28 Nisan 2024 Pazar

Burdur'da enfeksiyon alarmı!

Burdur'da enfeksiyon alarmı!

Isparta

Bu yıl, ülke genelinde olduğu gibi Burdur'da da sağlık sektöründeki şikayetler artış gösteriyor. Özellikle acil servislerde hasta başvurularında geçen yıla göre belirgin bir artış yaşanıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığına dikkat çekerek, özellikle risk grubundaki bireyleri bu tür semptomları ciddiye almaları konusunda uyardı. Üst solunum yolu enfeksiyonları, grip ve nezle gibi rahatsızlıkların arttığı bir dönemde bulunuyor.

Bakan Koca, virüs kaynaklı rahatsızlıkların genellikle istirahat ve semptomatik tedavi ile iyileştiğini, ancak bağışıklık sistemi baskılanmış ve risk grubundaki kişilerde semptomları taşıyan enfeksiyonların ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Burdur'da da gribal enfeksiyon belirtileriyle yapılan başvurularda yüzde 50'den fazla bir artış yaşandığı bildirildi. Sağlık yetkilileri, hasta kişilerin ve çocukların mümkün olduğunca kapalı alanlarda bulunmamalarını, işe veya okula gitmemelerini ve sağlıklı bireylerden uzak durmalarını önemli bir toplumsal sorumluluk olarak vurguladı. Bu önlemlerin, bulaşma riskini azaltmada etkili olduğuna dikkat çekildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR