28 Nisan 2024 Pazar

Burdur'da Afetler Sonrası Çalışana Psikososyal Destek Çalıştayı

Burdur'da Afetler Sonrası Çalışana Psikososyal Destek Çalıştayı

Isparta

BURDUR'da Afetler Sonrası Çalışana Psikososyal Destek Çalıştayı yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Afetler Sonrası Çalışana Psikososyal Destek Çalıştayı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Lavanta Tepesi Otel'de düzenlendi. Vali Ali Arslantaş'ın da katıldığı çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmaları ile devam eden programda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç, MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar tarafından konuşma yapıldı. Deprem bölgesinde görev alan İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre Akalın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav ve AFAD Müdür Vekili Levent Köksel deneyimleri hakkında anlatım yaptı. 

Vali Arslantaş'ın konuşması sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli sosyal çalışmacı Ersin Eren ve psikolojik danışman Umut Aydoğdu tarafından iletişim oyunu düzenlendi. Afet Yönetim Merkezi Şube Müdürü Süleyman Ilgar tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı sunumu, MAKÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Başkanı Prof. Dr. Özlem Tagay tarafından 'psikolojik sağlamlık başlığı' adı altında sunum yapıldı. 

Çalıştayın bu bölümünde grup çalışmaları yapıldı. Kurumların afetlerdeki görevlerini paylaşması, afetlere ilişkin deneyimleri, afetlerin psikolojik etkileri, psikolojik olarak nasıl daha sağlam olabiliriz, psikososyal destek bağlamında beklentiler ve öneriler başlıkları adı altında gruplar çalışmalarını tamamladı. Grup çalışmaları sonunda grup moderatörleri çalışmalarındaki sonuçlarını sunum yaparak katılımcılara aktardı. Programın sonunda çalıştaya destek veren katılımcılara teşekkür belgesi verildi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR