08 Mayıs 2024 Çarşamba

Bölge esnafı olarak rahat bir nefes aldık

Bölge esnafı olarak rahat bir nefes aldık

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığını yaptığı Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından iş insanları ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan eğitim binası geçen hafta gerçekleştirilen törenle Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine teslim edildi.

Hızırbey Mahallesi eski Kız Sağlık Kolejinin de bulunduğu eski doğumevi binası bölgesinde 7 bin metrekarelik alanda, 1.013 metrekare taban ve 5.065 metrekare kapalı alana sahip eğitim binası bodrum+4 kattan oluşuyor ve içerisinde 17 derslik, 5 atölye, 3 laboratuvar, 18 idari personel odası ve 10 adet teknik hizmet odası bulunuyor. Yine eski Devlet Hastanesi bölgesindeki ISUBÜ’ye ait eğitim binalarının yapımı da hızla sürüyor.

Eski devlet hastanesi ve doğumevinin Şehir Hastanesine taşınmasının ardından ise bölgedeki esnaf yıllardır bölgenin boş kalmasıyla birlikte sorunlar yaşıyordu. Şimdi eğitim binalarının faaliyete girmesiyle birlikte bölge esnafı büyük bir mutluluk yaşıyor ve eski günlerine dönebilecek olmanın sevinci içerisinde bulunuyor.

Esnaf yaşadıkları sevinci Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile paylaşmak istedi. Eski doğumevi karşısında bulunan esnaf Başkan Başdeğirmen’i ziyaret ederek bölgenin yeniden canlandırılmasından dolayı teşekkürlerini iletti.

Bölgede eczacılık yapan Muhammet Bilal Gök, 15 yıldır bölgede hizmet verdiğini dile getirerek, hastanelerin taşınmasının ardından komşu esnaflarla gidip, gitmeme noktasında istişarelerde bulunduklarına değindi. Gök, “Arkadaşlarımız hep birlikte gitmeyelim, duralım dediler ve kaldık. O dönemde ticaret odası başkanıydınız, sizi ziyaret ettik. Sizler ‘sabırlı olun’ dediniz. Sizinle istişarelerimizle kalmaya karar verdik. Hastanelerin gitmesiyle birlikte bölge canlılığını yitirmeye başlamıştı. Sizin ITKM’yi açmanız bölgeyi hareketlendirmeniz, aynı zamanda hastane bölgesinin eğitim alanına dönüştürülmesi ve sizin yapmış olduğunuz eğitim binasıyla birlikte şehir merkezinde bir canlılık oluştu. Burayı sadece eğitim binası olarak görmemek gerekir, aynı zamanda Meydan AVM’nin açılması, kaybedilen canlılığı geri getirdi. Bu şehrin gelişimi açısından önemlidir. Sizin yapmış olduğunuz yatırımların mahallelere yaygınlaştırılması hem merkeze aktarılması ve desteklenmesi şehrin geneline bütünlük katmıştır. Şehrimize katmış olduğunuz bu prestije teşekkür ederim” dedi.

Üniversiteye eğitim binasının yapılmasında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in büyük emeklerinin bulunduğunu aktaran Muhammet Bilal Gök, “Size teşekkür ediyoruz Başkanım. Isparta’mız güzel, şehir dışından gelen insanlar için cazibe noktası olabilecek yatırımlarla siz bu bütünlüğü desteklediniz. Güzel oldu, elinize, emeklerinize sağlık” görüşlerinde bulundu.

Yine bölge esnaflarından Mustafa Akbulut’ta Isparta’da başta trafik olmak üzere küçük dokunuşlarla güzel hizmetler gerçekleştirildiğine değinerek, “Başkanım bölgemizde de güzel işler yaptınız. Bölge sakini olarak bu kadar güzel şeyler beklenmiyordu. Bölge sakini şu an rahat bir nefes aldı. Telaşımız bölgenin canlanması noktasındaydı. Bu telaşımızı başta siz şehrül emin olarak gördünüz değerlendirdiniz ve güzel bir dernek kurularak hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle de güzel bir sonuca varıldı. Her şey Isparta’mız ve Türkiye’miz için. Desteklerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in yaptığı yatırımlarda vatandaşların önceliğine göre hareket ettiğini söyleyen esnaf Gülsüm Oğuz ise, “Başkanım mütevazi kişiliğiniz, geniş vizyonunuz, vatandaşlarımızın önceliğine göre yaptığınız yatırımlar çok önemli. İnşallah bir sonraki dönemde de sizleri tekrar başkan olarak görmek istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Eski devlet ve doğumevi hastanelerinin hizmet verdiği dönemde bölge esnafının aktif olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de “Hastaneye gelen vatandaşlarımız ihtiyaçlarını bölge esnafımızdan görüyordu. Şehir Hastanemizin Isparta’mıza açılması bizim için de gurur verici bir olay. Tüm hastanelerimiz bir araya toplandı ve bölge tenhalaştı. Esnafımızın bazıları bölgeden ayrıldı, ancak sizler kaldınız. Sizlerle o zamanlar istişarelerde bulunduk. Alanın faydalı bir şekilde değerlendirileceğini sizlerle paylaştık. Buranın canlanması için çalışmalar yapıldı ve bugün bu mutlu günü sizlerle paylaşıyoruz. Bizlerde devletimize bir katkımız olsun düşüncesiyle kurduğumuz dernekle hayırseverlerimizin destekleriyle ISUBÜ’müze eğitim binası yaptık. Bu bir kıvılcımdı. Eski devlet hastanesi bölgesine de çok güzel bir bina yapılıyor. Buralar bittikçe öğrencilerimiz akademik ve idari personel bu bölgeye gelecek. Böylelikle canlılık artacak. Hepimiz için hayırlı olsun, mutlu, güzel günler nasip etsin. Gençlerimizde evlerinden ilk kez ayrılarak devletine milletine faydalı olmak için şehrimize eğitim görmeye geliyorlar. Bu eğitime gelen gençlerimizin ihtiyaçlarını da makul fiyatlarla, kaliteli hizmet verebilmek çok önemli. Bu hem ailelerini hem kendilerini mutlu edecektir. Gençlerimize güzel hizmetler verelim, gençlerimizin geleceğine katkı sunmak için el birliği güç birliği verelim” dedi.

Başkan Başdeğirmen, bölgede eskiden hastaneler bulunduğunu ve bundan dolayı da Hastane Caddesi olarak anılan caddenin isminin de Kasım ayında yapılacak belediye meclisi toplantısında Üniversite Caddesi olarak değiştirileceğini kaydetti.

Görüşmelerin ardından bölge esnafı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e  bölgeye, eğitime ve Isparta’ya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yorumcu

01 Kasım 2023 Çarşamba 13:00

Esnaf için yapılan fakültenin öğrencilere hiçbir katkısı olmadığını düşünüyorum,okul binası gibi fakülte olmaz

Ispartalı

01 Kasım 2023 Çarşamba 10:32

Başkanım Isparta sayenizde uzun yıllar hasret kaldığı hizmet belediyeciliği ile tanıştı. Siz nankörlük yapan geçmişi çabuk unutanlara aldırış etmeyin. Bir Ispartalı olarak çalışmalarınızı görüyor ve takdir ediyorum. İnşallah yeni dönemde de başkanlığınız devam eder ve Ispartamız gelişmeye devam eder.

Vatandaş

31 Ekim 2023 Salı 19:14

Müttahiler sağ olsun ver bir al kat artışı rantı yasallaştı

Isparta

31 Ekim 2023 Salı 16:46

Yiğidin hakkını vermek lazım, birlik olmadan dirlik olmaz düşüncesinde belediye başkanımız var. ISUBÜ ye katkınız büyük. Ve Ispartaya güzel imzalar atıyorsunuz. Ayağınıza taş değmesin Sayın Başkan.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR