30 Nisan 2024 Salı

BU YERE HİZMET ETMEK HER BABA YİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR

Enerji ve Tabiî Kaynaklar eski Bakanı ve Nevşehir eski Milletvekili Esat Kıratlıoğlu, Çevre ve Ormancılık Eski Bakanı Çanakkale Eski Milletvekili Hamdi Üçpınarlar, 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in başdanışmanı ve doktoru Aylin Cesur ve beraberindekiler Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Isparta

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirelin’in, 93'üncü doğum günü dolayısıyla Isparta İslamköy'de mezarı başında düzenlenen törene katılan siyasi yol arkadaşları ardından Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Demirel dönemine dair anıların paylaşıldığı görüşmede konuşan ve uzun yıllar siyasi yol arkadaşlığı yapan Enerji ve Tabiî Kaynaklar eski Bakanı ve Nevşehir eski Milletvekili Esat Kıratlıoğlu, “Değerli belediye başkanımızı Isparta’ya her gelişimizde ziyaret etmek bizim boynumuzun borcu. Kendisini çok seviyoruz, çok takdir ediyoruz. Isparta’ya yaptığı hizmetlerin bedelini biz ancak ziyaret etmekle ödeyebiliyoruz. Temenni ediyorum ki, Isparta O’na bu hizmetlerinden dolayı saygısını ve sevgisini ihmal etmeyecektir. Dolayısıyla değerli belediye başkanımızın bundan böyle Isparta’ya geçmişteki yapılan hizmetleri kat ve kat artırarak yapmasının devamına fırsat verecektir. Ispartalı inşallah bunu yapacaktır” dedi.

Çevre ve Ormancılık Eski Bakanı Çanakkale Eski Milletvekili Hamdi Üçpınarlar da, “Sevgili reisimizi fırsat buldukça ziyaret etme şansına sahip oluyoruz. Isparta’da belediye başkanlığı yapmak, bu görevi yürütmek kolay değil. Her şeyden evvel bir Süleyman Demirel’le özleşmiş olan bir Isparta’da buraya hizmet etmenin ulviyeti var. Açık ve net söylüyorum. Bu yere hizmet etmek her baba yiğidin de harcı da değildir. Nitekim sevgili reisimiz halkımızın takdirini kazanarak halk tarafından bu göreve getirilmiş ve kendisi de hak ve halk için çalıştığını iddia eden bir değerli dostumuzdur. Yaptığı hizmetlerle bizlerde siyaset adamları olarak övünüyoruz. Kendisine çalışmalarında başarılar dilerken, bizim üzerimize düşecek görev olduğu takdirde de emirlerinde olduğumuzu da burada memnuniyetle ifade etmek isterim. Allah yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in başdanışmanı ve doktoru Aylin Cesurda, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında görev yaptığım 20 yıllık süreç içerisinde, Sayın Başkanı, Sayın Demirel vasıtasıyla tanıdığım ve kendisinin çok fazla takdirini kazandığını bildiğim bir kişi ve aile dostudur, sevdiği bir siyaset adamıdır ve Isparta’ya hizmetlerinden dolayı çok takdir ettiği bir kimsedir. Hayatta olduğu süre boyunca Sayın Cumhurbaşkanım ile ilişkilerinde çok fazla bir arada olma şansı buldum ve buna şahit oldum. Sayın Cumhurbaşkanımızı kaybettikten sonra Isparta halkıyla birlikte Türkiye’nin her yerinden gelen Demirel sevdalılarıyla beraber kendisinin misyonunu, hizmetlerini anlatmak amacıyla senede iki kere anıt mezarında toplanıyoruz. Bütün bunlarda, ya da en ufak Demirel adı geçen bir hadisede ne zaman kapısını çalsak her zaman bize hem ev sahipliğini, hem tüm imkanlarını sunmuştur. Kendisine çok müteşekkiriz. Isparta halkına yaptığı hizmetlerden dolayı, Isparta’nın gelini olarak ama Süleyman Demirel’in çok yakınında yer alıp onun kızı unvanı da halk tarafından yakıştırılmış bir kişi olarak kendimi Ispartalı hisseden bir kişi olarak Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Güzel bir gün yaşıyoruz, 2 bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Demirel’in kızı olarak gördüğümüz Aylin Hanım burada. Bu ziyaretler benim için de bir şans oluyor. Gençliğimde yakından takip ettiğim bakanlarım da burada. Genç bir insan olarak o gün il yönetiminde görev yapan bir insandım. Dikkatimi çeken bakanlarımız burada bu bana kıvanç veriyor. Şu anda görüşmelerimizde bazı konular, hatıraları ele aldık. Bu ziyaretler şahsıma fayda veriyor, tecrübelerinden de yararlanıyoruz. Ziyaretlerinden dolayı memnun oldum, kendilerine saygılar sunuyorum” ifadelerinde bulundu.         

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali sel

04 Kasım 2017 Cumartesi 09:53

Allahım sen Ispartamıza sahip çıkıp bu kadar yalanla dolanla bir il nasıl yönetilir. Başlığa bak"BU YERE HİZMET GÖTÜRMEK HER BABA YİĞİDİN HARCI DEĞİL"el insaf yahu hangi hizmet????

Vatandaş

04 Kasım 2017 Cumartesi 01:49

Hey gidi zaman sen nelere kadirsin eski bakanlar bizim çocukluğumuzun unutulmaz şahsiyetleri hizmet demisken hayvan barınağı için başkanımızı kutluyorum ama hala ayazmana da başıboş köpekler var lütfen bunları yeni barınakta misafir edin

boz kurt

03 Kasım 2017 Cuma 16:32

Ülkücü irade olmasa idi sen bir hiçtin Sayın bay başkan, birçok hakkını yediğin Ülkücülere ve siyasi çatısı olan mhp ye biraz saygı duy.

sultan

03 Kasım 2017 Cuma 11:34

türkiyenin kaderini değiştiren eski bakanlar. ülkeyi bunlar batırdı. şimdi çok iyi bakanlık yapmış gibi geziyorlar. bizim başkanıda güzel yağlamışlar. vermişler coşkuyu. kör ile sağırlar birbirini ağırlar.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR