu dzannediyorduk. Bunlar söyleyememiştir bile .)))))))))

Ayhan

05 Eylül 2023 Salı 11:59

Başkan kazak tünellerine gelsin bi elma ikram edelim birde yolda biraz seyehat ettirelim bi görsün yolu elmayı yiye bilecekmi yoksa kaza etmeden yol bitse diye duamı edecek.

Şakir aksöz

05 Eylül 2023 Salı 11:10

Sallama sayın sabun reiste bukadar para varken ne yapsın eğirdir elmasını

ayaktaki yolcu

05 Eylül 2023 Salı 09:38

biz yiyemiyoruz onu ne yapcaz

Ispartalı

05 Eylül 2023 Salı 08:31

Parişahım çok yaşasın. Yeterki o yesin biz aç kalırız. :)) %52 ile de bunu ispatladık.

Elmacı

05 Eylül 2023 Salı 06:35

Bu başarı belediyemizin başarısıdır.

Has Ispartalı

05 Eylül 2023 Salı 00:30

Bay Zabun bırak bu elma armutla Ispartamızın temel sorunu olan ve inatla yapmak istemediğiniz Duble Yolların gündemini değiştirmeyi.. Her hafta onlarca kazada onlarca hemşehrin duble yapmadığınız Dereboğazı-Antalya yolunda, Eğirdir-Beyşehir yolunda hatta haalaa bitiremediğiniz sadece 14 km lik Burdur Dostluk yolunda TELEF oluyor. Elmayla armutla gündem saptırmaya çalışıyorsunuz. Utanın ya hu. Allahtan bari korkun. Bunların hesabını veremeyeceksiniz. Birazcık utanman varsa derhal MV den istifa et

Vatandaş

04 Eylül 2023 Pazartesi 22:08

Ya bırak magazin konularını. Mecliste Isparta'nın sorunlarını anlat. Bir faydan olsun Isparta'ya. İçi boş süslü laflara milletin karnı tok. Etin, zeytinin, peynirin kilosunu biliyor musun? Bu hayat pahalılığında millet geçim derdinde. Enflasyondan haberin var mı? Türk lirasının değeri her geçen gün düşüyor. Çözüm üret çözüm.

Ak Topraklar

04 Eylül 2023 Pazartesi 21:48

Biraz az yiyin için,mâlum her şey pahalı

:D

04 Eylül 2023 Pazartesi 21:04

Bi kasa Eğirdir Elması ****ür de Reis'e bi tanesini yerken bi resmini görelim bakalım . Görmeden inanmayız . Sallamışsındır sen kesin Eğirdir Elma Festivalinde...

M.K

04 Eylül 2023 Pazartesi 20:02

Kestane ballı,Medine hurmalı,camus yoğurdundan öncemi,sonramı?Çok merak ediyoruz vekilim.Aydınlat bizi.Biz de size Afyon'Dan taze taze kaymak getireceğiz..

Tayyipcan reisoglu

04 Eylül 2023 Pazartesi 17:47

Ben her gece kestane balı, Medine hurması ve manda yoğurdu yerim , çok sağlıklı sizde yeyin , ayrıca ejder meyvesi beyaz çay tüketin,

Helal sana be

04 Eylül 2023 Pazartesi 17:31

Valla bravo seni bunun için gönderdi meclise ispartali( Cumhurbaşkanımızın ne yediğini takip için)

Emekli

04 Eylül 2023 Pazartesi 17:25

Cumhurbaşkanı yiyebilir asıl Ispartalılar bu pahalılıkta pazardan alıp yiyebiliyormu elmayı

ben

04 Eylül 2023 Pazartesi 16:58

Her yeriniz yalan,siz kim reisle görüşmek kim.

Musa

04 Eylül 2023 Pazartesi 16:24

Göl kuruyunca görürüz elmayi Ispartali yiyecek. pompalarla suyun çekildiği bir sürü görüntü var . Vekilimiz buna da bir çözüm bulsa ya

Gerçek

04 Eylül 2023 Pazartesi 16:19

Cumhur başkanımız eğirdir konya yolunun duble olmadığını biliyor mu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR