28 Nisan 2024 Pazar

Çevre, hepimizin koruması gereken en önemli değerdir

Çevre, hepimizin koruması gereken en önemli değerdir

Isparta

Isparta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Abdullah Borca, daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için yapılabilecekleri anlattı.

Isparta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Abdullah Borca, ambalaj atıklarının biriktirilerek, geri dönüşüm kutularına bırakılması gerektiğini belirterek; “Öncelikle vatandaş olarak hepimizin üzerine düşen görev; evlerimizde oluşan ambalaj atıklarını (kağıt, karton, plastik, metal, cam vb.) evlerimizde ayrı biriktirerek; yemek artıkları, meyve, sebze atıkları gibi evsel atıklara karıştırmadan geri dönüşüm kutularına bırakmaktır. Ayrıca, evlerimizde oluşan bitkisel atık yağların (kızartma yağları) lavaboya dökülmemesi, plastik şişelerde biriktirilerek muhtarlıklara ya da mobil atık getirme merkezlerine bırakılması önem arz etmektedir. Hayatımızda edineceğimiz bu tür küçük alışkanlıklarla çevreye büyük katkılar sağlayabiliriz. Müdürlük olarak vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Müdür Borca, Gül Petek Sanayi Bölgesinde yer alan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde birçok atığın kabulünün yapıldığını söyledi. Daha temiz ve yaşanılabilir çevre için vatandaş ve kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Borca; “Isparta Merkezde, Bakanlığımızın desteğiyle kurulmuş olan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde birçok atığın kabulü yapılmaktadır. Örneğin elektrikli-elektronik atıklar, büyük hacimli ev eşyaları, piller, bitkisel atık yağlar da dahil olmak üzere 14 farklı atık türü Gül Petek Sanayi Bölgesinde yer alan bu merkeze getirilebilir ya da belediyeden nakliye ile ilgili yardım istenebilir. Daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için kurumlarımız ve vatandaşlarımız birlikte çaba sarf etmeye devam etmelidir” şeklinde açıklamada bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR