03 Mayıs 2024 Cuma

CHP'li Halıcı 'Öğrenciler açlıkla karşı karşıya'

CHP'li Halıcı 'Öğrenciler açlıkla karşı karşıya'

Isparta

Liselerde yemek ücretlerine gelen yüzde 140 zam sonrası yemek yiyemeyen öğrenci sayısının arttığı ortaya çıktı. CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı öğrencilerin açlıkla karşı karşıya olduğunu belirterek "İktidar, seçimden önce 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vereceği sözünü unuttu. Yetmedi, verdikleri yemekleri kestiler. O da yetmedi, ücretini ödeyerek yemek yiyen öğrencilere yüzde 140 oranında zamlar yaptı!" dedi.

Isparta Fen Lisesinde pansiyon ücretlerine % 142,60 oranında zam geldiğini ifade eden CHP'li Vekil, öğrencilerin 2023 Aralık ayı yemek bedelinin 451,00 TL. olduğunu belirtti.  

ZAMLAR DURDURULMALI ÜCRETSİZ YEMEK SAYISI 5 MİLYONA ÇIKARILMALI 

CHP'li Hikmet Yalım Halıcı açıklamasında şunları söyledi: 

"Okul yönetimi velilere mesaj göndererek, bütçe kanununda 2024 yılı için pansiyon ücretine %142,60 oranında zam uygulandığını ifade etmiş ve bahsi geçen bu zam oranı yemek ücretine aynen yansıtılmıştır.   Bu ve buna benzer yemek zamları Türkiye’nin her yerinde yapılmaya başladı. Bu zamlar sonrasında çok daha fazla öğrenci yemeğe ulaşamayacak ve bu nedenle de algılama ve öğrenme seviyelerinde gerileme olacak.  Bu zamlar derhal geri çekilmeli, ücretsiz yemek desteği verilen öğrenci sayısı 5 milyona çıkarılmalıdır."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yasin Bozkurt

31 Aralık 2023 Pazar 15:28

Mahmut isimli yorumcu doğru tespitler yapmışsın. Ama Yalım Halıcıda cesaret yok Milletvekilliği koltuğunu bırakmaz. Bilmiyor ki Ispartaya Belediye başkanı olarak daha fazla hizmet eder. O da koltuk sevdasına düşmüş. Geçen bir esnaf arkadaş söylüyordu.Oy vereceğimiz Belediye başkan adayı yok diye. Chp Yalım Halıcıyı aday göstermezse Chp ve bölünen İyi partinin oyları İstemeyerekte olsa Mhp ye gider. 2028 genel seçimlerinde Yalım Halıcı aday olsun bakalım oy veren olacak mı? Koltuk tatlı geldi.

Mahmut Kısa

31 Aralık 2023 Pazar 13:47

Sayın vekilim Türk halkının sorunlarını dile getirdiğin için teşekkür ederim.Son zamanlarda diğer vekiller sadece GAZZE Gazze diye diye heba olacaklar.Ama hiç biri Ne gazze ye gidiyor nede Gazze için MAAŞINI bağışlıyor.Otobüs biletinin ödemekte zorlanan aileler var. Sağlıksız BİM den aldıkları yiyeceklerle beslenen gençler var. Sizi Isparta halkı seviyor. AMA ISPARTA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE CHP DEN ADAY olmazsan RESMEN ISPARTA BELEDİYESİNİ SEN VE CHP akp hediye etmiş olacak. ADAY OL.

Emekli

30 Aralık 2023 Cumartesi 15:00

Türkiyede hiç bir dönem eğitim-öğretim bu kadar laçka ve beleş olmamıştı. İlk aklıma gelenler, taşımalı eğitim acilen kaldırılmalı, köylerimiz canlandırılmalı, liseler acilen zorunlu eğitimden çıkarılmalı, parayla diploma dağıtan liyakatsız üniversiteler kapatılmalı, üniversitelere acilen daha titiz seçme sınavı ve harç getirilmeli. Demedi demeyin, yoksa çok geç olacak.

Egitim sistemi bozuk

30 Aralık 2023 Cumartesi 12:11

Türkiyedeki üniversitelerin ve liselerin yarısının kapatılması getek.Meslek ogrenimi çıraklık yok edildi.Sanayiide çırak yetişmiyor,10 yıl sonra ustada bulamayacağız.Milyonlarca üniversite mezunu diplomalı işsiz var ve herkes döner koltuklu çok paralı iş istiyor..Eğitimde bozuk,ekonomide bozuk!!

veli

30 Aralık 2023 Cumartesi 11:53

Sadece fen lisesi değil Isparta daki pansiyonlu okulların yemek ücretleri 20 tl den 50 tl nin üzerine çıkmış durumda.Yetkilileri göreve davet ediyoruz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR