27 Nisan 2024 Cumartesi

ÇAKMAKÇI'DAN CHP İL BAŞKANINA İSTİFA ET ÇAĞRISI

CHP'de yerel seçimlerde MHP'li Günaydın'ın desteklendiği yönündeki söylemlerle başlayan tartışma alevlendi.

Isparta

Bazı basın organlarında CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü'nün Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaretinde 2014’te yapılan yerel seçimlerde partisinin adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’ya değil, MHP’nin adayı Yusuf Ziya Günaydın’a oy verdiklerini söyleyen CHP İl Başkanı Kürkçü'nün “Çünkü diğer adaylara göre daha temizdi” diye konuştuğu basına yansımıştı.

Konuyla ilgili bugün gazetecilerle buluşan 2014 seçimlerinde CHP'nin Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, "Bu açıklama ben ve arkadaşlarımca parti etik değerleri ve ilkelerine yakışmayan talihsiz bir beyanat olarak kabul edilmiştir" dedi.

Prof. Dr. Çakmakçı, söz konusu durumda tüzük suçu işlenmiş olacağını da kaydederek CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü'yü istifa etmeye davet etti. O basın toplantısına ise CHP İl Başkanı Kürkçü davet edilmediği halde katıldı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ısparta lı

05 Şubat 2018 Pazartesi 19:54

Chp de hep dinozor lar yüzünden bu halde 20 yıldır bu adamlar var milletvekilinin bu kadar sesi çıkmıyor. Bu kafadan ne zaman Türkiye fayda gelmiş bundan sonra gelecek

Has Ispartalı

05 Şubat 2018 Pazartesi 17:55

Lütfi bey bu tarz bi rahatsızlığınız varsa parti binamız mimar sinan caddesinde oraya gelir konuşursunuz , yapılan bir hatayı böyle popülist yaklaşarak neyin peşindesiniz ? Partiyi itibarsızlaştırmak yakışır mı lütfen daha dikkatli olalım unutmayın ki Doğruyol partisinden değil miydiniz ?

Doğru Birdir

05 Şubat 2018 Pazartesi 16:47

lütfü Hoca doğru söylüyor da Ahmet Başkan Yalan mı Söylüyor. EN DOĞRUSUNU SÖYLÜYOR GERÇEK BU

namık akın

05 Şubat 2018 Pazartesi 16:13

Chp'li bir il başkanının Mhp'li bir başkana oy vermesi ve bunu söylemesi faciadır.Bu başkan Yusuf Ziya Günaydın yine aday olduğunda nasıl Chp adayı için oy toplayacak.Daha kendi partisine oy vermeyen il başkanı mı olur?Acilen partiden gitmesi lazım ya mhp ye geçsin ya da Yusuf Ziya Bey'in danışmanı olsun

Medet SEN-OL

05 Şubat 2018 Pazartesi 16:10

İstifa çözüm değildir; bu bir parti suçudur ve ilgili disiplin kurullarının ve ilgili disiplin cezalarının işletilmesi gerekmektedir.

Chpli

05 Şubat 2018 Pazartesi 13:38

Lütfü hoca doğruyu söylüyor acilen ahmet kürkçünün istifa etmesi gerek zaten konu genel merkeze gitti bu saatten sonra ahmet beyle bu iş malesef olmaz kendisini mhp saflarına katılmasını rica ediyoruz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR