06 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP’li Halıcı Isparta’daki paravan liseleri meclise taşıdı

CHP’li Halıcı Isparta’daki paravan liseleri meclise taşıdı

Isparta

Eğitim İş tarafından Isparta T.O.B.B. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu ve Isparta ve Burdur İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında usulsüz alışveriş yapıldığı iddia edildi. CHP konuyu TBMM Gündemine taşıdı. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı “Bahsi geçen bu liselerin ihalelerden kaçmak için paravan olarak kullanılmaya başlandığı ifade edilmektedir. TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, daha önce mobbing iddialarıyla gündeme gelmişti” dedi.

Önergesinde, Isparta ve Burdur Milli Eğitim müdürlüklerinin, Kamu İhale Kanunu’nun 19 ve 20. maddeleri gereğince açık ihale usulüyle gerçekleşmesi gereken alımlar için kanundaki tek istisna olan döner sermayeli ve üretim yapan okullarda üretilen ürünleri ‘doğrudan temin’ yoluyla alındığını belirten Halıcı “Isparta ve Burdur milli eğitim müdürlükleri de bu kanuni boşluktan faydalanarak, ürünleri ihalesiz biçimde TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden almaktadır. Okulda bulunan Kimya Teknolojileri bölümüne ait döner sermaye işletmesi; yasal olarak sadece çamaşır suyu, yüzey temizleyici ve cam sil üretebildiği halde milli eğitim müdürlüklerine yapılan satış listesinde antibaktariyel sıvı sabun, termometre, bulaşık deterjanı, temizlik bezi, çöp kutusu gibi malzemeler yer almaktadır” ifadelerini kullandı. 

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şunlar;

– Konuyla ilgili olarak bugüne kadar bakanlık olarak müfettiş görevlendirilmiş midir? Yapılan idari ve hukuki soruşturmalar ne aşamadadır? 

– Meslek Liselerini ticari işletme gibi görerek kar amacıyla hareket eden bu ve benzeri yöneticileri görevden almayı düşünüyor musunuz? 

– Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede; son beş yılda Isparta’da bulunan Meslek Okulları üzerinden doğrudan temin üzerinden gerçekleşen alımlar nedir? Bu alımların içerikleri nelerdir? Bahse konu olan bu alımlar ne şekilde ve kimler tarafından yapılmıştır? Bunların tutarı ne kadardır?

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tarkan Çetin

29 Ağustos 2023 Salı 15:26

deneme

Ibadullah Fettahoglu

19 Ağustos 2023 Cumartesi 13:51

Erhan Baydur bi sey yapmaz kendisi ilahiyat mezunu din öğretmenliğinden gelme kişidir yalim bey..

Hasan Basri

18 Ağustos 2023 Cuma 23:03

Şu Hızırbey ortaokulu müdürüne de bir el atarsaniz. İyi çorba çıkar size ordanda

Vatandaş

18 Ağustos 2023 Cuma 21:59

Sayın Halıcı; Tenzile Erdoğan Anadolu lisesinde olan mobbing, kendi çıkarına davranma gibi olayları da dile getirip çözebilirseniz seviniriz..iyi bir okulun son bir kaç yıldır çöküşünü izliyoruz, buna dur deyip sahip çıkmanızı istiyoruz.

Çoban sülo

18 Ağustos 2023 Cuma 19:10

Bomba32 anlaşılan eğitim iş iyi yemlemiş sizi ısıtıp ısıtıp temcit pilavı gibi haber diye yayınlıyorsunuz

Danışman

18 Ağustos 2023 Cuma 18:52

O danışmanların aldığı herbir kuruş haramdır tüm vekiller için söylüyorum danışmanlık kurumu işe yaramayan gençleri istihtam etme kurumumudur siz o arkadaşlara ne danışıyorsunuz söylermisiniz. Yada orada neden ıspartalı biri oturmuyor. Sen bilinçli adamsın sayın vekil bu gün şapkanı önüne koy bir düşün vicdanın neye hükmediyorsa onu yap düzenin devrin adamı olöadıysan şayet.

Danışman

18 Ağustos 2023 Cuma 18:48

Ahhh sn vekil ah siz herşeyden önce şu danışman sorununu bir çözseniz bizde senin yanıtlaman istemiyle bir kaç soru soralım. Sen daha askerliğini bile yapmamış adamları danışman yaptınmı yaptın. Bu adamlar seçim bölgesi danışmanınmı evet peki bu adam neden ıspartalı değil ıspartalılaların suyumu çıktıda ithal danışman getirdin. Bu adamlar partiye ne zaman üye olmuşlar kaç yıllık patlidir partide kimleri tanımaktadırlar. Telefona bakıtmaya danışman adı altımda adam istihdam etmek ayıptır.

Partili

18 Ağustos 2023 Cuma 18:39

1 Danışmanınız partiye ne zaman üye oldu2 Isparta da başka genç yokmu da ithal danışmanınız var3 Danışmanınız beni sadece vekil ilgilendirir partililerden bana ne diyor o safa söylermisin chp olmasa o parayı nasıl kazanacak4 Siz Ankara'da iken danışmanınız akşama kadar napıyor

Vatandaş

18 Ağustos 2023 Cuma 18:35

Sen önce o danışmanı eğit

İzmir

18 Ağustos 2023 Cuma 18:34

İzmir milli eğitim müdürümüz gereken cevabı vermiştir

Halkın sorunlarına bi bakılsa mı? ARTIK

18 Ağustos 2023 Cuma 18:21

Ya bu milletvekillerini halkın hakkını savunsunlar diye seçmedik mi? Pahalılığı meclise taşısalar mesela. Geçen başkanınız özür diledi yeterli sayımız yoktu itiraz edemedik, diye. İşinizin başında mı olsanız eğitimle uğraşıcağınıza. Okulumuz, idare, müdürümüz, öğretmenlerimiz dört dörtlüktür. Başarıyı kıskanmayın. Beğenmiyorsan gidersin çamur atmayın. Yazık!!!

işsizdoktor

18 Ağustos 2023 Cuma 17:22

Milli eğitim mi? Nasıl eğitiyorlar sanıyorsun bu kadar genci ? İşte tam da böyle. Sonra neden bozuk bu düzen?

MustafaAKBAŞMUSA

18 Ağustos 2023 Cuma 16:58

SORUSTURMA İZNİ VERMEYENLERİ SOYLE USTA ODA CUMHUR BASKANİNAULASTİRİR HERALDE

MustafaAKBAŞMUSA

18 Ağustos 2023 Cuma 16:56

BİRDE SORUSTURMA İZNİ VERMYORLAR SOYLEYİN USTA .VALİ BALİNYARD MİLLİEGİTİM MUD MİLLİ EGİTİM MUD YARD SUBE MUD HÂKKİNİ VELİ ARAMA YOK .MUSADE YOK.

MustafaAKBAŞ

18 Ağustos 2023 Cuma 16:32

OKUL MUDURLERİNİ MESLEK LİSESİ OGRETMENLERİNİ. NEYE GÖRE VE NASIL KANAAT KULLANDİKLARİ NASIL NEYE OGRENCİYİ DEGERLENDİKLERİNİBUNUN İCİN DAYANAK NE

Bakbi

18 Ağustos 2023 Cuma 16:12

Ah ah ah ölmeyecek gibi yaşayıp Allahın hesabı yok zannedenler öleceksiniz hesap vereceksiniz size merhamette edilmeyecek çekin çetin hesabın azabını yanacaksınız dönün bu yanlış yoldan Allaha tövbe edin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR