05 Mayıs 2024 Pazar

ÇALIŞMA HIZIMIZ İYİ GİDİYOR

Her kitleye hitap edecek olan ve 200 dönüm arazi üzerine projelendirilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal inşaatından çalışmalar son hızıyla sürüyor.

Isparta

Çalışmaları gece gündüz devam eden inşaat alanında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların hızlı gittiğini söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, inşaat alanındaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Fen heyetimizle birlikte inşaat alanında en ince ayrıntılarına kadar incelemede bulundum. Hızımız iyi gidiyor. 200 dönümlük bir arazi üzerinde çalışılıyor. Yaşayan otogar, çarşı ve geleceğe teslim edilecek, uzun sürelere tekabül edecek bir çalışma. Hiç bir zaman buranın kullanımı ve modası geçmeyecek bir otogar planlaması yaptık. Isparta’ya 11 yaşında gelmiştim. O günden bu yana 5 defa otogarın yer değiştirdiğini gördüm. İyi ki onları görmüşüm, iyi ki 11 yaşından bu yana burada yaşamışım. Bunları görmenin ve meslek tahsilimizin şu faydası var. Bundan hareketle artık otogar alanı değişmesin, ebedileştirelim dedik. 1 milyon nüfusa ulaşılsa da değişmeyecek bir proje çizildi mi, çizildi, yapıldı mı, yapılıyor.

Binanın taban su basmanları şu anda bitti. Bazı yerlerimizin bodumları bitti son tabyesi yapılıyor. Zincirleme bir çalışma var. Şu ana kadar 37 bin metreküp beton döktük. 17 bin tonu aşan tor çelik demir kullanıldı. Beton 60 ile dökülüyor. 8 derece şiddetindeki depreme dayanıklı bina yapıyoruz. Gülistan Mahallesine yapılmış olan binalar 30 senede yıkıldı. Biz bunu torunlarımızın, torunlarına bırakma hedefindeyiz. Isparta’da hem depreme dayanıklılığı hem de yapısal dayanıklılığını sağlamış bulunmaktayız. İnşallah Isparta’mıza kalıcı, mükemmel, fonksiyonlu binalar bırakmak istiyorum. Şimdiden bu çalışmanın Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

08 Ocak 2018 Pazartesi 13:58

tek bir direk üstünde koca bir yapı kolay olurmu Sayın : Aaa mantıklı olun biraz Isparta'yı geliştiriyorlar ve şahane işler başarıyorlar biraz da takdir duygunuz öne çıksın ki sizlerde gelişin.

Otogar

08 Ocak 2018 Pazartesi 13:21

5-10 seneye kalmaz bu otogar da şehrin içinde kaldı taşınması lazım demeye başlarsınız.

Fırromıntoskoluminturaaşkbitanem

08 Ocak 2018 Pazartesi 03:54

Otogarın yanına AVM yapana kadar bir tane otopark yapın da geleni gideni karşılarken arabayı koyacak bir yer bulalım. Şurada çektiğimiz rezilliği çekmeyelim. Ellerde bavulla 2 km yol gidiyoruz park yeri yok diye.

Kral

08 Ocak 2018 Pazartesi 02:00

Yüksek kule kesin göcer yazın bi kenara demedi demeyin

Reis

07 Ocak 2018 Pazar 23:46

Çünür iyi yer boş yere muhalefete gerek yok

Ispartalı

07 Ocak 2018 Pazar 21:18

Oraya yapılmasının sebebleri var niye eğirdir yoluna yapılmadı 5 sene sonra şehiriçinde kalmış olacak ama kazanan çok olacak

yasar özcan

07 Ocak 2018 Pazar 19:36

Hertürlü kesime hitab edipte sonuçta sadece bir otogar . yılda 2 yada 3 defa ugrayacağımız bir yer. Yusuf ziya için de cünürden başka yer yok zaten.

Aaa

07 Ocak 2018 Pazar 15:56

Bundan önce yaptıpın her iş gibi Durduk yere göçmesin yada çatlayıp patlamasın yeter

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR